Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, December 30

::: here it comes! :::

source

happy new year 2010 everybody!!!
aku wish in advance ok!
sebab kang esok x sempat coz aku ade plan tersendiri. :p
owhhh..series masa memang cepat gile berjalan.
kadang2 sampai aku x sedar da akhir tahun rupenye.
2009 banyak tinggalkan sweet memory dalam hidup.
paling sweet mestila majlis pertunangan aku.
lain2 pun sweet jugak, tapi ranking ke 2 :p
yang pastinya kehadiran 2010 memang sangat2 ditunggu.
aku harap kebahagiaan menanti kami.
doa untuk kalian jugak, supaya 2010 ni bawak sinar kebahagiaan.
untuk yang nak kawen, semoga semuanya lancar.
untuk yang belom peknen, semoga tahun baru dapat bawak ahli baru dalam family kamu.
untuk yang tengah peknen, semoga selamat both mom and baby.
untuk yang da ade anak, bile nak tambah lagi??? hikhikhik :p
ceria2 sokmo k!
x mo sedih2 ek.
tata 2009!


Monday, December 28

::: mane lagi sesuai?? :::

aku skang dalam proses mengumpul design2 baju untuk majlis kat umah aku nanti.tapi aku tak tau la yang mane 1 sesuai ngan badan aku ni.
aku ni memang tak tinggi, 155cm jek. :p
nak kate berisi, tak jugak, tapi berisi la jugak. ;)
yang mane agak2 korang sesuai ngan aku???

duyung style
kebaya pendek style
gown style


A line style
*uhuk2, lagi 81 hari menuju hari besar!*

Thursday, December 24

::: apa da jd ni??? :::

2 3 hari ni aku perati kan
list blog kt sebelah tu x di update
sedangkan bloggers semua update blog diorg
cume x appear kt list aku
nape ekkk???
puas da aku refresh, puas da aku sign out
sampai naik boring aku dibuatnye
tp list ttp x di update!
geramnya la hai!
ape y jadi sebenarnya ek???
ade sape2 bleh tlg bgtau aku????



Tuesday, December 22

::: takde tajuk :::

salam hari selasa :D
korang tau x patutnye aku balik kg jumaat pg tp xjadi coz ade emergency kes plak. jumaat 2, kul 4.30pg akak aku call, bgtau kene balik jb dulu sbb ade sedara abg ipar aku meninggal. bincang2, ktorg decide balik pontian dulu pg 2 then br balik kelate. gerak dr umah kul 6.00pg, g UM amik ank buah pstu trus gerak. sampai2 pontian kul 11 lebih. org nk kebumi jenazah lps solat jumaat, so alang2 ktorg tggu je la.
kul 2 lebih siap kebumi, trus balik umah abg ipar aku. masing2 mmg penat gile, ape lg bantai tido la. sedar2 akak aku kejut da 4.30ptg. bgn, siap2, mkn2, kul 5 ktorg gerak balik kelate plak. fuhhhh, gile penat ko! ktorg balik xikut terengganu sbb mmg jauh. so ktorg panjat kl semula sbb nk balik ikut gua musang jgk. sib baik jln x jem, sudahnya sampai kg kul 5.30pg. Tuhan la tau betapa sakitnya badan aku duk dlm kete, mcm nk patah pinggang. nk x nk mmg kene balik jgk sbb da jnj ngan kazen aku.
lepas zohor, rombongan nk pegi meminang plak. alhamdulillah semua smooth je. majlis pn kecik2 je sbb fmly belah pmpn xnk, nk simple je. mmg sgt simple, tp semuanya ok, makanan ok, layanan ok. tp maaf ye, gmbr xbape clear sbb aku amik gmbr berbekal kan kamera handphone je :D



org lain y bertunang, org lain y cbuk amik gmbr!
ahad tghr aku balik kl. mmg sekejap sgt balik, aku xsempat wat papepn. :( nnt kene balik lg la. penat pn x ilang lagi ni.
*aku peniiiiinnggg pk psl prep!! sgt2!!!!!*

Thursday, December 17

::: 1431H :::

igt lagi x pasal aku nk cari bende ni???
fyi, aku da jumpe bende alah tu.
aku cari kat sogo.
hampir 5-6 kali tawaf kat area tu, finally jumpe la.
sgt cantik bagi aku, sgt affordable, sgt sale sampai 70%!
hah, da settle bab tu.
tp banyak lg y menunggu.................. :(

esok pagi2 aku balik kg ngan akak aku.
kazen aku bertunang on 19th.
so this time aku plak yang akan g meminang orang!
sambil2 tu, bleh la aku settle kan 2 3 bende kt kg nnt.
hope aku akan dapat & jumpe ape y aku cari.

salam Maal Hijrah 1431 kepada semua!


Wednesday, December 16

::: happy ending :::

salam
ahad lepas, lg sorang my bff menamatkan zaman bujang die.
ohh..makin lama makin kurang da geng2 gedik dsk4a 03/05 yang single.
tinggal lg 4 orang. next is kety bulan 1.

ok, balik cite asal.
aku g kenduri faten & faizal ngan MR.K.
reception diorang wat kat dewan sri siantan, perbadanan putrajaya.
theme colour, purple+white.
faten mmg gorjes sgt2, mmg sesuai la ngan pae.
and the slideshow...owwhhhh...best gile!
tp aku x upaye la nk wat cenggitu sbb kenduri di rumah sajo.

fatenton,
we're happy for u, dear..





gmbr aku amik dari blog kak farah


Thursday, December 10

::: ada 1 masaelah :::

ape tiba2 terbawa dialog pak aji bakhil ni?? ape mimpi ni aku dalam sehari sampai 3entry???heheheh ikut mood la. hari ni mentari sangat cerah kan??? :D

ok, aku nk mintak pendapat korang cket ye.
aku da booking 1 butik ni. aku ambil pelamin, baju sanding ngan make up ngan dia. done! deposit pn da bayar. cuma masaelah nya......

"dia belum ada baju sanding seperti warna yang aku nak. kiranya dia nk wat baru la. tak de extra charge pn utk baju baru tu. alhamdulillah.. tapiiiii.. baju tu hanya akan dapat aku tengok menjelang chinese new year. dari chinese new year nak ke tarikh 'hari besar itu' hanya lah sebulan cukup2. berbaloi ke aku tunggu???tu belum fitting lagi. of coz makan masa plak untuk fitting kan??? mcm mana ngan design dia??? kalo aku x berkenan mcm mana???perlu aku tunggu tgk hasilnya or aku ambil alternatif lain??aku ngan MR.K ada terpk nk sewa baju sanding kat kl je nnt."

aku sangat2 perlukan pendapat korang.


::: hah, betul ke ni??? :::

kalo dibelek kalendar, dikira-kira, dihitung-hitung,

bermula hari ni sampai la ke 'hari besar itu',

aku hanya ade lagi,





time is running out!!! (bak kata muse),
betul-betul mengalir mcm air!,
sabar za, sabar krul ;),
harap-harap semuanya smooth je,
walaupun aku tak mengimpikan majlis bak puteri,
sebab aku kan org kampung je,
tapi cukup lah majlis aku nanti dapat memberi kenangan yang terindah,
kepada semua orang yang hadir,
kepada both family,
dan y paling penting kepada aku dan dia :D,
doakan kami!.

::: this is real :::

guys!
so-so sorry.
mesti korang igt aku dpt umah baru kn???
tu umah baru utk blog jek! :D
but yesterday was the truth.
alhamdulillah.
this is the real, i've got my house!
slps setahun menunggu.
tp biasa la org gomen kn, awal2 kawen ni duk kat kuarters la :D
bph call suh g ambil surat tawaran.
then today aku da g ambil surat tu ditemani kak nana & dakcikain.
thanks, darls!
what makes me happy is umah aku only at level 6!
huh. selamat aku.
bukan ape, aku ni gayat cket kalo tinggi2.
so, dlm masa sbln ni aku kene settle kan semua borang2
kene sediakan semua duit2 utk deposit letrik, air & deposit kuarters.
lps settle semua ni baru la dpt kuncinye.
after this, bermula la pulak pencarian kami utk barang2 umah.
tp kene pelan-pelan-kayuh la :D
sbbnye mane nk settle kan wedding prep lg kan???
nasib baik la dpt agk awal umah ni.


*eh, cemane aku nk tutup cite ni???blurrrr (~_~)*


Tuesday, December 8

::: umah baru :::

again!
sbb aku mcm boring ngan y lame tu.
so cari punye cari, jumpe la y sesimple ni :D
i loike!
baru semangat cket nk hapdet blog.
heheheheh
happy viewing, darl!


::: jom belajar bersama! :::

cikgu hari ni ialah amir naqiuddin, 2 tahun 11 bulan.

susu : cucu
adam : damdam
amir : amir
acik : kecik
alang : ilang
amir naqiuddin bin??? : bin10 (ben10)
lembik : bluek bluek bluek bluek!


hah, makin besar makin banyak mulut budak kecik ni!


Friday, December 4

::: femes kejap :::

aku bukan mencapap tau
tapi diorang yang memfemeskan aku! :D
my OP promote blog aku kat website diorang! betul T___T
sbb aku ade bercerite tentang pameran pengantin di pwtc
cerita pasal the berbaloi-baloi price, the very-luckyuckydraw and about thier friendly staff!
dan-dan jugak viewer aku bertambah-tambah!
thanks a lot ye my OP!
can't wait to camwhore like crazy with u, guys!


*kalo ade viewer y nk xchange link, sila kan! :p (gile poyo ayat aku!)*

Wednesday, December 2

::: nk cari kat mane ye :::

kawan-kawan sekalian!

aku nk mintak tolong cket bleh???

kat mane aku nak cari cadar putih-suci-murni???

100% cotton, tak kira la berapa ribu-belasribu-puluhribu thread pun

asalkan affordable & boleh dipakai selepas majlis kawen jgk.

aku tak tau da mane nk cari.



yang mcm ni

atau yang ni

atau yang ni

atau yang ni

atau yang mane2 saje!

tolong aku plsssssssss..... T____T





yang sgt2 memerlukan bantuan :p,