Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, April 28

:::pertama kali:::

pagi tadi aku kuar dari umah mcm biase utk ke ofis.
tp pelik sbb hr ni tersgt la sesaknye di seri kembangan tu. slalu xmcm ni.
kalo time yang aku kuar tu biasenye xteruk sgt sesaknye.
mungkin ramai yang bgn lmbt kot. hehehehhe.
tapi rupenye ade kete rosak sblm flyover tu.
patut la sesak gile.
perjalanan aku seperti hari-hari sebelumnya. smooth & steady =).
sampai putrajaya rupenye sesak jgk. tension aku. tp kat situ mmg azali lagi.
sesak sbb traffic light. fine.
aku drive mcm biase. sampai dpn pjh, traffic light lagi.
so masing2 menunggu je la sampai ijau.
depan aku ade sebuah myvi silver. tp aku xsure laki@pompuan y bwk.
myb die x sabar nk tggu lampu ijau.
dgn nekad die nk u-turn ke seberang jln utk lalu jln belakang tanpa bg signal.
tp.
malang bagi pakcik&makcik y naik moto tu.
aku dengan mata aku, dengan telinge aku.
tengok&dengar kuat pakcik tu menjerit&bagi hon kt myvi tu.
tp myvi tu ttp nk u-turn.
sekelip mate.
pakcik moto xsempat nk brek&trus rempuh myvi tu.
mata aku lihat sendiri.
makcik kt belakang terpelanting&melambung tinggi sebelum jatuh atas jalanraya.
die xleh bangun, hanya bertimpuh atas jalanraya sambil memegang kepala.
abes helmet tercabut.
telinga aku dengar sendiri.
jeritan kesedihan&kemarahan pakcik tu.
aduh. kesian, takut&ngeri sgt2.
aku menggigil sbb ni pertama kali aku tgk xcident.
owner myvi tu x berani nk kuar.
hanya duduk diam dlm kete.
kebetulan ade kete polis kt belakang.
then polis tu turun&trus ke arah myvi tersebut.
ade 2 3 buah kete jgk y benti di tepi utk tolong pakcik&isterinya.
aku xtau ape y jd lps tu.
sbb lampu da ijau&kete da jln.
aku harap sgt pakcik&makcik tu xde y serius.
& aku harap sgt myvi silver tu dikenakan tindakan!
*hati2 di jalan raya, jgn terlalu mengikut perasaan. org lain bleh terkorban akibat kecuaian kita*

Friday, April 24

:::jalinan mesra:::

hari ni kat opis aku wat majlis jalinan mesra. sambut bufday peg & kakitangan BKP y lahir from Jan 09 til April 09. sambil tu wish utk kakitangan y baru kawen, y baru dpt baby. meriah gle tp aku xsmpt nk snap gmbr bufday girls & bufday boys. heheheh =)
ade kek, ade kuih2, dadih, tat telur (feveret aku :p), & mcm2 lagi la.
kt bwh ni je gmbr y smpt aku snap. enjoy ya!






*can't wait even a second until that day!*

Wednesday, April 22

::: i can't take it anymore:::

kelu lidah.
bisu skjp aku dibuatnya.
ni bukan kali pertama.
mungkin bukan juga kali terakhir.
da banyak kali aku tahan.
da byk kali aku mendiamkan diri.
tapi bende ni ttp jadi jgk.
kenape aku y kene tanggung salah org lain????
aku x phm btul la.
setiap kali org lain y wat kesalahan, aku y kene marah.
aku y kene tegur.
aku tau aku bukan sorg y perfect.
tp aku mmg cube sebaik mungkin utk beri y terbaik.
ttp dipandang sebelah mate.
x cukup lg ke effort aku selama ni????
aku bengang, sedih, kecewa, sakit hati.
semuanya aku rasa.
tapi kali ni mmg aku da xleh tahan lagi.



Tuesday, April 21

::: alamak!!! :::

ayoyo! mati aku.. cemane nk balik kg ni??? tiket smua da abes!!!! aduiai.. nk balik kg...........................huhuhuhuhu =( tiket bas abes, tiket keteapi abes... last choice, flight... rabak aku! tolonggggggggg..............



Monday, April 13

::: aku sunyi tanpa kalian :::

..achik tau achik akan tramat sunyi bile korang xde..
..achik tau achik mmg akan rindukan gelagat korang setiap masa..
..eventhough korang bertiga jauh sgt kat johor..
..achik mmg senantiasa rindukan korang..
..gelagat nadila yang suke sgt menangis..
..gelagat syafiq yang suke sgt cium org, suke tiru gaya spongebob bcakap..
..si tembam natasya y mcm sin chan..
..rindunyeeeeee..
..dan walaupun setiap hari achik mengadap amir y semakin hari semakin buas..
..suke menjerit, suke menangis, semakin banyak ckp..
..achik tetap rindu kat amir bile achik g keje..
..dan setiap ujung minggu achik jumpe adam..
..adam tetap mcm tu..
..x banyak nangis, tp nakal dlm senyap..
..muke innocent tp tgn duk tarik makanan atas meje..
..nur syakira nadila, mohamad syafiq, nur syahira natasya, amir naquiddin, adam harith..
..arrggghh!!! i mish u all very much..
..let the pictures tell you the story...










*aduiai..pening2..byk bnde lg x settle...help me!!!!!*


Monday, April 6

::: uhuk..uhuk..habuk :::

salam... uhuk uhuk.. banyaknye habuk kt umah aku nih.. lame btul x cuci kn??? =) penuh da sawang2 nih! hehehehhe.. bukan ape.. aku mmg di tahap kemalasan ni.. sbb aku cbok sgt2.. byk bnde nk kene wat, byk bnde nk kne pk... ermmm... uoll nk tau ape??? jeng..jeng..jeng... tunggu......................... aku akn bgtau nnt ye ;) so wat mase ni, aku kene ikut mood aku utk update blog ni ye... InsyaAllah, aku xkn bia berhabuk lelame :) :*

ohh ya... selamat pengantin baru utk kak lin ngan abg faisal.. 05 April 2009.. semoga menjalani kehidupan rumahtangga yang sempurna dan bahagia :*