Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, December 30

::: here it comes! :::

source

happy new year 2010 everybody!!!
aku wish in advance ok!
sebab kang esok x sempat coz aku ade plan tersendiri. :p
owhhh..series masa memang cepat gile berjalan.
kadang2 sampai aku x sedar da akhir tahun rupenye.
2009 banyak tinggalkan sweet memory dalam hidup.
paling sweet mestila majlis pertunangan aku.
lain2 pun sweet jugak, tapi ranking ke 2 :p
yang pastinya kehadiran 2010 memang sangat2 ditunggu.
aku harap kebahagiaan menanti kami.
doa untuk kalian jugak, supaya 2010 ni bawak sinar kebahagiaan.
untuk yang nak kawen, semoga semuanya lancar.
untuk yang belom peknen, semoga tahun baru dapat bawak ahli baru dalam family kamu.
untuk yang tengah peknen, semoga selamat both mom and baby.
untuk yang da ade anak, bile nak tambah lagi??? hikhikhik :p
ceria2 sokmo k!
x mo sedih2 ek.
tata 2009!


Monday, December 28

::: mane lagi sesuai?? :::

aku skang dalam proses mengumpul design2 baju untuk majlis kat umah aku nanti.tapi aku tak tau la yang mane 1 sesuai ngan badan aku ni.
aku ni memang tak tinggi, 155cm jek. :p
nak kate berisi, tak jugak, tapi berisi la jugak. ;)
yang mane agak2 korang sesuai ngan aku???

duyung style
kebaya pendek style
gown style


A line style
*uhuk2, lagi 81 hari menuju hari besar!*

Thursday, December 24

::: apa da jd ni??? :::

2 3 hari ni aku perati kan
list blog kt sebelah tu x di update
sedangkan bloggers semua update blog diorg
cume x appear kt list aku
nape ekkk???
puas da aku refresh, puas da aku sign out
sampai naik boring aku dibuatnye
tp list ttp x di update!
geramnya la hai!
ape y jadi sebenarnya ek???
ade sape2 bleh tlg bgtau aku????



Tuesday, December 22

::: takde tajuk :::

salam hari selasa :D
korang tau x patutnye aku balik kg jumaat pg tp xjadi coz ade emergency kes plak. jumaat 2, kul 4.30pg akak aku call, bgtau kene balik jb dulu sbb ade sedara abg ipar aku meninggal. bincang2, ktorg decide balik pontian dulu pg 2 then br balik kelate. gerak dr umah kul 6.00pg, g UM amik ank buah pstu trus gerak. sampai2 pontian kul 11 lebih. org nk kebumi jenazah lps solat jumaat, so alang2 ktorg tggu je la.
kul 2 lebih siap kebumi, trus balik umah abg ipar aku. masing2 mmg penat gile, ape lg bantai tido la. sedar2 akak aku kejut da 4.30ptg. bgn, siap2, mkn2, kul 5 ktorg gerak balik kelate plak. fuhhhh, gile penat ko! ktorg balik xikut terengganu sbb mmg jauh. so ktorg panjat kl semula sbb nk balik ikut gua musang jgk. sib baik jln x jem, sudahnya sampai kg kul 5.30pg. Tuhan la tau betapa sakitnya badan aku duk dlm kete, mcm nk patah pinggang. nk x nk mmg kene balik jgk sbb da jnj ngan kazen aku.
lepas zohor, rombongan nk pegi meminang plak. alhamdulillah semua smooth je. majlis pn kecik2 je sbb fmly belah pmpn xnk, nk simple je. mmg sgt simple, tp semuanya ok, makanan ok, layanan ok. tp maaf ye, gmbr xbape clear sbb aku amik gmbr berbekal kan kamera handphone je :D



org lain y bertunang, org lain y cbuk amik gmbr!
ahad tghr aku balik kl. mmg sekejap sgt balik, aku xsempat wat papepn. :( nnt kene balik lg la. penat pn x ilang lagi ni.
*aku peniiiiinnggg pk psl prep!! sgt2!!!!!*

Thursday, December 17

::: 1431H :::

igt lagi x pasal aku nk cari bende ni???
fyi, aku da jumpe bende alah tu.
aku cari kat sogo.
hampir 5-6 kali tawaf kat area tu, finally jumpe la.
sgt cantik bagi aku, sgt affordable, sgt sale sampai 70%!
hah, da settle bab tu.
tp banyak lg y menunggu.................. :(

esok pagi2 aku balik kg ngan akak aku.
kazen aku bertunang on 19th.
so this time aku plak yang akan g meminang orang!
sambil2 tu, bleh la aku settle kan 2 3 bende kt kg nnt.
hope aku akan dapat & jumpe ape y aku cari.

salam Maal Hijrah 1431 kepada semua!


Wednesday, December 16

::: happy ending :::

salam
ahad lepas, lg sorang my bff menamatkan zaman bujang die.
ohh..makin lama makin kurang da geng2 gedik dsk4a 03/05 yang single.
tinggal lg 4 orang. next is kety bulan 1.

ok, balik cite asal.
aku g kenduri faten & faizal ngan MR.K.
reception diorang wat kat dewan sri siantan, perbadanan putrajaya.
theme colour, purple+white.
faten mmg gorjes sgt2, mmg sesuai la ngan pae.
and the slideshow...owwhhhh...best gile!
tp aku x upaye la nk wat cenggitu sbb kenduri di rumah sajo.

fatenton,
we're happy for u, dear..





gmbr aku amik dari blog kak farah


Thursday, December 10

::: ada 1 masaelah :::

ape tiba2 terbawa dialog pak aji bakhil ni?? ape mimpi ni aku dalam sehari sampai 3entry???heheheh ikut mood la. hari ni mentari sangat cerah kan??? :D

ok, aku nk mintak pendapat korang cket ye.
aku da booking 1 butik ni. aku ambil pelamin, baju sanding ngan make up ngan dia. done! deposit pn da bayar. cuma masaelah nya......

"dia belum ada baju sanding seperti warna yang aku nak. kiranya dia nk wat baru la. tak de extra charge pn utk baju baru tu. alhamdulillah.. tapiiiii.. baju tu hanya akan dapat aku tengok menjelang chinese new year. dari chinese new year nak ke tarikh 'hari besar itu' hanya lah sebulan cukup2. berbaloi ke aku tunggu???tu belum fitting lagi. of coz makan masa plak untuk fitting kan??? mcm mana ngan design dia??? kalo aku x berkenan mcm mana???perlu aku tunggu tgk hasilnya or aku ambil alternatif lain??aku ngan MR.K ada terpk nk sewa baju sanding kat kl je nnt."

aku sangat2 perlukan pendapat korang.


::: hah, betul ke ni??? :::

kalo dibelek kalendar, dikira-kira, dihitung-hitung,

bermula hari ni sampai la ke 'hari besar itu',

aku hanya ade lagi,





time is running out!!! (bak kata muse),
betul-betul mengalir mcm air!,
sabar za, sabar krul ;),
harap-harap semuanya smooth je,
walaupun aku tak mengimpikan majlis bak puteri,
sebab aku kan org kampung je,
tapi cukup lah majlis aku nanti dapat memberi kenangan yang terindah,
kepada semua orang yang hadir,
kepada both family,
dan y paling penting kepada aku dan dia :D,
doakan kami!.

::: this is real :::

guys!
so-so sorry.
mesti korang igt aku dpt umah baru kn???
tu umah baru utk blog jek! :D
but yesterday was the truth.
alhamdulillah.
this is the real, i've got my house!
slps setahun menunggu.
tp biasa la org gomen kn, awal2 kawen ni duk kat kuarters la :D
bph call suh g ambil surat tawaran.
then today aku da g ambil surat tu ditemani kak nana & dakcikain.
thanks, darls!
what makes me happy is umah aku only at level 6!
huh. selamat aku.
bukan ape, aku ni gayat cket kalo tinggi2.
so, dlm masa sbln ni aku kene settle kan semua borang2
kene sediakan semua duit2 utk deposit letrik, air & deposit kuarters.
lps settle semua ni baru la dpt kuncinye.
after this, bermula la pulak pencarian kami utk barang2 umah.
tp kene pelan-pelan-kayuh la :D
sbbnye mane nk settle kan wedding prep lg kan???
nasib baik la dpt agk awal umah ni.


*eh, cemane aku nk tutup cite ni???blurrrr (~_~)*


Tuesday, December 8

::: umah baru :::

again!
sbb aku mcm boring ngan y lame tu.
so cari punye cari, jumpe la y sesimple ni :D
i loike!
baru semangat cket nk hapdet blog.
heheheheh
happy viewing, darl!


::: jom belajar bersama! :::

cikgu hari ni ialah amir naqiuddin, 2 tahun 11 bulan.

susu : cucu
adam : damdam
amir : amir
acik : kecik
alang : ilang
amir naqiuddin bin??? : bin10 (ben10)
lembik : bluek bluek bluek bluek!


hah, makin besar makin banyak mulut budak kecik ni!


Friday, December 4

::: femes kejap :::

aku bukan mencapap tau
tapi diorang yang memfemeskan aku! :D
my OP promote blog aku kat website diorang! betul T___T
sbb aku ade bercerite tentang pameran pengantin di pwtc
cerita pasal the berbaloi-baloi price, the very-luckyuckydraw and about thier friendly staff!
dan-dan jugak viewer aku bertambah-tambah!
thanks a lot ye my OP!
can't wait to camwhore like crazy with u, guys!


*kalo ade viewer y nk xchange link, sila kan! :p (gile poyo ayat aku!)*

Wednesday, December 2

::: nk cari kat mane ye :::

kawan-kawan sekalian!

aku nk mintak tolong cket bleh???

kat mane aku nak cari cadar putih-suci-murni???

100% cotton, tak kira la berapa ribu-belasribu-puluhribu thread pun

asalkan affordable & boleh dipakai selepas majlis kawen jgk.

aku tak tau da mane nk cari.



yang mcm ni

atau yang ni

atau yang ni

atau yang ni

atau yang mane2 saje!

tolong aku plsssssssss..... T____T





yang sgt2 memerlukan bantuan :p,

Monday, November 30

::: budi bahasa budaya kita ke??? :::

suatu malam, tengah sesak dari kelantan ke kl, dengan perut lapar, benti la kat 1 medan selera area bentong, pahang.

customer : neslo panas 2, nescaffe 'o' panas 1. makan nasi goreng ayam 3

anak peniaga : ok


2 minit kemudian, sampai la air yang di order.
5 minit kemudian sampai pulak nasi goreng ayam.

customer : aik macam pelik jek nasi goreng ayam ni, macam nasi ayam je

customer : aah kan. series macam nasi ayam. dik, dik..ni betul ke nasi goreng ayam??macam nasi ayam jek

peniaga : betul kak nasi goreng ayam rasanya.

customer : rasa (sambil gelak2) ok2 takpe dik, mekasih.

tapi dalam hati masing2 macam nak kan kepastian dari peniaga tu sendiri.

customer : bang, bleh tanye x ni nasi ayam ke nasi goreng ayam???

budak burger : kejap ye kak, saya tanyekan.

peniaga : hah, ade ape???

amboi kasarnya bahasa (dalam hati jek)
customer : takde la kak, ni ktorg nak tanye ni nasi goreng ayam ke nasi ayam??nak pastikan jek.

peniaga : x pernah makan nasi ayam ke???!!! kalo nasi ayam wane kuning, maksudnye ni nasi goreng ayam lah! takkan tak tau??!!

customer : takde pape la kak, kite saja nk confirmkan, takpe la kalo btul nasi ayam.

customer : macam mana nak nampak kak, kan malam n, xde cahaya! (agak keras)

die masuk semula dalam kedai tanpa sebarang reaksi.

customer : da la, jom blah, wat sakit hati jek duk kedai ni! org nak pastikan je, kalo btul nasi goreng ayam, fine la! kite makan la.mane la tau kot2 kat bentong ni nasi goreng ayam die cenggini!

customer : huh, panas btul hati aku! bang, kire!

budak burger : ok bang.

customer : bang, saya ni customer, patut2 la pon. saya nk tanye je betul ke x ni nasi goreng ayam, salah ke???macam ni la, 3 nasi ni mmg ktorg tak sentuh lgsg. so ktorg byr air je la. (sambil letak 10hengget atas meje)
budak burger : saya serbe salah ni bang, saya tolong je.

customer : takpe2, tolong cakap kat makcik tu, jangan kurang ajar sgt bercakap, beradab cikit!
then, ktorg blah trus! kurang ajar punye makcik! org tanye elok2 jawab la elok2. bukannnye nak bergaduh, cume nak bertanya, x salah rasanya. kalo macam ni la sikap orang melayu kite, macam mana bisnes nak maju???



Thursday, November 26

::: home sweet home :::

aku bersiaran dari kg.
aku stat cuti dari hari rabu lagi.
owhhh..sgt heaven ok kat kg. :D
xpela wlpn kejap, jnj dpt balik kg.

di kesempatan ni, aku nk ucapkan

selamat hari raya aidiladha utk semua
maaf semua salah silap aku

jumpe lagi hari isnin ok!


*aku baru tsedar, semenjak-dua-menjak ni entry aku lgsg xde gmbr pemanis cerita :p*



Monday, November 23

::: di suatu saat :::

penah x dlm hidup korang
tiba2 korang rasa sgt bosan???
sgt nk kuar???
sgt rindu kat die???
hehehehhe

ade 1 hari aku wat keje gile
wlpn xjauh tp ttp gile
aku kene anta sepupu aku g bukit jalil
pstu aku xtau nk g mane
sgt bosan kt umah
pkrn pn tgh berkecamuk ms tu
mcm2 dlm pale otak aku
aku drive je ikut hati
tuptup aku sampai rawang :D
heheheheh

anta msg kt MR.K, die trus dtg
sib baik dekat kan awak??? :p
aku tau die marah sbb aku wat keje gile
tp agaknye die cian kat aku dtg jauh2 :p
trus ilang rasa marah
& aku pn trus ilang rasa majuk, rasa rindu, rasa bosan :D
ktorg g minum2, mkn2
pstu aku pn trus balik


hah.


mcm2 masniza nih!
sib baik x kene marah
xpe jauh pn
jnj rasa bosan ilang
jnj rasa rindu ilang

:p

ape2 pun saya sayang awak, MR.K!


*menghitung hari, detik demi detik. another 3months to go!*

Monday, November 16

::: berbaloi-baloi :::

hari jumaat lepas aku ngan MR.K sama2 cuti, coz ktorg nk p pameran pengantin y kat pwtc tu. mule2 masing2 mcm malas nk cuti sbb membazir je, lagipun pameran start kul 11, then sampai ahad. tp bile di pk balik, cuti je la senang. sabtu & ahad bleh rest. so cuti la jwpnnye. main point nk g pameran tu sbb nk booking wedding card & photographer.



da sampai, ktorg g mkn siap2 dulu kt the mall pastu dlm 11.30 baru g pwtc. jumpe la ngan hafiz, kwn MR.K. company die, urban vibe y anjur pameran ni. mule2 ktorg pusing2 dulu, then jumpe die lagi skali, die bwk g kat tmpt wedding card tu. die da siap2 kautim ngan owner tu bg price y terbaeeekkkk punye utk ktorg. tgk punye tgk, ade la berkenan 1 kad ni, tp mcm xpuas hati lg sbb blum pusing 1 dewan lg. last2 ktorg bgtau owner tu nk pusing2 dulu.



aku ngan MR.K pn kuar la dr booth tu g pusing2 tmpt lain. skali tjumpe 1 booth photographer ni. aku mmg slalu tgk web die, gmbr mmg cun tp dlm hati mmg rs x dapat nk merasa sbb kosnya mesti mahal, lgpn aku nk amik both side, untung cket. nk g kelantan nun mesti la byk kosnya kn??? tp memandangkan MR.K nk tgk output album die, ktorg pn duduk la, sambil2 tgk die nye promotion mase pameran tu. quit nice harga die, kene ngan bajet hihihihi. aku pn ngan berani minta die quot kan utk ktorg. sembang punye sembang, tnye punye tanye, tawar punye tawar, so dpt la harga y sgt special! huhuhu ngan harga y sebegitu, aku akan dpt 3 album including transportation&accomodation! sgt2 murah kalo nk dibandingkan ngan harga 2 @ 3 photographer y aku pernah mntk quotation dulu.



ktorg pn decide utk pilih photographer ni. da settle byr deposit and so on, then diorg ade wat luckydraw. aku mmg failed bab2 lucky ni heheheh. mule2 suh MR.K, die xnk, die suh aku pulak. aku pn selambe je la cabut la 1. skali bukak, hah! sungguh lucky!!!! aku dpt luckydraw pre-wedd/outdoor photoshoot worth RM500 for FREE!!!! can u imagine that??? sape nk bagi kan??? heheheh bertuah sungguh! mmg sgt2 happy!! staff2 die pn sgt peramah, sgt sporting!



ngan penuh perasaan happy, ktorg g smule kt booth wedding card tu. bincang2, cnfm nk kad y aku bkenan tu then trus book. whatever pn, aku mmg x menyesal cuti hehehehe berbaloi-baloi ngan ape y aku dpt! =) settle la 2 bende kat situ, tggl nk follow up je nnt ngan official photographer&official wedding card maker. T___________T. cuma nya aku rasa pameran kali ni x bape grand sgt kalo nk compared kan ngan y kat midvalley dulu, y tu lg meriah.





hah.





lagi 1, aku da decide theme colour utk family ms kenduri nnt. & ade sebahagian dari tu aku da beli. sgt2 berbaloi g bli ready made kat 1st lady!



*sampai hari ni aku asyik duk ckp kt MR.K, "apepun bang, y penting kite dpt outdoor free!". MR.K geleng pale je tgk aku senyum meleret sampai telinge!*

::: i've stopped :::

from facebook and friendster :)
so pape hal cari aku kat sini @ sms @ call ok
hehehehe daaaa~~~


Wednesday, November 11

::: ....... :::

~~saya akan selalu di sisi awak~~


::: ku percaya ada cinta :::

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala
(*)
Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri

Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti
(Korus)
Pandang-pandang alam ini

Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tidak satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui
Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati

Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala
(*)
(Korus)
(*)
Ada hikmah yang pasti

Sejak mula ku percaya ada cinta
Cinta itu memungkinkan segalanya
Cinta suci yang abadi


Wednesday, November 4

::: cepat la :::

aaaarrrggghhhhh!!!! i'm waiting 4 diz event. coming soonnnn.... can't wait!

::: saya rindu kamu :::

maaf saya tinggal kamu 4hari...

tp...

saya sangat rindu kamu...

sungguh...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu ...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu...

:'(


Thursday, October 29

::: karma :::

ezzah, aku pinjam tajuk ko jp.

aku percaya pada karma.
sebagai muslim kan kite kene percaya pada qada' & qadar.
mungkin hari ni aku teraniaya, tp what goes round comes around.
ye, mmg tu yang terjadi.
dan kadang2 Tuhan bayar cash kt dunia ni.
beringat la, jgn sampai kite melukakan hati dan perasaan orang lain.
dan jgn pulak kite yang teraniaya ni membalas balik kejahatan yang org bagi kat kite.
berserah saja pada Tuhan.
semoga setiap org mendapat pembalasan yang setimpal dengan perbuatannya.

dan hari ni aku berserah saja.
mungkin sudah ditakdirkan aku terima benda tu hari ni.
tp aku hanya melakukan tanggungjawab aku.
mmg tugas aku utk membantu setiap org yang call minta pendapat.
sbb aku xnk makan gaji buta.
tp org da salah erti kan tugas aku.
aku bukan wat keputusan sendiri, it's just membantu.
kite kan front liner, bak kate puan salmah kt poli dulu.
setakat hari ni pn ramai yang cakap PA xde kerja.
tp kadang2 mmg btul tp semua tu terpulang pada bos masing2.

da la, aku malas nak serabut ngan masalah yang remeh ni.
like i said just now, what goes round comes around.
prepared urself with amalan2 dan ibadah yang cukup.

peace no war~


Wednesday, October 28

::: aku masih goyang kaki :::

salam sayang.. :)

wahhh, mcm ade semangat baru je aku ni kn?? semacam je mood hari ni. alhamdulillah.. apepn y jadi, sabar paling penting. cume badan la x leh terima kepenatan y amat sgt nih. asyik nk lelap je mate aku wlpn kt opis. sib baik x tertido!

haih. mcm2 aku ni.

tiktoktiktok..
bulan 10 ni da nk abis da. tggl lg seminggu je nk masuk bulan 11. & tggl bape bulan je lg nk ke bulan ......... :) kalo di pk kn, mmg masa emergency da tp aku still bleh goyang kaki lg tnpe wat ape2 hehehehe. perasaan sgt xcited nk wat persiapan tp jarak y jd penghalang. tpkse la aku tggu 1 masa aku balik kg baru bleh settle cket. my fMIL da siap wat deco-deco-deco da utk barang2 hantaran, sungguh advance! aku sekuntum bunge pn blum bli lg. ;p

y best nye, fMIL da beria wat deco-deco-deco hantaran tp kami xbli pn lg barang2 hantarannya! :p y bli nye baru 1 barang, jam. y lain blum sentuh pn lg. ni xtau la saje nk melambatkan kot. hehehhehe...tp aku xde la xwat semua lg. ms balik raye hr tu sempat la aku settle kn y kecik2.

  • pelamin : settle
  • baju nikah aku : settle
  • baju nikah MR.K : blum tempah myb bln 12
  • baju sanding : blum lg
  • bilik tidur : DIY soon with bantuan siblings and in-law
  • khemah, PA system, kompang : baru survey
  • bahan2 catering : pn baru survey
  • pelamin bertandang : blum lg (mlm ni kot kn dear??)
  • baju bertandang : blum lg
  • sourvenir : settle
  • VVIP sourvenir : settle
  • bunga telur : settle tp kene tmbh lg 50
  • deco-deco-deco hantaran : blum lg
  • fotografi : da survey cume blum decide
  • kad kawen : da survey jgk blum decide
ha, ni je y baru aku ngan MR.K check-it-out. y selain dari tu mmg xsentuh lg. langsir umah aku pn blum, cadar bilik tidur pn blum, barang2 hiasan bilik tidur pn blum. aduiiiiiiaiiii banyak lg niiiiii. cemanooo??????ade hati nk goyang kaki lg ke zaa oi???!!!! ade org nk sponsor x??? opssss :p
* tenton dear, bile kamu mau edar e2 kad??????i can't wait anymore ok!*

Thursday, October 22

::: aku xnk ckp ape2 :::











*selingan yang manja* :p