Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, January 11

::: benda berbulu :::

selamat siang!
dah banyak hari aku tak update blog. tak tau nape malas sangat. tapi blog-hopping ok je, rajin! macam kekurangan idea la, plus aku ni tak la kreatip sangat nak bercoret itu ini kan. dengan serabut kepala otak duk pk pasal kawen. tapi tak pe, akan aku cuba merajinkan diri selalu yek!

ni ha aku nak cite cket. korang2 semua suka kucing x??? arkkk..aku tak suka. sangat. takut. geli etc. tak tau kenapa tapi semua benda2 berbulu aku tak gemar. dari kecik sampai da besar panjang ni, aku tak pernah ada teddybear! series. tak pernah ada. sebab utama aku tak nak, berbulu, dan besar. hikhikhik. alergik aku dengan benda2 berbulu ni! :p

kalo aku g makan la kat mane2, especially kat kedai pakcik aku either keramat or kepong, kucing memang merata2. duk main kat bawah kaki!! adui, gelinye la hai, meremang aku bile kucing duk gesel2 kat kaki. sama ada aku secara auto melompat bangun, melatah tak tentu pasal, tak pun kaki aku angkat naik atas kerusi! :D

series, memang aku takut sangat. dan part yang paling best is, MR.K sangat suka kan kucing!!!! kat umah die mau dekat 10 ekor kucing ade! dari abah die sampai la adik die yang kecik, semua suka kucing. pernah 2 3 kali aku g umah die, kucing duk gesel kat kaki aku masa tengah makan, aku ape lg, melatah tak ingat! sampai kan abah die kene letak kucing kat luar supaya tak ganggu aku. hehehehe, baik kan! :p

aku tak tau la macam mana bile da kawen nanti ni, nak tak nak aku kene terima la kehadiran kucing ni as a part of family when i'm at rawang yet! uhuk uhuk mau sebulan dua tu asyik mengelak je dari jumpe kucing. ni siap MR.K minta lagi, kalo duk sendiri nanti, nak bela kucing. ayooooo!!! hmmmm..tengok la nanti ye syg! skang belom boleh lagi sebab duk kuarters! :p



eee..ai jeles tau kucing2 ni manje lebih2 ngan MR.K! :p

5 comments:

Ezzah said...

x suke..x suke x suke kucing jugak!! :D

p/s : naik genting jom hujung minggu ni nak? ;)

~~zaa~~ said...

ezzah : hahahah sama kan zah. aku pnnnnn!!! :p



hurmm..will think about it! sounds gud kannnn!??

*S*A*L*W*A* said...

hehe, sama la dengan husband salwa. dulu tak suka kucing & geli.

Tapi lepas kawin, dapat pulak wife yg suka kucing pastu anak pun suka kucing, dia dah boleh la pegang2 kucing sekarang ni... hehe

mrs_yus said...

yupp..mmg geli lorr ngn kucinggg niiiiii..eii..mmg smp ble pon xleh trime r...:P

~~zaa~~ said...

salwa : alamak, salwa pun suka kucing jgk ke??? hehehe nasib2.

mrs_yus : hahahah, kan sara???meremang jek!