Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, March 4

::: apa da!! :::

wehhhh!!! bengang aku hr ni!!! tghr td aku, kak nana ngan kak zila lunch kat cafe jek.. da la msg2 mmg lapo xhengat.. ktorg pn turun la mkn.. da siap2 amik makanan & orde minuman, trus g kaunter nk bayar.. ha.. part ni la y wat aku bengang ni! hampeh tul la cafe ni!! korg tgk jek makanan y aku, kak nana ngan kak zila amik kt bawah tu ngan harge die skali! mcm ape tah harge die.. kot ye pn ko nk kaut untung, agak2 la wei! jgn kedekut sgt nnt rezeki payah masuk.. cube korg bygkan, tisu pn kene bli tau! betape hampehnye! aku harap sgt tender die ni cpt abes.. bagi la pluang kt org lain plak.. org besar2 mgkn xtrase sgt + diorg pn jrg mkn kt cafe.. tp kalo staff mcm kite ni, teruk la! tah hape tah! tokey cafe y sgt sengalllll!!!!

ni aku punye.. nasi+ayam goreng+ikan sambal+teh 'o' panas = RM7.60

ni kak nana punye.. nasi+sayur+kari ikan+sunquick = RM7.00

ni kak zila punye.. nasi+telur asin+ikan sambal+sunquick = RM5.50

::: tq syg! :::

ngehngehngeh.... mcm gatai jek tajuk entry aku kn??? :p whatever lah! y penting, aku nk ucapkan jutaan terima kasih kat my MR.K.. =) actually 080209 genap 4 tahun aku kenal MR.K.. alhamdulillah, semoga usia perkenalan ni akan lebih pjg.. spjg 4 tahun ni, aku ngan MR.K blom pernah ditimpa masalah2 y rumit lg.. kalo stakat gaduh2 tu biase la kan.. hehehhehe.. aku kn keras kepale cket =p.. so, mggu lps ktorg cuti and celebrate cket la.. xde papepn sbnrnye, juz kuar mkn2, shopping cket2.. and MR.K cyg... tq ye present tu! :* aku suke sgt2! oppss! rahsia tau, xleh bgtau ;) hehehehe... harapan aku kali ni supaye smua y kami da rancang tu akan berjalan dengan baiknye.. tp tu pn blom cnfm lg.. tggu la ye, nnt aku bgtau korg bile da cnfm ok?? once again, TQ yang! :*




::: pindah umah :::

..21 Feb 2009..
aku dengan rasminye pindah dari umah sewaan y aku duk selama 3thn tu dengan kak nini, azie and kak lin.. tp secara amnya, aku tinggal kan desa pinggiran putra y da aku duk selama 4thn tu.. mase 1st time kje thn 2005 aku mmg da duk kt situ tp bersama-sama geng2 poliku heheheh =).. izah, fara, ikma and kety ek selame sthn.. kemudian masing2 da ade life sndiri, ade y da kawen, da btunang, so ktorg decide nk pindah.. then aku duk dengan kak nini, membe opis aku sampai la skang.. y besh plak tu tibe2 azie nk duk same ngan aku.. kbtln mase tu mmg ktorg cari penyewe.. rezeki dak azie! hehehheh.. banyak sgt kenangan manis sebenarnye duk sesame diorg ni.. semuanya sporting2.. kenangan time2 kuar jenjln sesame... karaoke =).. bukak pose.. tgk tv sampai lewat mlm... baiki2 lampu bilik y rosak.. hehehehe.. teramat indah rasenye.. sayu sgt ms nk kuar dari umah tu sbb da lama sgt duk situ.. actually ktorg kuar pn sbb masing2 nk kawen.. kak lin awal april ni, azie ujung april and kak nini plak ujung jun.. aku jek xtau lagik! eheheheh ;) (ye ke???) :p

..28 Feb 2009..
aku g membantu kak nini ngan azie lak angkat barang ke rumah baru.. mmg penat sgt hr tu.. msg2 muke cam lanun da! hahahahahha.. lps angkat2 barang, ktorg cuci umah plak, pstu upah org potong rumput.. ye la, tuan umah tu quite ok ngan ktorg, so xkn la kite nk tggl umah kotor mcm tu kn.. da lps siap smua, masing2 mmg lapa gle! ktorg g mkn kt taman warisan.. sampai petang, dekat kul 6 baru balik.. mmg seronok wlpn agak penat sedikit.. but it's ok.. sweet sgt memory tu.. sedih jgk sbb lps ni da xduk seumah.. slalu mlm2 kalo aku xleh tido sbb kilat@guruh y amat kuat, aku mesti g ketuk bilik azie, mntk tido ngan die.. ~~ngehngeh~~ hehehheh.. aku ni kn penakut cket :p pstu kalo hari minggu masing2 xkuar, pg2 kak nini mesti wat teh 'o' utk breakfast.. tp smua tu da berakhir.. zaman2 bujang da tamat! heheheh.. aku akn meneruskan life aku skang di umah kak nani di taman puncak jalil b4 i'm get married! opsss!!! hehheehehe..

to my little sweet housemate.. kak nini, kak lin and azie.. hope u guys lebih happy menjalani alam rumahtangga lps ni.. :*


* a thousand tq to luvly MR.K sbb tolong aku ngan abe gee angkat barang*