Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, April 22

new life..

salam dan hai.

lama da rasanya aku tak kecoh kat sini kan.
asyik-asyik upload gambar kahwin je.
korang jangan boring tau! :p

sejujurnya,
marriage life is so beautiful, is so meaningful, is so heaven.
tapi kita tak boleh hanyut sangat dengan semua yang best-best tu.
kena beringat jugak yang dugaan akan datang bila-bila masa je.
tapi biasa la, tahun pertama dalam perkahwinan adalah honeymoon. :)
proses untuk mengenal pasangan masing-masing kan??
walaupun kita da lama bercinta & mengenali pasangan kita, tapi kita tak pernah hidup bersama dengan dia.
memang banyak la benda yang kita akan tahu bila da kahwin.
aku akui.
alhamdulillah, sebulan ni aku dengan mr.k masih boleh menerima sikap masing-masing.
heheheh best tau perasaan tu! ;)

aku belum lagi memulakan sesi masak-memasak kat rumah. :p
so sekarang memang selalu makan kat luar la.
tapi this is temporary je tau, bukan sampai bila-bila.
aku pun nak jugak tunjuk skill masak yang hebat sikit tu.
barang-barang rumah slow-slow topup la.
botak la mr.k kalo semua nak beli sekali gus kan?? heheheh







us. after a month.

20 comments:

Ezzah said...

oittt...ape ke tombam sngt tuh!! baru sebulan kawen weehhh...tp x pe yangg..i loikeee je. tembam lagi lagi lagi dan lagiiiii.. :D

p/s : cepat2 dpt baby! :) aku x sabarrrrrrrrr... :P

are-za said...

isk bam bam mcm i jerk..

jom berdiet ckit!!hua2..

mrs_yus said...

yayy yayy zaa maken bulatt..hohoho..cepat2 isi bby lam perot tau! ;P

@ty_farEd said...

besh nyer..baru kawen ek... tahniah.. i baru jer nak follow bLog u taw.. nicee..~ eeerr..tapi yer ar.. tengok gambar2 kawen u..macam chubby cikit lepas kawen ni.. heheh~senang ati ek....

~~zaa~~ said...

ezzah : mane ade tembam sangat! :p hahahahah sikit je la yang..i tengah proses berdiet & bersenam la ni :p


doa aku cepat2 tau! :p

~~zaa~~ said...

are-za : hahaha tau takpe za..bereh2, kite bdiet sama2 secara sihat! :p

~~zaa~~ said...

mrs_yus : tak la sara, baju tu besar la..za menten jek! hahahaha :p


uhuk2, tersedak mr.k! :p

~~zaa~~ said...

@ty_fared : salam ati..thanks sudi jenguk blog zaa. keep following me k.:) aah, bambam sikit hehehe :p

Ezzah said...

HAHAHAHHARUUU je nak salahkan baju...eheheh..

ala..xpe la tembam pun tembam laaa..i loikkeeeee..

makian bnyk2 kasi tembam lg tau! :D

Fazila said...

yer llah zaa, tmbam sikit jer.... tp x per senang ati baru kawinkan :)

Madamme Anne said...

za... x yah diet... ko pregnant jer.. pastu nnt pantang btul2.. senang cerita.. 3 in 1.. hahaha

congrats dear.. u look so berseri

~~zaa~~ said...

ezzah : hahahaha baju yang jadi mangsa aku!! heheheh :p

~~zaa~~ said...

fazila : kan kak???ckit ke banyak???ckp btul2!! heheheheh

~~zaa~~ said...

madamme anne : hahahah ko lagi best n oi suh aku 3 in 1 skali gus!!!

cesss!!!

axie said...

za nape makin tembam niii????

ciNDerella stRikEr said...

baju yg mmg i heart. ehem...background last picture tu.. heheee

~~zaa~~ said...

axie : azie, xpn kan???kan??? td kan azie da buktikan kat azie kat cafe! :p

~~zaa~~ said...

cinderella striker : hehehe baju tu mmg evelasting la.. ehem nad..wat malu je bilik kosong lg!

dakcik said...

wahh..u look tembam..mcm i..hikhikhik..
welcume to club "mon"...:)

~~zaa~~ said...

dakcik : heheheh i kan da lama masuk kelab mon! :p