Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, January 18

::: dari mak andam ke pak andam :::

assalamualaikum :)
tak jawab dosa tau!

hmmmm..penghujung minggu lepas yang agak menakutkan sebenarnya bagi aku. korang ingat tak lagi kisah ni??? dan kisah tu kira da settle sebab mak andam tu akan wat baju baru untuk aku without any charge. aku pun da email kat dia design baju macam mana, design pelamin yang aku nak macam mana and bla bla bla. tiba-tiba khamis lepas mak andam tu text me.

"bunga yang zaa nak untuk pelamin tu fresh flowers, nak ke??kalo nak kene tambah RMxxx, pastu baju tu akak xxx bleh wat tapi kene tambah RMxxx, baju lelaki plak kene tambah RMxx, pelamin kene tambah lg RMxxx."

wth!!!!

aku mmg mendidih da, serba tak kene duk kat opis masa tu. but aku tak reply msg die lg. aku duk total2 semua, belum masuk lagi charge untuk handbouquet, red carpet, arch and so on! pehhhhh!! sangat tak berbaloi. bincang2 ngan MR.K, then aku gagahkan diri tanya orang itu orang ini, dapat la 1 nombor pak andam kelantan ni. tengokkan hasil keje die memang mabeles!

jumaat pagi2 aku call. bincang itu ini, request itu ini, bgtau tarikh and nasib aku baik sebab tarikh tu still kosong, then terus deal ngan die. same dias, same dress and the best is the dias using fresh flowers, include handbouquet, red carpet and arch, the price is wow! awesome!! really!! beza RMxxx jugak ngan mak andam tu. booking date and terus bayar deposit. & aku msg mak andam tu bagitau cancel, and she said ok.


huh. dugaan sungguh.



& penutup minggu pening ni aku buat kuih cekmek molek untuk akak ipar aku sebab die mengidam nak makan. :p janji pagi ujung minggu, tp pagi ujung minggu adik ipar die ni sangat la tengahari! :p kuih cekmek molek + kopi o. pehhhh, meleleh ko!


sebelum dan selepas ;)
* sori ek org puj7, tok dan nak anta! :p*


11 comments:

~mama aiman~ said...

sabar ya, dugaan itu biasa sebelum menuju ke gerbang bahagia.. nasib baik jugak ada pak andam, apapun semoga semuanya berjalan lancar nasib, mesti grand gilos ni, siap ada red carpet lagi.. hehehe

fatenton said...

nak pilih mak andam kena pandai zaa..thats y kena bykkan survey sana sini. yang penting buat ikut yang termampu.. itu lebih baik and kite pun tak pressure :)

weh, nak gak kuih tu..cm best je!

Ezzah said...

pak andam pun pak andam la yang oii. Janji cantik n meletop n masih lg dlm bajet.


oiii....dah pandai buat kuih tu bak ar sini nk rasa. :))

~~zaa~~ said...

mama aiman : tu la maz, selagi x sampai masa, selagi tu la ade bende yang timbul. hehehe xde la grand yang, zaa wat kecik je, bajet kureng! :p

~~zaa~~ said...

fatenton : kan tenton???hari tu survey gile2 punye, jumpa mak andam ni. tp last2 mak andam ni pn banyak ++ die. sib baik la ade backup lg.


ha, nak ke???heheheh :p

~~zaa~~ said...

ezzah : hehehhe i hope soooooo! bia la majlis kecik pn asalkan asalkan xmelebihi bajet aku. xde la nk wat grand sgt!



uhuk uhuk..ko pn nak jgk ke???nnt la aku wat pastu jemput kawan2 yang kite suke! :p

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 27th & 28th February 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 20TH JANUARY 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

fatenton said...

zaa..nt kawhin tema warna pe.. belah krol warne pe?
baik bgtau awal2.. kang faten pki hitam je mcm org bekabung ;p

~~zaa~~ said...

fatenton : ahaks! nnt i sms kwn2 ye! ;)

zaza aznim said...

ala zaa..
zaza dlu pon kawin pkai pak andam
jgk umor dia 50++ lg..zaza amik pak andam yg same make up mak ayah za dlu2..hiks..

~~zaa~~ said...

zaza : wah! turun temurun tu! :p
zaa xkisah sgt, asalkan semua in budget & keje x cincai.