Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, August 27

::: beli ke D.I.Y. :::

salam ramadhan

mcm mn puase korang semua??
aku ok lg alhamdulillah
tarawikh cemane???cukup x???
hahhaha aku thn ni nmpknye xmenjadi jgk angan2 tu
xpe2, dari xg langsung kan :)

hmmm..skang ni aku agak pening cket
aku sbnrnye duk brangan la jgk nk D.I.Y. bunge telor ngan rozet (btul ke eje ni??)
tp mampu ke aku nk wat???
kalo ikutkan masa, mmg aku terlalu banyak masa y terbuang
hahahaha
tp mslhnye skang
aku ni xde kekreatifan & semangat tu hanya hangat2 taik ayam
tapi hati aku tringin nk wat sendiri
lgpun sgt2 la menjimatkan bajet aku y ciput je ni
aku risau gak kalo aku mampu wat separuh jek pstu da givup
tensen dowh!

kalo aku bli jek, mmg la sgt senang
tunjuk je y mane 1 aku nk
pstu bayar, done! tp kepuasan tu kureng la
cikpuanezah ade gak ckp kat aku bli jek senang
lagipun skang bunge telor ngan rozet bleh dpt y murah2
aku sendiri pn blom survey lg
nk wat cemane, kg jauh nun di pasir mas
skali skale nk balik pn ssh, nk kene cuti kalo nk survey barang2 ni
kat rantau panjang harge cemane
kat nilai 3 harge cemane
cikpuanezah bgtau kat klang pun murah gak
tp puas hati ke aku nnt??? cantik ke x???
hmmm..xtau la
tgk my MIL wat bunge telor, sgt2 la teruja nk wat sendiri jgk
hehhehe tp xpe la my MIL sgt kreatif!
rozet pn die wat sendiri

oh ye, aku ngan MR.K da selamat menghadiri kursus kawen!
yes! da lepas 1 syarat hahhahaha :p
sijil pn da bleh amik cume blom sempat je lg
myb next week kot baru amik
tarikh pn blom btul2 sure lagi ni
ade 2 kemungkinan
tp aku keep secret dulu la sbb blom cnfm kan
once dua2 pihak da agreed, akan ku letakkan ticker kt blog nih
heheheh nk gak rs mcm bride2b yang lain :p
harap2 raya ni da ade exact date la sbb tu je la peluang aku duk kg lelame
at lease bleh g cari butik pelamin, make up, khemah, kek & so on

ok la, aku nk balik da
mls duk lelame kat opis ni, sejoookkkk wo!
hehehheheh
tata titi tutu :*

*terbalik! die plak y tersipu malu!*
*MR.K cyg, awak tlg kite tau psl date tu :)*



Friday, August 21

::: ahlan wa sahlan ya Ramadhan :::

salam ukhwah

tik tok tik tok
kite da menghampiri bulan Ramadhan y penuh dengan Barakah ni
dan mlm ni kite akan mula bertarawikh
sebelum memulakan Ramadhan
aku dengan seikhlasnya memohon seribu kemaafan dari semua kwn2
atas semua kesalahan y pernah aku wat secara sedar @ x
semoga pahala ibadah kite akan bertambah dan diterima oleh Allah SWT
aku berazam untuk melengkapkan tarawikh tahun ni, insyaAllah
lagipun kite xtau mungkin Ramadhan ni adalah Ramadhan y terakhir utk kite

ma'assalamah, wailalliqa'

*bile ek dapat bpuase bersama y tersayang??? ;)*


Friday, August 14

::: da ready ke :::

tahun ni aku rasa macam cepat sangat la masa berlalu.
memang x terase langsung, alih2 da bulan ogos.
tinggal bape bulan je lagi nak masuk tahun 2010 pulak.
rase2 nye baru je masuk tahun baru.
ni da nak puase da, pastu da nak raye pulak.
makin lame, makin hampir pulak ngan 2010.
walaupun sebenarnya aku memang menunggu 2010 menjelma! :p

skang ni kat kampung, mie ngan abah aku sibok duk renovate umah.
baiki sikit2 jek bilik depan, tingkap, pintu ngan pasang tile.
umah aku memang da x cukup tanah nk sambung.
cume baiki mane2 yang kurang jek.
alamak ai, macam da x lame sangat da tu nak ade kenduri pulak!
biasenye memang macam tu.
masa kak na aku kawen, renovate depan.
kak nani aku kawen, renovate dapur.
abg gee aku kawen, renovate bilik.
ni aku nak kawen, renovate lagi.
yang bestnye td pagi abah aku bagitau siap nk wat sinki dalam bilik lagi!
heheheheh ade maksud ke tu??? ;)
MR.K aku segan pulak! paham2 sudah! :p ;)

hurmmm..
da ready ke aku nak menamatkan zaman bujang ni???
tp macam la zaman bujang ni aku enjoy x hengat dunia!
hahahhaha
ekceli dari segi luaran tu, maybe da ready 100%.
ramai kawan2 aku, opismate, akak2 aku bagitau
kawen ni banyak dugaan.
y paling obvious sekali ialah sikap kite dan pasangan.
sebelum dan selepas kawen, totally different!
kite rase kite da betul2 kenal pasangan kite
tapi sebenarnya itu hanyalah 20% saja
bagi diri aku sendiri, aku mmg x pernah mengcover2 diri aku depan MR.K.
sepanjang 4tahun hubungan aku ngan MR.K, die pun x pernah cover perangai die dari aku.
baik, buruk, kelakar, sensitif, marah, sedih.
aku rasa aku ngan MR.K da paham perangai masing2.
tinggal lagi kite kene banyak sefahaman, bersabar, bertolak ansur, berdoa banyak2.
lagipun da nama dua nak jadi satu
tentu la ade rintangan nye, ye x???

aku rasa aku da ready nak pikul tanggungjawab sebagai seorang isteri.
& aku pun rasa MR.K sama jugak.
kalo x, x kan die berani nak suh fmly die g minang aku kn!? :p
kami bukan saja ready untuk menjadi pasangan, malah juga da bersedia untuk pikul tanggungjawab sebagai ibubapa. :p (gatal!)
dengan kerja yang stabil, dengan ekonomi yang kukuh, insyaAllah aku ngan MR.K akan cube untuk beri yang terbaik.
doakan kami ye!

gambar pemanis cerita ;)

*tibe2 aku blur x tau nk tutup cite mcm mane! (+_+)

::: ade sape2 bleh tlg??? :::

da puas aku menggoogle
tp still xdpt jgk
aku xtau da mane nak cari lg
kalendar cuti sekolah thn 2010
ayookkkk, sesape y bleh tlg aku???

Friday, August 7

::: open table :::

salam semua
hah, hari ni baru dtg mood nk mengupdate blog :)
skang ni aku mcm ade cket mls nk mengarang

ok.
nk cite pasal kwn2 gedik aku ni
ekceli da 2 minggu berturut2 lunch hari jumaat aku menggedik ngan si fara teddy & ezah kepoh ni! kebetulan masing2 free.
kalo x haram si fara ni asyik sibok memanjang!
amik minit la, conference la, buhsan tau!
so, bile da ade pluang mcm ni ape lagi masing2.
kuar tanduk la. :p

bersembang itu la, ini la, gosip la, psl kawen la.
x igt dunia bersembang!
y minggu lepas punye langsung ktorg xbergambar.
tp kali ni ade. :)
ktorg melepas gian! hahahaha
korang layan je la mate korang ngan gmbr2 kt bwh ni yek! :*