Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, January 30

::: wujud ke??? :::

aku tertanya pada diri aku sendiri
adakah sebenarnye wujud "kawan baik", "teman rapat", "bestfriend forever", "teman sejati" dan istilah y sewaktu dengannye tu????
teman rapat y sekepale ngan kite, y sedia berkongsi segalanya dengan kite, y sanggup bersusah payah ngan kite...
wujud ke????
aku sendiri xpaham ngan istilah2 itu..
adakah ianya btul2 wujud dalam dunia ni.???
kite slalu ckp y si polan tu teman rapat kite..
tp apakah si polan tu juga menganggap kite teman rapat @ sebaliknya???
wujud ke teman rapat y selalu mendengar masalah kite tanpa bercakap di belakang kite kemudiannya???
ataupun wujud ke teman rapat y mengaku kite teman rapatnye tetapi merahsiakan semua perkara dari pengetahuan kite???
aku sendiri pn ade teman y mmg aku anggap sebagai teman rapat...
aku rasa pn teman rapat aku tu anggap aku sebagai teman rapat die jgk
ermmmm... susah sebenarnye nk pk tentang ni kan????
jika btul teman rapat ni wujud, aku sgt2 bersyukur kerana dikurniakan insan seperti ini
tp...
bagaimana jika semua tu mmg xwujud?????


*another 4months to go*

Wednesday, January 28

::: rindu la :::

ermmmm... rindu sgt2 kt amir naqiuddin!!!! da seminggu die kt dubai.. cemane la ank buah aku tuh kt sane???? da la skang tgh musim sejukkkk!! hr tu kak nani bgtau die demam ngan seseme.. cian amir =( cepat la balik... achik ngan alang rinduuuu sgt2 kt amirrrr!!! sunyi gile umah ni die xde.. tp ble die ade, bising lak.. hehehehe :p papepn, esok 29 Jan 09, genap umur en.amir 2thn!!! happy bday butuk!!! :*:* aku bli present kt die.. bantal fish ngan selai baju adidas oren =) dan esok pagi sampai la amir kt mesia smule.. nnt aku ngan afah g amik die kt airport kul 10pg.. kuangkuangkuang!!! xsaba nk tggu amir sampai esok :*

*xsaba jgk nk tunggu present from dubai =)*

Tuesday, January 27

::: 20 isyarat lelaki ingin memiliki :::

salam...
lame btul aku x update blog ni.. kemalasan melanda =)
hr ni aku rs mcm nk ckp psl LELAKI.. =) aku amik info ni dari 1 majalah..bagi aku, ape y aku bace tu hampir 90% tepat ngan pengalaman y telah aku lalui =)
"Lelaki ringkas, tepat dan terbuka dalam semua perkara kecuali menyatakan hasrat hati kepada kekasihnya. hanya perilaku mampu berbahasa, meluah gambaran tersirat di jiwa" cehhhh!!!
  • Lelaki akan berusaha bersungguh-sungguh melakukan sesuatu perkara untk wanita idamannya dengan rela hati .
  • Lelaki akan sentiasa ingin menghiburkan wanita pujaannya dan berubah menjadi seorang yang suka berbual kerana inginkan perhatian dari wanita idamannya.
  • Lelaki akan kerap menasihati dan memberi pandangan kepada wanita idamannya kerana ingin menunjukkan sikap prihatinnya.
  • Lelaki juga kadang kala suka menyekat kebebasan wanita idamanya kerana enggan wanita tersebut beralih arah.
  • Lelaki kerap menelefon, merisik tanya kualiti kekasih idamannya.
  • Lelaki tidak menyukai sekiranya wanita idamannya rapat atau berkawan dengan lelaki lain kerana enggan mendapat gangguandari pihak ketiga.
  • Lelaki akan mudah merasa cemburu dan sensitif jika wanita pujaannya tidak memberi tumpuan sepenuhnya.
  • Lelaki ada kalanya akan bersikap seperti keanak-anakan,kurang matang dan mengada-ngada kepada wanita yang ingin didampinginya.
  • Lelaki akan berubah menjadi seorang yang rajin dan sanggup membantu wanita kesayangannya untuk mengagumkan wanita tersebut.
  • Lelaki mula pandai merajuk kerana ingin dipujuk dan dibelai emosinya oleh wanita idamannya
  • Lelaki akan mula merasa risau dan curiga apabila berjauhan dalam tempoh yang lama kerana bimbang kehilangan wanita pujaannya.
  • Lelaki akan sentiasa memastikan keselamatan wanita idamannya kerana dia lebih mementingkan wanita tersebut dari dirinya.
  • Lelaki akan kerap bertanya sedalam mana cinta wanita pujaanya kerana ingin menguji sejauh mana keikhlasan wanita tersebut.
  • Lelaki sanggup mengenepikan sebarang urusan semata-mata ingin melayah karenah wanita idamannya.
  • Lelaki akan cuba meluangkan lebih banyak masa untuk wanita kesayangannya.
  • Lelaki akan cuba membanggakan wanita idamannya di hadapan teman-temannya.
  • Lelaki mudah berasa serik dan wujud rasa tidak percaya pada wanita apabila dia putus cinta.
  • Lelaki menganggap wanita idamannya sebagai individu yang paling dipercayai dan sangp berkorban apa saja.
  • Lelaki tidak akan berlaku curang malah jauh sekali menyakiti perasaan wanita yang ingin dimilikinya.
  • Hanya wanita yang berjaya menempatkan diri sebagai kekasih dalam hati seorang lelaki sahaja yang mampu mengundang tangis kepada lelaki.

so, what say u frens???

*yeay!!!MR.K da balik kl :*

Wednesday, January 14

::: episod kedua restoren bonda :::

ptg smlm aku call mie, duk sembang2 ngan mie, abah ngan amzar.. pstu mie pn cite la acing call die hr isnin mlm tu bgtau prestasi jualan 1st day restoren tu.. amat memberangsangkan.. acing aku sndri pn xsangke org akan dtg seramai tu.. mungkin sbb org da lm tunggu.. yela, mane x nye... almost 10months acing aku btungkus lumus siapkan restoren tu, org duk lalu lalang tgk kedai x siap2 gak.. skali ble da siap, mmg smua serbu.. Alhamdulillah.. so smlm ktorg smua decide nk g mkn kt restoren baru.. heheheh =) mule2 kak nani xnk g sbb die pnat sgt, pstu lps aku pjuk2, ngan abe gee pn bersungguh2 ajak, last2 die ikut jgk.. ktorg g lps mgrb.. sampai je sane, mak ai.. penuh kete.. sampai xde tmpt nk parking.. last2 ktorg parking kt blkg, kt court basketball.. mmg ramai org y dtg mkn smlm.. mlm kedua ni rupenye lg ramai.. jam baru kul 10.30, acing bgtau da dapat kutip 2x gande dari hari 1st.. mmg syukur sgt2!!! ble ramai y da bransur, ktorg pn ape lg.. melantak la sbb msg2 da kelaparan.. hikhikhik.. aku tgk yu, poksu ngan acing senyum lebar je.. semua usaha keras sblm ni membuahkan hasil yang cukup baik.. yu lagi la, penat lelah die sblm ni, mcm da terbayar.. puas!!! anyhow, it still too early utk ktorg bg harapan y tinggi pd restoren baru ni, cume y bleh ktorg wat hanya berdoa kt Tuhan dimurahkan rezeki selamanya.. Amin...



a: kak nani, amir, yu and afah, b,c&d: gmbr2 customer y dtg smlm


a: kak ira and nenek aku, b: exa y wat2 malu =), c: kak ayu and exa

*bile la org tu nk balik kl???? :(

Sunday, January 11

::: new branch :::

salam to all..

11 Januari 09, pakcik aku dengan rasminye buke restoren kedua die kat kepong.. btul2 depan FRIM.. kalo kengkawan y da penah g mkn kt kedai 1st pakcik aku kt dato' keramat tu, tentu korang tau kn kedai tu xde la besa mane.. tp restoren y 2nd ni mmg besa.. kalo korang dr kl ikut mrr2 terus jek sampai kepong and ikut signboard FRIM.. nnt korang akan jumpe FRIM di belah kanan tp kedai pakcik aku tu belah kiri.. sebelah die ade sekolah menengah kepong dan tokong cine.. semua dialu-alukan ye menjamu selera kt restoren tu.. name die "Restoren Bonda Thaifood Centre".. so this restaurant will officially open on Monday, 12 januari 09..

hr ni mmg aku, kak nani, abe gee, kak ira ngan afah mmg tsgt la penatnye!! ktorg kuar dari umah kul 9 lg, pstu kul 7 baru balik umah.. org mmg ramai gile y dtg.. membe2 pakcik aku, tokey2 restoren tomyam xyah ckp la.. msg2 dtg ngan vouge gitu.. hikhikhik..org2 area situ, cikgu2 sekolah kt sblh tu, org2 FRIM, semuanye dtg.. pstu pakcik aku wat solat hajat&doa selamat ckit, panggil budak2 tahfiz Al-Quran dari kg. baru.. 30org semuanye.. menu hari ni laksa siam, ns minyak ala thai & pulut pauh (pauh is mangga) =) so kt bawah ni aku ade attach cket gmbr2 ms jamuan kt restoren td..

hope restoren ni akan lebih maju dan sukses mcm kedai y 1st tu.. nnt u'olls jemput2 la ye ke sane =)










*acing, org tolong promote doh deh keda baru demo nih!! huhuhu!!! ble la aku nk ade bisnes sendiri????

Tuesday, January 6

::: another award from kak zeti :::


thank to kak zeti.. aku dpt 2 awards bturut2 thn baru ni =)

A. Write about 10 Things that Brighten Your Day

  • my family and MR.K
  • shopping all the day (hahahhaha)
  • if i got mooooreeee money!!!
  • dapat baby cepat bile kawen nnt =) (gatalnye!)
  • duk umah, xyah g keje (beshnye!!!!)
  • kalo ade org bagi kete ngan umah kat aku (hehehe, ade ke???)
  • melancong ke Sparkling Korea =)
  • got new digital camera (soon)
  • gossips!!
  • kalo dpt gathering with DSK Batch 03/05


B. Put the award logo on your blog

Done!

C. Add the link of the person who gave this award

QueenZ

D. Nominate at least 5 person
Cikpuanezah, Fatenton, Khams, Jumie and Miszein

::: award from Welly :::

1. Copy Badge '2008 Cute's Blogger Award' untuk diletakkan di blog anda.


2. Link atau ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
Zaza Affendi : A new fren from Welly (thanks a lot)

3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih pemenang seterusnya.

  • i'm still single but i'm not available =)

  • ade blog, friendster and facebook

  • tersangat la suke bersembang

  • suke bergambar =)

  • anak ke-4 dari 6 orang adik-beradik

  • ade 4 org anak buah dan bakal bertambah jd 5 thn ni : nur syakira nadila, mohd syafiq, amir naqiuddin and adam harith. next lom tau lg

  • apepun yang aku wat, family is priority

  • MR.K is my precious

  • sangat suke tgk wayang

  • i'm just a simple person

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyertakan nama mereka di blog anda.

Azie
Nissa
Kak Zeti
Kak Mona
Sape2 yang nk amik, silakan ye, jgn segan2


Thursday, January 1

babai 2oo8 & welcome 2oo9!!





Kini 2oo8 teah melabuhkan tirainya dan skang muncul 2oo9... Happy new year to eveybody!!!
harapan&azam aku agar tahun baru ni dapat memberikan aku keinsafan dan semoga aku akan lebih mengingatiNYA.. sebenarnya ade 2 3 azam 2oo8 yang blom tercapai..hehehehe.. xpe, InsyaAllah aku akan cube tunaikan tahun ni.. =) semoga kite diberkati selalu..daaaaaaa...



p/s : MR.K cyg, igt ye azam tahun baru tu ;) & juga azam kite ;)