Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, August 17

kenapa aku takde?

salam dan hai

kemudahan ict sekarang memang sangat meluas. macam-macam network connections yang ada. friendster, fb, twitter, bahkan blog juga. boleh menghubungkan antara satu sama lain. boleh mencari kenalan-kenalan lama. aku memang tak nafikan kebaikan wujudnya semua ni. lagipun zaman sekarang, takde internet, tak jalan kerja ok. tapi di sebalik kebaikan, ada jugak keburukan yang berlaku. itu semua terpulang pada individu masing-masing untuk mengawalnya.

aku?
the one and only network connection yang aku ada sekarang is blog.
dulu aku pun ada friendster, ada fb, ada tagged. tapi tu dulu, sekarang semua tu da takde. yang tinggal hanya blog ni saja. why? ramai yang tanya kat aku.

kisahnya, friendster dengan tagged ni aku delete account nya sebab da tak makan zaman. tu zaman kanak-kanak ribena boleh la kot ye.

bila muncul pulak fb, aku pun sign up jugak. tapi masa awal-awal kemunculan fb, tak ramai yang guna maybe sebab belum biasa lagi. aku start guna fb tahun 2006 rasanya, sehingga la raya 2009. kemudian aku delete account fb sebab macam tak berguna. kawan-kawan kebanyakannya takde account, kalau yang ada pun langsung tak berupdate. tak macam sekarang, laju je update kat wall tu kan? ;)

bila aku pikir balik, timbang balik, fb ni ramai sangat yang tak guna, so aku decide nak delete. sebabnya aku rasa nothing. then lama-kelamaan, pengguna fb makin ramai, termasuk lah kawan-kawan aku. orang tu update itu, orang ni update ini. segala macam gambar di upload kan. aku happy sangat bila kawan-kawan aku da ada fb, tapi tak tau kenapa aku macam da malas nak active kan balik account tu sehingga la sekarang.

my soulsisters aka my gedik clans selalu minta aku bukak balik fb. tapi aku taknak la yang. ye..aku tau ia sekadar untuk mengetahui perkembangan kawan-kawan, tapi aku taknak la. sori ye my lovely girlfriends! it doesn't mean that bila aku takde fb, aku tak ikut cerita hot korang, aku tak tau gossip korang. aku still lagi ambik berat pasal korang semua. korang kan my soulsisters. even aku tak tau apa yang korang update kat wall korang every single minutes, tapi aku tetap tau perkembangan korang semua. i really love u, girls! really!! i meant it!! so jangan sedih-sedih ye sebab aku takde fb, sebab korang still boleh baca blog aku. i knew that ikma and ema even though korang takde blog, korang baca blog aku kan? maksudnya kita still lagi in connection! :D




girls, no matter how far our distance, how change our life is, please..keep this friendship in our life, always and forever.


8 comments:

fabulous.farah said...

zaa xde fb ke? padan la try cari kat izah xjumpa

mrs_yus said...

dear,

touching sgt mse bce entry zaa nii..sob sob..ehehe..lg xsabo nk jmpe dis sun kt umh ikma :)
luv u lah! :*

MiSz eiN said...

xpe...belog kan ade.kan3 ;)

dakcik said...

gambar i xde pon..hehehehe

~~zaa~~ said...

fabulous.farah : yup, xde farah..macam da malas nak active balik..

~~zaa~~ said...

mrs_yus : eppp..jangan touching sgt yang, nanti kang ratu air mata ni banjirkan putrajaya! ahhahaha :p

yup, i just can't wait ok!!

~~zaa~~ said...

misz ein : yee..betul tu!! ko baca blog aku slalu eh! :D

~~zaa~~ said...

dakcik : ehem2..nanti ai buh gambar u skali ngan geng bas sekolah! :D