Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, December 31

:: falling in luv ::



salam to all
lately ni aku rasa macam boring sangat2
dengan badan tak sihat, sakit kepala, dengan flu nye, batuknye
macam2 lah
tp aku still g kje macam biase gak =)

aku nak kongsi ckit ngan u'olls tentang 2 lagu yang aku sangat suke dengar skang ni
btul2 falling in luv :* heheheheh
tp aku just letak liriknye je ye..lagunye u'olls dengar sendiri kat youtube k.. =)
enjoy!!



FALL FOR YOU by SECONDHAND SERENADE

The best thing about tonight's that we're not fighting
Could it be that we have been this way before
I know you don't think that I am trying
I know you're wearing thin down to the core
But hold your breath because tonight will be the night that I will fall for you
Over again don't make me change my mind
Or I won't live to see another day I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
You're impossible to find
This is not what I intended
I always swore to you I'd never fall apart
You always thought that I was stronger
I may have failed but I have loved you from the start
But hold your breath because tonight will be the night that I will fall for you
Over again don't make me change my mind
Or I won't live to see another day I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find It's impossible
So breathe in so deep breathe me in
I'm yours to keep and hold onto your words
Cause talk is cheap and remember me tonight
When you're asleep
Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again don't make me change my mind
Or I won't live to see another day I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
Tonight will be the night that I will fall for you
Over again don't make me change my mind
Or I won't live to see another day I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
You're impossible to find



IF I WERE A BOY by BEYONCE`

If I were a boy even just for a day
I’d roll out of bed in the morning and throw on what I wanted and go
Drink beer with the guys and chase after girls
I’d kick it with who I wanted
And I’d never get confronted for it
Because they’d stick up for me
If I were a boy I think I could understand
How it feels to love a girl I swear I’d be a better man
I’d listen to her cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he’s taken you for granted
And everything you had got destroyed
If I were a boy I would turn off my phone
Tell everyone its broken
So they think that I was sleeping alone
I’d put myself first and make the rules as I go
Cause I know that she’d be faithful
Waiting for me to come home
If I were a boy I think I could understand
How it feels to love a girl I swear I’d be a better man
I’d listen to her cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted (wanted) cause he’s taken you for granted (granted)
And everything you had got destroyed
It’s a little too late for you to come back
Say its just a mistake think I forgive you like that
If you thought I would wait for you
You thought wrong
But you're just a boy
You don’t understand (yea you don’t understand)
How it feels to love a girl
Someday you’ll wish you were a better man
You don’t listen to her
You don’t care how it hurts
Until you lose the one you wanted cause you've taken her for granted
And everything you had got destroyed
But you're just a boy…


"rindu kat MR.K sgt2...."

Friday, December 19

:: Tag From Jumie The Powerfull Gurl ::

Pg2 td aku bukak blog, tgk ade tag from cik jumie..& aku xnk tangguh2 utang aku...aku settle kn trus jek ye cik jumie ku =)


Nama ‘Timang-timangan’ anda oleh yang tersayang?Cik Abg =) : SECRETZZZZZ =)
Family : DIK JA =)
Frens : ZAA
Boss : ZAA
Anak-anak buah kesayangan : ACHIK

Anda seorang yang...
  • Open Minded : Ajak la aku bckp ttg ape2 hal sekalilpun, aku mmg on jek..smua aku leh terima.. Umum ke, 18SX ke ;), 18SG ke, 18PL ke..hehehehhe =)
  • Suke Gelak Besar : ha, y ni mmg xleh dinafikan lg.. smua org yang kenal aku mmg tau bab ni.. family ke, cik abg ke, kwn2 rapat ke, kwn2 opis ke, mmg smua tau y ni
  • Berdikari : dulu aku sgt lemah bab ni, tp once da lps high skol, mmg aku lain.. aku mula mengerti bhw xsemua kwn2 y kite kenal @ rapat ngan kite bleh slalu menemani kite.. aku da xkesah sgt kalo org nk belakangkan aku sbb aku da xmampu nk jaga hati smua org sedangkan aku y sakit sendiri.. (remind to myself) dan lagipn skang ni cik abg aku slalu xde ngan aku, asyik outstation jek... tp kdg2 tergelincir gak hehehehhe
  • Quit Sensitive : ermmm.. bleh thn gak y ni.. especially with family and cik abg =) (its normal kannn???)
  • Moody : yang ni pn normal gak, lg2 time2 bulan penuh =) hikhikhik


Describe apa membuatkan dia terlalu istimewa dimata anda...I think that he loves me so much.. he respect me, my family dan my frens too.. he never control2 kehidupan aku.. And selama aku kenal die, blom pernah die wat sesuatu yang merosakkan hubungan kami =) aku berdoa supaya hubungan ni kekal sampai ke akhir hayat kami..

Makanan & Minuman favourite andaFood : For sure la NASI KERABU Drinks : BANDUNG SODA

Favourite Color : RED
Favourite song Indepent Woman :Rihanna
Siapa yg selalu membuatkan anda tergelak
Cik Abg and My opismate =)
Sikap yg membuatkan anda stressSomebody y suke suruh aku wat bnde yang xde kaitan ngan aku!!
Penipu besar!! (pantang sungguh!!)


3 benda yg mesti ada dlm bag anda
  • Purse
  • Car Key
  • Handphone

Kali terakhir anda beriya-iya menangis. Kenapa?xleh recall la.. sbb aku mmg suke nangis hikhikhik
Perkara yg paling lucu atau memalukan dlm hidup anda
Terbaru : aku punye cover rim tayar tercabut kt tgh jalan sampaikan kete sebelah tpkse benti sbb nk elak dari aku pnye cover rim tu!!! malunyeeeeeeee!!!!!!!!


Tag 6 rakan anda:
  • cikpuanezah
  • nissa
  • azie
  • fatenton
  • che khams
  • cik ct
p/s : sila langsaikan utang2 anda okey!!!!

Tuesday, December 16

entry aku yang caca marba

salam... da lame gak aku x update blog aku nih.. kesuntukan mase :) tp kali ni enrty aku mmg caca marba sbb aku combine smua nye hehehehh =) but it's ok la kan dari aku x update lgsg..

1st of all, aku nk say happy wedding day utk puan wanie yang da selamat jd isteri faiz 11 Dis 08.. selamat pengantin baru utk wanie =) aku sempat pegi kenduri kawen die sbb aku bcuti kt kg mase tuh! jnj jumpe ngan azie, ein dan membe y baru aku kenal, yatt =) yang paling penting, puan wanie kite mmg shantik bangat!!! berseri2, mmg cun meletops!!!



ok, yang ke2, aku nk say very2 sorry to my teddy, Lady Farah Diyana... coz xdpt dtg ms die btunang 13 Dis 2008.. tp papepn aku ucapkan Selamat Bertunang =) hari tu aku baru btolak ke kl dari kg.. sorry my dear.. nnt 18hb@19 hb ni aku tunaikan jnj aku ngan ko&cikpuanezah ye yang??? =) hehehehhe.. wlpn aku xleh g majlis tu, aku ttp org y paling happy ble fara akhirnye btunang ngan naim =) soooo sssswwweeettttt :*



then, yang ke3 ni sedey cket.. 14 Dis 08, one of my best(3000x)fren meninggalkan malaysia utk ke Belanda.. Khatijah bt Samsudin... aku, fara ngan fatenton g anta kety ek kt airport.. y lain xleh dtg.. ezah ngan sarah masing2 ank xsihat, ikma ngan ema lak kursus.. sbnrnye we all da wat farewell dinner utk kety ek 25 Nov 08 hari tu kt Naili's Place Ampang.. saje nk meraikan die ngan zul b4 die pegi.. die g sane coz posting selama 3yrs.. sib baik tunang die en.zul pn posting kt sane gak.. tp lain tempat la.. zul posting kt Brussels.. dlm 2hrs da sampai, xjauh pn.. at least ade gak org tgk2 kan kety ek.. mmg sedey bangat!!! tp disebabkan fatenton bgtau jgn nangis, cian kety ek.. ktorg pn xde la nangis sgt.. tahan jek masing2.. yang paling aku sebak ble tgk mak ngan ayah kety... sedih y amat.. ayah kety cam jauhkan diri sbb xnk kety tgk die sedey... xtahan air matenye... time tu jgk aku menitis air mate ngan fara... aku bab2 sedey ni serah je le, mmg cnfm nangis.. fatenton mmg thn btul.. kagum aku.. cume paling rugi ialah sebab aku lupe nk bawa kamera =( ade skpg dua jek gmbr, tu pun sempat gak amik ngan handphone aku..


*mase dinner*



*di klia*

semoga kety ek ngan zul selamat di perantauan.. nnt ko balik Malaysia, kite gathering lg ek yayang??? =) :* and to all my luvly frens "ezah, fara, faten, sara, ikma and ema" , i luv u all so very much!! :*


Sunday, December 7

nukilan aidiladha

ermmm...hr ni merupakan hari raya aidiladha bagi seluruh UMAT ISLAM di seluruh dunia...harap2 smua umat Islam menyambutnya dengan penuh kesyukuran...semoga ALLAH melimpahkan rahmatnya kepada seluruh umat Islam di dunia y mengerjakan IBADAT HAJI di TANAH SUCI MEKAH...

dan hari ni rumah aku mmg ckup2 meriah :) ape x nye, all of my siblings ade kt umah..paling awal sampai semestinya kak nani aku la..hehehhe...nk tau nape??? biase la cikgu kn..pantang ade cuti..lgpn skang ni kn husband die kt dubai, so mmg awal2 lg da balik kg..cian die...(harap2 abg ipo aku kt dubai slmt dan dilindungiNya selalu)..kedua tentu la aku ngan abe gee aku..ktorg sm2 balik ke kg hari sabtu hr tu :) (save budget aku..hehehhehe). Dan paling last sampai ialah kak na aku y dok kt jb tu..cian die, ngan sarat mengandungnye, pstu plak hr ni almost 13hours duk dlm kete..mau x, ngan sesaknye kt tgh jln tu, ngan banjirnye...tp alhamdulillah, smua selamat sampai ke kg..hari ni fmly aku mengerjakan 2 bahagian daging, 1 bahagian kak na punye, 1 lg abe gee punye..sedih gle tgk lembu tu menggelupur kesakitan dan mengaliran air mate tp inilah rahmat dariNYA.. semoa Allah menghapuskan semua dosa-dosa kami sekeluarga bersama-sama mengalirnya darah korban ini..AMIN...
*
*
*
*

saat sembelihan bermula
*
*
*


lembu tu menggelupur kesakitan
*
*
*

saat2 akhir hayat


aku harap esk akan mendatangkan hari yang lebih bahagia utk kite semua..and last but not least, to my luvly MR.K...i'm sorry for things that i did wrong to u dear.....sengaja @ x..forgive me ya???? & one fine day, u will become a part of my happy fmly.....yeah...one fine day....only we know kan cayang??? :* :)

Thursday, December 4

~thanks to jumie&ezah~

hari ni merupakan hari y istimewa utk aku sebenarnye..mungkin ade hikmah di sebalik semua ni
aku telah diberi nasihat yang sgt berguna oleh 2 org sahabat aku..
i really appreciate it..thanks a lot to jumie and ezah..i'm very lucky coz uolls sudi tunjuk ajar&sedarkan aku tentang dunia siber ni..al-maklum la aku kn baru nk bjinak2 ngan blog..hehehhehe
anyway a hundred loves to both of u guys :*:*:*



* sorry guys, aku pinjam gmbq hang pa :) *









Tuesday, December 2

HARI KUALITI..Kualiti ker??? ;)

ahhh...penatnye!!! sepanjang 2minggu ni aku xabes2 duk deko2 opis sempene hari Q MOF..boring xyh ckp la..kejap kuar g bli water fountain, pstu kuar lg g bli pokok2, balik umah pn wat kje lagik!!! aduiai, penat sungguh..kt opis pn asyik duk deko2 jek, tampal tu la, tampal ni la..heheheh but interesting..sebelum ni aku mane la tau psl bunge2 nih!! aku ni bute ckit bab2 bunge..so lepas ni, ktorg kt opis ni akan rotate stiap minggu sape y akan jg pokok tu :)
*
*
*
*
*

*ni blom siap sepenuhnye lg tau*
*
*
*
*
*cantik x water fountain???*
menang @ kalah ktorg xkesah sgt, jnj cantik :) tp tu baru sebahagian tau, x semuanya lg..nnt ble da siap smuanye, aku akan update lg k..adiossss!!!

Wednesday, November 26

1st time di TAG oleh cikpuanezah

hr ni xpsl2 aku kne tag ngan cikpuanezah. aku ni da la baru nk bjinak2, die da bg aku tugasan..hampeh tul la!! :p

anyway, aku langsaikan jgk hr ni ok dear :)

1. Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
2. Don't change your clothes, don't fix your hair... just take a picture.
3. Post that picture with NO editing.
4. Post these instructions with your picture.
5. Tag 10 people to do this.


And this is what i got :)

*
*
*
*
*
*
*
*
tgk la mate ku y sembab itu heheheheh
smlm tdo lewat sbb bsembang ngan fara teddy :)

hahahha skang aku nk TAG : AZIE ;)
ok, thats all :*

Tuesday, November 25

i'm a new blogger :)

hi to all my frens!!!
finally dpt gak aku bukak blog ni hehehhe
this is my 1st posting in this blog.
anyway thanks a lot to cikpuanezah sbb sudi ngaja aku hehehheh :*
harap2 uolls kt luar sane dpt bg tunjuk ajar kt aku coz aku ni baru nk bjinak2 ngan blog ni
do leave a comment ok!!