Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, October 29

::: karma :::

ezzah, aku pinjam tajuk ko jp.

aku percaya pada karma.
sebagai muslim kan kite kene percaya pada qada' & qadar.
mungkin hari ni aku teraniaya, tp what goes round comes around.
ye, mmg tu yang terjadi.
dan kadang2 Tuhan bayar cash kt dunia ni.
beringat la, jgn sampai kite melukakan hati dan perasaan orang lain.
dan jgn pulak kite yang teraniaya ni membalas balik kejahatan yang org bagi kat kite.
berserah saja pada Tuhan.
semoga setiap org mendapat pembalasan yang setimpal dengan perbuatannya.

dan hari ni aku berserah saja.
mungkin sudah ditakdirkan aku terima benda tu hari ni.
tp aku hanya melakukan tanggungjawab aku.
mmg tugas aku utk membantu setiap org yang call minta pendapat.
sbb aku xnk makan gaji buta.
tp org da salah erti kan tugas aku.
aku bukan wat keputusan sendiri, it's just membantu.
kite kan front liner, bak kate puan salmah kt poli dulu.
setakat hari ni pn ramai yang cakap PA xde kerja.
tp kadang2 mmg btul tp semua tu terpulang pada bos masing2.

da la, aku malas nak serabut ngan masalah yang remeh ni.
like i said just now, what goes round comes around.
prepared urself with amalan2 dan ibadah yang cukup.

peace no war~


Wednesday, October 28

::: aku masih goyang kaki :::

salam sayang.. :)

wahhh, mcm ade semangat baru je aku ni kn?? semacam je mood hari ni. alhamdulillah.. apepn y jadi, sabar paling penting. cume badan la x leh terima kepenatan y amat sgt nih. asyik nk lelap je mate aku wlpn kt opis. sib baik x tertido!

haih. mcm2 aku ni.

tiktoktiktok..
bulan 10 ni da nk abis da. tggl lg seminggu je nk masuk bulan 11. & tggl bape bulan je lg nk ke bulan ......... :) kalo di pk kn, mmg masa emergency da tp aku still bleh goyang kaki lg tnpe wat ape2 hehehehe. perasaan sgt xcited nk wat persiapan tp jarak y jd penghalang. tpkse la aku tggu 1 masa aku balik kg baru bleh settle cket. my fMIL da siap wat deco-deco-deco da utk barang2 hantaran, sungguh advance! aku sekuntum bunge pn blum bli lg. ;p

y best nye, fMIL da beria wat deco-deco-deco hantaran tp kami xbli pn lg barang2 hantarannya! :p y bli nye baru 1 barang, jam. y lain blum sentuh pn lg. ni xtau la saje nk melambatkan kot. hehehhehe...tp aku xde la xwat semua lg. ms balik raye hr tu sempat la aku settle kn y kecik2.

  • pelamin : settle
  • baju nikah aku : settle
  • baju nikah MR.K : blum tempah myb bln 12
  • baju sanding : blum lg
  • bilik tidur : DIY soon with bantuan siblings and in-law
  • khemah, PA system, kompang : baru survey
  • bahan2 catering : pn baru survey
  • pelamin bertandang : blum lg (mlm ni kot kn dear??)
  • baju bertandang : blum lg
  • sourvenir : settle
  • VVIP sourvenir : settle
  • bunga telur : settle tp kene tmbh lg 50
  • deco-deco-deco hantaran : blum lg
  • fotografi : da survey cume blum decide
  • kad kawen : da survey jgk blum decide
ha, ni je y baru aku ngan MR.K check-it-out. y selain dari tu mmg xsentuh lg. langsir umah aku pn blum, cadar bilik tidur pn blum, barang2 hiasan bilik tidur pn blum. aduiiiiiiaiiii banyak lg niiiiii. cemanooo??????ade hati nk goyang kaki lg ke zaa oi???!!!! ade org nk sponsor x??? opssss :p
* tenton dear, bile kamu mau edar e2 kad??????i can't wait anymore ok!*

Thursday, October 22

::: aku xnk ckp ape2 :::











*selingan yang manja* :p







Thursday, October 15

::: =( :::

i don't know why
but i'am really not in mood :(
hhmmmm....


Friday, October 9

::: jangan berhenti makan ok! :::

hari ni opis aku wat jamuan hari raya di Syawal yang ke-20.
so hari ni adalah hari makan2 sedunia tanpa henti.
semua diet bakal pengantin tolak tepi & dilupakan ok!
mmg bagus sgt2.
but all stories & pictures will come & update later.
sbb aku nk g makan!
daaaa....

Wednesday, October 7

::: aku lagi sibuk :::

tp sebenarnya x pn
cume mood blogging di bawa angin
nothing much to say
nnt angin bawa balik mood aku
aku blogging semula ok!
skang just bloghopping sajo.