Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, October 29

::: karma :::

ezzah, aku pinjam tajuk ko jp.

aku percaya pada karma.
sebagai muslim kan kite kene percaya pada qada' & qadar.
mungkin hari ni aku teraniaya, tp what goes round comes around.
ye, mmg tu yang terjadi.
dan kadang2 Tuhan bayar cash kt dunia ni.
beringat la, jgn sampai kite melukakan hati dan perasaan orang lain.
dan jgn pulak kite yang teraniaya ni membalas balik kejahatan yang org bagi kat kite.
berserah saja pada Tuhan.
semoga setiap org mendapat pembalasan yang setimpal dengan perbuatannya.

dan hari ni aku berserah saja.
mungkin sudah ditakdirkan aku terima benda tu hari ni.
tp aku hanya melakukan tanggungjawab aku.
mmg tugas aku utk membantu setiap org yang call minta pendapat.
sbb aku xnk makan gaji buta.
tp org da salah erti kan tugas aku.
aku bukan wat keputusan sendiri, it's just membantu.
kite kan front liner, bak kate puan salmah kt poli dulu.
setakat hari ni pn ramai yang cakap PA xde kerja.
tp kadang2 mmg btul tp semua tu terpulang pada bos masing2.

da la, aku malas nak serabut ngan masalah yang remeh ni.
like i said just now, what goes round comes around.
prepared urself with amalan2 dan ibadah yang cukup.

peace no war~


4 comments:

yussygsara said...

i like!!yg pnting wat hal sndri je zaa..manusia ni mmg xpnah puas hati ngn org sekeliling die..jus b urself k dear!!

masniza mahmud said...

sara : yup dear..kite xleh nk jg hati semua orang kn!

III AiNa III said...

zaa..aku skong kenyataan ko..mmg org sentiase xpuas hati especially ngn PA..haha..jeles la 2!

mrszaa said...

aina : mmg org xkn puas hati ngan kita!