Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, May 6

nurse yang tak bertauliah

salam dan hai.

risau pulak aku kes H1N1 ni. makin lama makin banyak pulak. aku ingatkan da habis la hari tu, rupanya muncul lagi. korang-korang semua kena jaga kebersihan tau, jaga makan. kalau da demam nanti, kena cepat-cepat pergi check. denggi pun sama. kat putrajaya ni pun banyak jugak kes denggi. menakutkannnn....

2 hari lepas mr.k pun demam jugak. hari selasa tu mula-mula selsema je, pastu datang pulak batuk berkahak, datang pulak sakit-sakit urat. aku da mula risau, ajak dia pergi klinik tapi dia taknak. aku balik kerja, masakkan sup ayam, lalu je makan. hehehehe...bila malam, demam dia datang balik. panas gila, batuk teruk sangat2. aku buatkan air halia. lepas dia minum, terus muntah..banyak sangat sampaikan sesak nafas.

tengok jam, da pukul 12 malam, tapi aku rasa macam tak sedap hati je. tak sampai hati sangat tengok dia macam tu. ajak mr.k pergi klinik jugak untuk sedut. puas pujuk dia, baru la nak pergi. aku pulak duk timbang-timbang, nak pergi emergency ke nak ke az-zahrah @ an-nur. pikir punya pikir, emergency pun mesti lambat jugak. so aku bawak la dia pergi az-zahrah. lepas doc check semua, pergi sedut, amik ubat, balik da pukul 1.30 pagi. sampai je rumah, terus dia bagi makan ubat. baru la nampak dia bernafas ok sikit dari tadi. lega sikit hati aku...

semalam mr.k macam da ok sikit. hari ni dia da pergi kerja tapi still batuk-batuk berkahak lagi. teruk sangat dia demam kali ni. selalu dia demam biasa-biasa je, ni sampai sesak-sesak nafas...

abang...sihat cepat tau...i love u.... :*


p/s : terpikir nak masak apa hari ni... :)

6 comments:

Bonda Zia said...

agaknye mr k alah dlu kot zaa? hiks..

mrs_yus said...

hmm..jge krol elok2 yee zaa..:)

~~zaa~~ said...

bonda zia : aminnn :) tapi belom rezeki lagi la za..doakan cepat2 tau!

~~zaa~~ said...

mrs_yus : of coz!! ahaks!! :p

are-za said...

skt tue p check cpt2..bhya kalu lmbat taw...hubby i pom demam jugak..jangkit kot diorg nih..he2..

~~zaa~~ said...

are-za : tu la..tapi hari ni ca ok sikit da..hehehe bleh plah jangkit jarak jauh ek??? ;p