Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, August 22

Warna Warni Aidilfitri 2013

Salam dan hai semua

hari ni aku just nak share semua gambar raya je boleh?
hahahaha tapi ada sebahagian je la aku share dulu
sebab photographer tak bagi semua lagi
nanti dah dapat semua aku share lagi, ok?

yeah..kitorang upah photographer untuk shoot gambar raya family tahun ni
hahahah kemain lagi kan?
senang cerita, tak payah nak set up kamera bagai
just 1 2 3 pose! hahahaha

oh ye..raya tahun ni gilire kawe deh, kelate hahahah
alhamdulillah semua adik beradik ada raya pertama tahun ni
so lets layan gambar raya yang tak seberapa ni :)

action la konon hihi

outdoor

ehemmmm....

si kecik yang seharian berbaju kurung :)

safa nurjannah dan ibu

achik with adam harith & amir naqiuddin

my nephews

siblings

beraya rumah kawan ibu

with my lil sis yang lg besar dari aku hahah

kak nani & kak ira

ni pulak gambar raya mak dan abah kat pagoh masa raya pertama
without angah's family hihihi
takpe, ada menantu baru kan hahahaha

family potrait

beloved mak & abah

till then, bye!

Tuesday, August 20

to update...not to update...yes..to update! :)

salam dan hai

:) :) :)

masih belum terlambat nak ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri :)
maaf kan salah silap aku sepanjang korang baca blog picisan aku ni ye hihi
aku bukan tak cuba nak update blog
tapi....
hahahah ok2...its my fault
aku yakin kali ni memang aku takkan berhenti update blog macam dulu2 k
hari ni panaskan enjin dulu
lembutkan jari jemari runcing ni menekan keyboard baru.. eh? hahaha
ok komputer baru katanya..windows 8! hahaha
aku janji kita akan jumpa lagi untuk update terkini ;)
bye!

Wednesday, April 17

menu safa nurjannah

Assalamualaikum WBT dan hai

Alhamdulillah
setakat hari ni aku masih menyediakan homemade food untuk si kecik tu
tapi aku ni tak de la strict sangat pasal makan-makan ni
as long as tak memudaratkan anak aku, then i'm fine
roti gardenia yang sandwich ataupun roti gardenia yang 60sen tu aku bagi jugak
cumanya yang roti 60sen tu aku tak bagi la intinya

yang bagusnya bila kita buat homemade food anak ni
orang lain macam tak berani sangat nak suapkan anak kita macam-macam
sebabnya first impression orang bila tengok kita bagi homemade food
mesti orang akan fikir yang kita ni cerewet
so orang takkan sesuka hati menyuap anak kita :)

menu safa yang aku masak banyak aku ambik dari blog farah ni
and ada dekat fb group home solid food for your baby
macam-macam kita boleh belajar dekat dalam group tu
boleh gained knowledge jugak la kiranya
macam-macam yang aku try untuk safa
ada yang dia terima dengan hati terbuka
ada jugak yang dia reject langsung taknak makan
tapi ikut mana sempat and tahap kerajinan aku hihihi
kalau tahap tinggi menggunung, maka makanan safa extraordinary hihihi
kalau tahap biasa-biasa, maka makanan safa pun sekadar campak-campak je hihihi
kadang-kadang tu dalam seminggu pun duk ulang menu sama jugak
sebab aku dah blank hahaha
makanan sendiri pun kadang-kadang blank tak tau nak masak apa

so ni antara menu safa yang aku selalu masak kan

bubur bayam dengan ikan bilis

kiri : puding roti blueberry and mango  kanan : puding roti mango and pear

kiri : mash potato with pumpkin   kanan : bubur bilis berkeju with carrot and brocoli

atas : bubur lemak labu    bawah : puding roti, oat and kismis

atas : bubur dengan sup ayam   bawah : cheesy mango with bread


barley with pumpkin and sweet potato gravy

sup macaroni

baby's chicken rice

itu la lebih kurang yang aku masak
banyak lagi sebenarnya tapi malas dah nak upload hihi
nanti next entry aku cerita pengalaman aku atur masa untuk masak pagi-pagi
bye! :)

Friday, April 12

holla hello :)

Assalamualaikum WBT dan Hai,

ehem...berhabuk-habuk dah blog aku ni
ya ampun
kenapa la malas sangat nak menaip hihihi
aku pun tak tau kenapa mood untuk berblog jatuh merudum
arrgghhhh nampaknya aku kena work out semula ni
at least 1 sehari hahahah kalau mampu :p
tapiiiiii
aku tetap meyinggah blog korang tau walaupun tak tinggal jejak
tetap baca ape yang korang cerita :)
tetap tak ketinggalan keretapi :)

perkembangan sekarang?
emmm masih lagi anak sorang eh hahahah
alhamdulilah, hidup makin lama makin berseri
nak-nak pulak si kecik tu dah pandai macam-macam sekarang ni
akalnya kemain lagi!!
oh ye..si kecik aku tu dah nak masuk 11bulan hujung april ni
oh my!! she's almost 1year...
how time flies away ecece cliche sangat hahah
but seriously rasa macam kenapa la cepat sangat si kecik ni besar
bau pun dah takde bau baby
bau masyam je hihihi :p

so untuk permulaan baru supaya aku lebih rajin berblog ni
aku tampal gambar safa nurjannah sikit ye
baru la ceria blog aku & ceria kamu semua nak baca :D

my 11mo baby girl

PA junior in the office!

gaya tengok tv! 

saya nak pakai tudung macam ibu :)

playtime tapi muka takde perasaan!

mok mok! hihihi



playtime at my playroom!

don't take my picture!!



Tuesday, January 15

Demam campak or what..

Salam dan hai

Safa demam teruk start hari khamis malam lagi
So jumaat lepas kami berdua cuti
Melarat demamnya sampai mencecah 39.8c
Suhunye tak turun walaupun dah bagi ubat bontot
Sampai la hari ahad baru ok sikit
Tapi semalam mk.k nak cuti nak monitor dia
Kot la demam balik kan
Tapi lain pulak yang timbulnye
Kat muka dengan badan safa keluar merah-merah
Tengahari kitorang bawak safa di KK
Dah jumpa doktor tapi die cakap bukan allergic, bukan eczema, bukan campak
Pastu malam tadi makin menjadi-jadi
So hari ni aku pulak yang cuti
Aku pun tak tau la ape sebenarnya
Any ideas guys??











posted from Bloggeroid

Monday, December 31

Year 2013

Salam dan hai



Selamat tahun baru semuanya
2012 dalam kenangan
Semoga kita diberi kesihatan yang sempurna
Semoga kita diberi rezeki yang melimpah ruah
Semoga kite menjadi lebih baik dari sebelumnya

Tata!!

posted from Bloggeroid