Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, June 16

ko baru nak terhegeh-hegeh?

salam dan hai.

aku sekarang tengah sangat-sangat sibuk.
sibuk apa korang nak tau?
sibuk menggantikan puasa. heheheheh
punya la malas nak ganti.
da dekat nak ramadhan baru la nak terhegeh-hegeh ganti puasa.
mula la terkejar-kejar semua benda nak buat.
teruk betul aku ni! :p

kononnya berazam nak ganti puasa terus bila masuk tahun baru.
tapi, haram!
sempat puasa berapa hari je awal tahun tu.
nasib baik masuk rejab ni da sedar nak ganti puasa.
kalau dibuatnya sedar bila masuk syaaban, macam mana? heheheh

tapi untuk ramadhan tahun ni, aku memang betul-betul azam la.
nak ganti terus puasa, tak nak tangguh-tangguh da.
lagi-lagi bila da kawen ni. :p
kena planning baik punya!
fuhh, agak mencabar jugak puasa tahun ni.
1st year berpuasa sebagai isteri orang ni.
kena pikir nak masak apa untuk berbuka.
kena variasi kan menu masakan & kuih-muih.

eh, korang semua da habis ke ganti puasa?
jangan tak ganti lagi la sayang-sayangku sekalian.
jom kita puasa ramai-ramai!!

12 comments:

mrs_yus said...

dh hbis gnti dh..
awl thn ritu dh hbis..
cewah..poyos x..
ahahah
nyway slmt bpose yee ;)

p/s : glee awl dh fikir menu msak bln pose..bgos2..istri mithali sungguh! :)

MiSz eiN said...

sy da abes!!! yeay....

III bDkNaKaL III said...

aku la antare yg xgnti lg pose..hihi..jom² kite pose rmai²...

~~zaa~~ said...

mrs_yus : cehhh..poyo la sara!! :p takpe, tahun ni punya puasa, za abeskan..tengok la! hahahah


p/s : kene pk wei, 1st time nih!

~~zaa~~ said...

misz ein : alamak, aku igt ko nak teman aku.. :(

~~zaa~~ said...

bdknakal : hah, ko tunggu ape lagi aina??tunggu masuk syaaban ke??hahahha..da2, meh kite pose cepat2!

Ezzah said...

adoiiiiiiiiiii..aku pun bnyk x berganti lg! :(

~~zaa~~ said...

ezzah : hah, ni lagi sorang tak sedar jugak macam aku!! :p huhuhu apa lagi, pose la cepat2 yang oiiii!!!!

amni said...

zaa, meni xtinggal puasa pun last year..hope thn ni sama cam last year jugak..aminnnnnn...

III bDkNaKaL III said...

aku tgu ko la zaa...kng xde sp teman ko...

~~zaa~~ said...

amni : wahh..seronoknye tak tinggal puasa langsung!! aku belum pernah lagi hehehhe :p

~~zaa~~ said...

bdknakal : sudah la ko!! heheheh :p