Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, September 30

::: selasa :::

ye.
selasa.
aku kene langgar.
dpn simpang pjh.
dan kete aku rosak teruk jgk.
anta bengkel kene rm500.
nasib pakcik tu ngaku salah&nk tanggung semua kos.
aku xde pape, semua selamat.
hati aku sangat bengkak ok.



:(

Thursday, September 17

::: aidilfitri :::

kepada semua bloggers

aku ucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin jika aku ade tersalah kata, terkasar bahasa. halalkan makan minum aku. 0-0 ok! seminggu lagi kite jumpe k! tp xtau la kot2 bleh berblog di kg!

hati2 di jalan raya!


Wednesday, September 16

::: mood hepi :::

hari ni hati ku bernyanyi berbunga riang!
ade 2 berita baik yang menggembirakan aku ngan MR.K :)
bukan gembira ckit2 tau, banyak2!

hah.

tinggal 1 je lg y belum selesai.
harap dapat diselesaikan mengikut jadual :p
baru la boleh menarik nafas lega!


hidup ini indah.
nikmati sepenuhnya tanpa melupakan tanggungjawab kepada Yang Esa.
terima kasih Ya Allah
impian kami hampir tercapai.



Wednesday, September 9

::: bonus bonus :::

akhirnya dapat jugak bonus thn ni. walaupun x dipanggil bonus :p
ok la tu, syukur Alhamdulillah.
dan dengarnya hanya untuk kumpulan sokongan shj!
sokongan 1 from 36 to 17
sokongan 2 from 1 to 16
syukur-syukur :*



::: what a bad day -2 :::

haih.

penat btul la.
hr ni pn mcm tah pape aku ni. da la xsedar bgn sahur, sedar tu sedar, kul 05.48
:( baru nk cuci muke, skali dga azan. aduiai, minum pn xdan! nasib la haih. last2, amik wuduk, solat subuh trus tdo!

bgn nk g keje mcm biase, tgh duk siap2 abg gee aku bgtau cepat cket siap tu, dga kat radio kate jem kt susur cyberjaya sbb ade xcdnt kot. aku pn cepat2 la siap. skali sampai je roundabout, jem! hah sudah! ni mau kul 9 lebih sampai. slow2 jln smbil duk dga radio. sempat lg ngadu kt MR.K ;).

skali abg gee call, die ckp die kat caltex kt dpn sane, tp aku pn mmg xleh nk g dpn die sbb mmg xjln lgsg. pasrah je la. jp lg dga plak kat radio, upenye paip air pecah!!! jem dari puchong intan sampai seri kembangan, cyberjaya, putrajaya! aduh! mati la aku. cnfm lwt hari ni.

lps slow2 jln, abg gee call lg. bgtau jln ke kanan tutup! OMG! mcm mn aku nk g keje kalo jln tu tutup????so duk ckp2 ngan abg gee, decide nk lalu pekan seri kembangan tu wlpn aku tau kat situ mmg jem truk pg2, tp lebih baik sbb susur nk ke putrajaya lgsg xbergerak!

cket2 jln, ok lg la. da lps jusco, da lps nahrim. tuptup, dpn tu jem gile! tau je la nk masuk pekan seri kembangan tu, aduiai, pening aku ngan jem mcm ni. mmg aku xsanggup. kalo lumbe ngan kure2, mau kure2 sampai dulu putrajaya! lagi menyakitkan hati, ade la insan2 y xde otak&akal duk lalu ikut sblh kiri. mmg siot btul!!! weiii, org lain ok jek duk beratur dari awal, ko senang2 nk lalu kiri, potong depan! peghhhh, menguji btolllll. aku pn dengan smgt xkn bagi bas sekolah, lori2 & kerete2 masuk depan aku. msg2 pn cepat kan, bertimbang rasa la cket! xde akai ka????!!! masa ni mood aku sgt2 la down! mmg rs nk patah balik umah dan tido! sbb da lwt sgt, it almost 9am ok! aku pn da text my bos ckp lwt cket. mujur die ade seminar hari ni. & nasib baik la ade MR.K duk text&calm down aku. thanks cyg!

da lps pekan, nk kene mengadap lg 1 tmpt teruk. dpn south city plaza! haduh, mcm hape la hari ni. aku duk dga kt radio jem di flyover seri kembangan lgsg xbegerak. fuh, nasib baik aku x u turn kt pasar borong tu. lps je turun dari mines tu, aku ngan sekuat hati pecut je kete sbb da tsgt lwt. sampai je opis, its 9.30am! can u imagine guys, biasenye i drove from taman puncak jalil to putrajaya only takes 30minutes! and today it comes 2hours! ohhhh..so teruk la hari ni. lenguh sgt kaki aku ni, mcm nk tercabut je kepala lutut :p

tp semuanya ok, alhamdulillah. aku slmt jgk sampai ofis wlpn lewat :p sampai jek trus call MR.K, mengadu+mengade :p hehehehe

haih. mcm2 la.

rs mcm nk pindah putrajaya semula la :(

*pjgnye aku membebel ;). oh ye, MR.K, esok jgn lupe ye???kalo x, kecewe la ai ;) *

::: what a bad day - 1 :::

salam semua

hari ni aku banyak cket nak membebel nih. agak2 korang mls nk bace, just close my blog ok, xyah nk ngutuk bagai.

ekceli dari ptg smlm lg bad day ni. aku jnj nk buke sama2 ngan 1 of my closet fren kt smktpr dulu, widya. ktorg xg mkn jauh pn. aku mintak die dtg kat giant kinrara je sbb kalo die dari ppum nk dtg putrajaya jem gile. aku dari putrajaya nk g kl pn jem gile. so e2 la tmpt paling dekat ngan ktorg. ktorg decide la nk makan pizza je. sementara aku tggu die sampai, aku pun duduk je la kat dalam tu sambil duk belek2 menu. at last, die pn sampai. so da siap2 order smua, pung pang pung pang, ktorg kuar jp nk g toilet. once ktorg dtg balik, ade la 2org keling ni laki bini duk kat meje ktorg! huh, kbtln budak keling y amik order tu ade kt meje aku, mula la sesi dialog ala2 nk mengamuk nih:

aku : ni nape ade org duk cni??kan meje ni ktorg da duduk tp, da amik order pn kan??
waiter : xtau la kak, akak bleh x duduk meje lain.
aku : nape plak ktorg y nk kene tuka, suh la diorg ni tuka kan ktorg da order td! (da nk marah ni)
waiter : xtau la kak.

pstu die duk bincang2 ngan supervisor die, pompuan, melayu. time aku ala2 nk mengamuk ni, y si keling 2org ni mcm marah2 la kt ktorg cakap bahasa keling die tuh!
#%&^*^$*()_(@@%!&)+&%$#@(@__/***%$#)@!%^&%$#@##((^$%$%@#@!!
kononnye die dtg dulu la duduk kat meje tu, langsung xde rs bersalah nk bgn ke ape ke. lg duk menjeling kat aku ngan widya.

aku : saya xkira, saya nk duk kat cni jgk sbb saya da amik order kt cni! (time ni aku da tinggi suara)
waiter : tanpe bg jwpn, die wat muke selenge!!!!!
widya : u all ni nape??ktorg duk cni td xkan u xleh suh die g duk tmpt lain???

time ni widya da mengamuk mcm org gile. last skali, widya intai2 kat luar ade 1 tmpt kosong paling ujung then ktorg kuar je trus sambil tgk kat keling 2org tu mcm nk cincang jadi daging lembu!! mmg tramat sakit hati.

lps ktorg duduk, dtg la supervisor y pompuan melayu tu.

supervisor : kak, resit ade x?
aku : mane ade bg resitnye, tmpt pn da kene kebas (marah tp masih control sbb bulan puasa + melayu)
supervisor : mintak maaf la ye kak, 2org tu dtg trus duk kat situ, ktorg xsmpt nk bgtau pape.
widya : xkn u xleh bgtau diorg kt cini da ade y duduk, too bad management!
supervisor : kak, kami mintak maaf.........

xsempat die abiskan ayat, trus aku potong.

aku : da la, da la. whatever je la. da la u pegi je amikkan air, mknn bla bla.. da nk buke da ni.
supervisor : ok kak mintak maaf ye.

y si widya ni ape lg, kuar kan pen, trus wat vandalisme! abes die contengkan menu kat ats meje tu. BAD MANAGEMENT! BAD MANAGEMENT! BAD MANAGEMENT!

haih.

bulan puase, menguji betul.

aku xde la kesah sgt, aku tau bnde ni kecik je tp pk logik la. patutnye service kene la bagus. bgtau la kat keling 2org tu tmpt da reserved! ape susah? ini x, mmg xde langsung. duk xtau la kak, xtau la kak. mcm hape tah! y keling tu pn mcm haram je!

ni la kwn aku yang sengal tu!
*kalo panggil keling, marah. suh panggil india. tp da mmg keling pn! berbelit!!! 1Malaysia konon! huh!*

Tuesday, September 8

::: new babies coming over :::

salam Ramadhan

sekejapnye da Ramadhan yang ke-18. tinggal 11 hari je lagi kite nk berpuasa.
minggu ni kat opis sgt2 la mood raye :) termasuk la aku
pc org tu, pc org ni semua lagu raye, best!


ok.
september ni aku terima kelahiran 2org baby kat dunia ni.
insan yang dekat dengan aku.
1st, Yu (maksu) aku dapat baby girl born on 04 September 2009, C-Sec, named Nur Nasuha.


and 2nd my gedik Ikma+abe a dapat baby boy born on 08 September 2009, normal, named Adam Hariz.
Baby Yu aku lom sempat tgk lg sbb ms balik kg minggu lps die blom bsalin, so balik raya nnt la baru leh pelok cium! Baby ikma aku g tgk td ngan fara gedik kt hosp serdang. so cute both of them! pstu jumpe ngan ema gedik gak skali ngan opismate die. y aku geram si izah gedik. heheheh :p die bleh xdtg td. ezahhhhh, mane kamuuuuu????? :p


to Yu+Paksu and Ikma+Abe a :

Congratulation and be a gud parents ok!

Friday, September 4

::: quote of the day-2 :::

"Jangan banyakkan tidur di siang hari kerana hanya tidur orang berpuasa yang berpada-pada sahaja akan dikira sebagai satu ibadah."

*lebih baik kite banyakkan beribadah dari tidur, ye x???*

Wednesday, September 2

::: best wo! :::

salam ramadhan :)
semoga kite masih lagi di bawah lindungan Yang Maha Esa, InsyaAllah.
minggu lepas kn ujung minggu y pjg, so aku pn xmelepaskan peluang utk balik berpuasa sm2 ngan fmly aku kt kg. sgt2 la bestnye mcm nk melompat je bile dpt balik kg! ape lagi, aku main order je la kat mie aku. nk mkn itu la, ini la. hahahhah petik jari je :p
hari jumaat xsempat berbuke kt kg sbb flight aku kul 9pm. tp sampai je kt umah kul 11.30pm, aku lgsg xlepaskan peluang utk mkn ns mlm2 bute tu! bawal stim, telor dadar, gulai ayam. hahahahh diet y sgt bagus utk bakal pengantin!
hari sabtu plak pg2 lagi mie da kejut aku nk g kedai utk bli tile. mmg aku la tukang pilihnye. harap2 hr ni tukang umah da mule la psg tile tp cian plak kt mie aku sorg2 nnt kemas umah :(
ok2, back to topic.. sabtu tu mie masakkan ayam percik. fuhhh! sgt sedap ok! mmg top request aku heheheh. lg telor dadar mmg xleh tinggal, pstu ikan cencaru sumbat+air asam! pehhhh...meleleh air liur. ha..korang jgn g buke pose plak skang ni, tggu kul 7.21 baru bleh mkn tau.
hari ahad plak ma (makcik) ajak berbuke kt umah die. kbtln abe nan (kezen) pn balik jgk. mmg sgt2 ramai. mek (nenek), yu (maksu), paksu semua ade. yu ade kt kg sbb tggu masa nk deliver je. nnt die bpantang kt umah aku. aku pn pkse adik aku y kt uitm tu suh balik heheheh. so menu hr ahad ni btambah la banyaknye. ayam percik lg sekali lgsg aku xbosan, kari daging, telor dadar wajib, pstu paksu masakkan ayam oren. air plak bandung soda, kopi ais ngan tebu. sgt2 menyentap selera ok!
then hari isnin pn mie sempat lg msk sbb flight aku kul 8.40. mie masakkan ayam masak merah ngan sup sayur. ktorg berbuke berkelah kat airport. hahahah..tp cian abh ngan mie aku. mcm sedih je sbb parent aku ssh pyh utk aku..hermmmmm.... :( adik aku dua2 pn ikot gak.
so overall balik kg kali ni wlpn xlame sgt tp sgt2 pocketful of sunshine ;) heheheh byk sgt bnde y wat aku happy..mie+abah, terima kasih sbb bsusah payah wat semua tu ye. i really love u both :*:*:* another 15 days to back to hometown again! yuhuuuuu!

*MR.K, igt tau janji awk jumaat ni :) & thanks a lot coz u always be with me when i need ur shoulder&arm to crying on*

Tuesday, September 1

::: quote of the day-1 :::

"Cukupkan solat sunat Tarawih serta Witir sepanjang Ramadhan kerana ia hanya ada pada bulan ini sahaja dan tidak terdapat pada bulan-bulan yang lain."

*jom kite pakat tambah pahala di bulan Ramadhan ni*