Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, November 30

::: budi bahasa budaya kita ke??? :::

suatu malam, tengah sesak dari kelantan ke kl, dengan perut lapar, benti la kat 1 medan selera area bentong, pahang.

customer : neslo panas 2, nescaffe 'o' panas 1. makan nasi goreng ayam 3

anak peniaga : ok


2 minit kemudian, sampai la air yang di order.
5 minit kemudian sampai pulak nasi goreng ayam.

customer : aik macam pelik jek nasi goreng ayam ni, macam nasi ayam je

customer : aah kan. series macam nasi ayam. dik, dik..ni betul ke nasi goreng ayam??macam nasi ayam jek

peniaga : betul kak nasi goreng ayam rasanya.

customer : rasa (sambil gelak2) ok2 takpe dik, mekasih.

tapi dalam hati masing2 macam nak kan kepastian dari peniaga tu sendiri.

customer : bang, bleh tanye x ni nasi ayam ke nasi goreng ayam???

budak burger : kejap ye kak, saya tanyekan.

peniaga : hah, ade ape???

amboi kasarnya bahasa (dalam hati jek)
customer : takde la kak, ni ktorg nak tanye ni nasi goreng ayam ke nasi ayam??nak pastikan jek.

peniaga : x pernah makan nasi ayam ke???!!! kalo nasi ayam wane kuning, maksudnye ni nasi goreng ayam lah! takkan tak tau??!!

customer : takde pape la kak, kite saja nk confirmkan, takpe la kalo btul nasi ayam.

customer : macam mana nak nampak kak, kan malam n, xde cahaya! (agak keras)

die masuk semula dalam kedai tanpa sebarang reaksi.

customer : da la, jom blah, wat sakit hati jek duk kedai ni! org nak pastikan je, kalo btul nasi goreng ayam, fine la! kite makan la.mane la tau kot2 kat bentong ni nasi goreng ayam die cenggini!

customer : huh, panas btul hati aku! bang, kire!

budak burger : ok bang.

customer : bang, saya ni customer, patut2 la pon. saya nk tanye je betul ke x ni nasi goreng ayam, salah ke???macam ni la, 3 nasi ni mmg ktorg tak sentuh lgsg. so ktorg byr air je la. (sambil letak 10hengget atas meje)
budak burger : saya serbe salah ni bang, saya tolong je.

customer : takpe2, tolong cakap kat makcik tu, jangan kurang ajar sgt bercakap, beradab cikit!
then, ktorg blah trus! kurang ajar punye makcik! org tanye elok2 jawab la elok2. bukannnye nak bergaduh, cume nak bertanya, x salah rasanya. kalo macam ni la sikap orang melayu kite, macam mana bisnes nak maju???



Thursday, November 26

::: home sweet home :::

aku bersiaran dari kg.
aku stat cuti dari hari rabu lagi.
owhhh..sgt heaven ok kat kg. :D
xpela wlpn kejap, jnj dpt balik kg.

di kesempatan ni, aku nk ucapkan

selamat hari raya aidiladha utk semua
maaf semua salah silap aku

jumpe lagi hari isnin ok!


*aku baru tsedar, semenjak-dua-menjak ni entry aku lgsg xde gmbr pemanis cerita :p*



Monday, November 23

::: di suatu saat :::

penah x dlm hidup korang
tiba2 korang rasa sgt bosan???
sgt nk kuar???
sgt rindu kat die???
hehehehhe

ade 1 hari aku wat keje gile
wlpn xjauh tp ttp gile
aku kene anta sepupu aku g bukit jalil
pstu aku xtau nk g mane
sgt bosan kt umah
pkrn pn tgh berkecamuk ms tu
mcm2 dlm pale otak aku
aku drive je ikut hati
tuptup aku sampai rawang :D
heheheheh

anta msg kt MR.K, die trus dtg
sib baik dekat kan awak??? :p
aku tau die marah sbb aku wat keje gile
tp agaknye die cian kat aku dtg jauh2 :p
trus ilang rasa marah
& aku pn trus ilang rasa majuk, rasa rindu, rasa bosan :D
ktorg g minum2, mkn2
pstu aku pn trus balik


hah.


mcm2 masniza nih!
sib baik x kene marah
xpe jauh pn
jnj rasa bosan ilang
jnj rasa rindu ilang

:p

ape2 pun saya sayang awak, MR.K!


*menghitung hari, detik demi detik. another 3months to go!*

Monday, November 16

::: berbaloi-baloi :::

hari jumaat lepas aku ngan MR.K sama2 cuti, coz ktorg nk p pameran pengantin y kat pwtc tu. mule2 masing2 mcm malas nk cuti sbb membazir je, lagipun pameran start kul 11, then sampai ahad. tp bile di pk balik, cuti je la senang. sabtu & ahad bleh rest. so cuti la jwpnnye. main point nk g pameran tu sbb nk booking wedding card & photographer.



da sampai, ktorg g mkn siap2 dulu kt the mall pastu dlm 11.30 baru g pwtc. jumpe la ngan hafiz, kwn MR.K. company die, urban vibe y anjur pameran ni. mule2 ktorg pusing2 dulu, then jumpe die lagi skali, die bwk g kat tmpt wedding card tu. die da siap2 kautim ngan owner tu bg price y terbaeeekkkk punye utk ktorg. tgk punye tgk, ade la berkenan 1 kad ni, tp mcm xpuas hati lg sbb blum pusing 1 dewan lg. last2 ktorg bgtau owner tu nk pusing2 dulu.



aku ngan MR.K pn kuar la dr booth tu g pusing2 tmpt lain. skali tjumpe 1 booth photographer ni. aku mmg slalu tgk web die, gmbr mmg cun tp dlm hati mmg rs x dapat nk merasa sbb kosnya mesti mahal, lgpn aku nk amik both side, untung cket. nk g kelantan nun mesti la byk kosnya kn??? tp memandangkan MR.K nk tgk output album die, ktorg pn duduk la, sambil2 tgk die nye promotion mase pameran tu. quit nice harga die, kene ngan bajet hihihihi. aku pn ngan berani minta die quot kan utk ktorg. sembang punye sembang, tnye punye tanye, tawar punye tawar, so dpt la harga y sgt special! huhuhu ngan harga y sebegitu, aku akan dpt 3 album including transportation&accomodation! sgt2 murah kalo nk dibandingkan ngan harga 2 @ 3 photographer y aku pernah mntk quotation dulu.



ktorg pn decide utk pilih photographer ni. da settle byr deposit and so on, then diorg ade wat luckydraw. aku mmg failed bab2 lucky ni heheheh. mule2 suh MR.K, die xnk, die suh aku pulak. aku pn selambe je la cabut la 1. skali bukak, hah! sungguh lucky!!!! aku dpt luckydraw pre-wedd/outdoor photoshoot worth RM500 for FREE!!!! can u imagine that??? sape nk bagi kan??? heheheh bertuah sungguh! mmg sgt2 happy!! staff2 die pn sgt peramah, sgt sporting!



ngan penuh perasaan happy, ktorg g smule kt booth wedding card tu. bincang2, cnfm nk kad y aku bkenan tu then trus book. whatever pn, aku mmg x menyesal cuti hehehehe berbaloi-baloi ngan ape y aku dpt! =) settle la 2 bende kat situ, tggl nk follow up je nnt ngan official photographer&official wedding card maker. T___________T. cuma nya aku rasa pameran kali ni x bape grand sgt kalo nk compared kan ngan y kat midvalley dulu, y tu lg meriah.





hah.





lagi 1, aku da decide theme colour utk family ms kenduri nnt. & ade sebahagian dari tu aku da beli. sgt2 berbaloi g bli ready made kat 1st lady!



*sampai hari ni aku asyik duk ckp kt MR.K, "apepun bang, y penting kite dpt outdoor free!". MR.K geleng pale je tgk aku senyum meleret sampai telinge!*

::: i've stopped :::

from facebook and friendster :)
so pape hal cari aku kat sini @ sms @ call ok
hehehehe daaaa~~~


Wednesday, November 11

::: ....... :::

~~saya akan selalu di sisi awak~~


::: ku percaya ada cinta :::

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala
(*)
Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri

Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti
(Korus)
Pandang-pandang alam ini

Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tidak satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui
Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati

Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala
(*)
(Korus)
(*)
Ada hikmah yang pasti

Sejak mula ku percaya ada cinta
Cinta itu memungkinkan segalanya
Cinta suci yang abadi


Wednesday, November 4

::: cepat la :::

aaaarrrggghhhhh!!!! i'm waiting 4 diz event. coming soonnnn.... can't wait!

::: saya rindu kamu :::

maaf saya tinggal kamu 4hari...

tp...

saya sangat rindu kamu...

sungguh...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu ...

sangat rindu kamu...

sangat rindu kamu...

:'(