Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, March 9

this is how we met...

salam dan hai

hari ni aku rasa macam nak cerita sikit permulaan pertemuan aku dengan MR.K. sejarahnya sangat simple tapi seribu makna bagi aku. bila di ingat balik, rasa nak balik ke zaman tu, melalui semua tu sekali lagi. :)


5 years ago..

2004..

aku praktikal di kl. tapi before praktikal lagi sebenarnya hati aku luka parah sebab kecewa dalam cinta yang dulu. so aku berdiri semula dengan hati dan hidup yang baru. mulakan praktikal dengan diri aku yang baru. walaupun sangat pedih sebenarnya. sehingga la aku tamat praktikal hujung 2004, aku pulih dan kuat.

2005..

aku kembali semula ke kuantan untuk menyambung pengajian yang akan tamat lagi 6 bulan. penuh semangat dan iltizam hahahaha.. di saat tu, ada kawan aku yang jugak housemate MR.K, asri namanya nak kenalkan aku dengan dia. tapi aku tolak, aku malas. tapi aku tak tau kenapa aku terima jugak lepas 2 3 kali dia pujuk suruh aku contact ngan MR.K.

permulaan yang biasa, ber-sms-ing, ber-call-ing tapi still belum bertemu-mata-empat biji. keadaan ni berlanjutan hampir 2 bulan tanpa ada apa-apa declaration. satu masa yang agak singkat kan? tapi tak tau kenapa makin lama kenal dia, makin timbul rasa untuk lebih rapat lagi. kami decide nak jumpa. jumpa pun kat kedai makan je, paham-paham sudah la masa tu tengah study, masing-masing pokai heheheh..masa tu ramai kawan-kawan aku teman. faten, fara, ikma, ema (faiz, ema's fiancee pun housemate MR.K jugak). izah tak ada sebab dia selalu keluar dating dengan bad! :p

lama-kelamaan hubungan kami makin baik, and we declared as a couple on 08 feb 2005.
tempat, megamall kuantan. :) 1 kenangan manis yang memang tak kan aku lupa sampai bila-bila. no candle light, no card, no ring, no everything..just a word from him. it makes me fly to the sky..hehehehe

2006 - 2009

hubungan bertambah baik dan cemerlang! :p alhamdulillah..tapi biasa la kan pasang surut hubungan tu tak kan habis. lagi-lagi aku ni memang sangat-sangat keras kepala tak ingat. but he tatap bersabar dengan kerenah aku. :p and on 07 jun 2009, we decided to tie the knot with enggagement..alhamdulillah..

2010..

dengan izinNya, insyaAllah tinggal lagi 10 hari, kami akan bersatu. aku memang mengharapkan yang terbaik dalam hubungan ni. dan aku harap semua majlis-majlis aku nanti smoothly. harap kalian semua doakan kami ye.

asri, thank you so much..ko banyak berjasa sebenarnya! hehehehe

8 comments:

mrs_yus said...

cayok cayok! :)

Madamme Anne said...

rase mcm kenal je asri tu... hahahaha

~~zaa~~ said...

mrs_yus : thanks dear..dupdapdupdap :p

~~zaa~~ said...

madamme anne : hehehe sape kat jbtn perdagangan tak kenal asri, memang tipu la! :p

waniepaez said...

wahh, kenangan terindah nie:)semoga berbahgia ke ank cucu za:)wani doakn cepat2 dapat baby:)hehee

~~zaa~~ said...

waniepaez : hehehe thanks wanie..

axie said...

so sweet :)
nak crita jgklah cmne jupe wadi walaupun dah kawen..haha :D

~~zaa~~ said...

axie : heheheh takpe azie, cite je nanti bleh jadi kenangan! :)