Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, February 19

and my answer is..

last week, someone asked me:

"how do you feel when your besties/colleague can't make it/attend on your big day?"

hurm..termenung jugak aku nak jawab. memang soalan yang agak berat bagi aku. aku pun tak tau macam mana nak luahkan apa yang aku rasa. tapi aku jawab jugak.


even you came or not, aku tak boleh nak paksa sebab aku tau kampung aku sangat jauh. perlu pengorbanan masa dan jugak wang ringgit. aku redha dan aku paham. tapi ye la kan, tipu la kalau sang pengantin tak mengharapkan kehadiran tetamu yang istimewa masa hari besar dia kan? semua pengantin inginkan orang yang dia jemput untuk hadir dan sama-sama meraikan hari bahagia dia.


tapi kalau da memang ada aral yang melintang, tak boleh nak datang, what to say kan? tak semua yang kita nak, kita akan dapat. sebenarnya kehadiran tetamu istimewa such as besties sangat-sangat dinantikan. at lease dapat meredakan gelisah hati sang pengantin semasa majlis akad nikah or resepsi sebab ada insan yang dekat dengan dia kat sebelah.


so my answer is aku tak kesah kalau betul-betul tak boleh attend atas sebab-sebab tertentu. ada la sikit terkilan tapi kita hanya merancang, Tuhan yang mementukan segala-galanya.


coz for me, the most important is :

i) the solemnization smoothly
ii) the reception berjalan lancar
iii) the second reception berjalan lancar
iv) kehadiran tetamu-tetamu istimewa



it's just my opinion, no heart felling ok.


6 comments:

mrs_yus said...

x heart feeling pon...heheh :P

~~zaa~~ said...

mrs_yus : :p gatal! ye la sara, kita tak tau kadang2 sebab mulut kita, orang akan terase kan.

III AiNa III said...

btl 2 zaa...kdg2 last minute ade hal penting...nway, happy wedding day in advance!comey2 gitu...

~~zaa~~ said...

aina : :) thanks aina! malu aku!! :p

Xora said...

tak datang masa wedding tu takpe, tapi amik la inisiatif untuk berjumpa dengan pengantin baru selepas majlis.. mungkin jemput makan2 ke kan?

~~zaa~~ said...

xora : ermm..betul jugak tu. at lease bertemu mata kan??