Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, September 1

mode : raya!

salam dan hai.

uhh..gigih ok.
hari ni da ramadhan ke-22
tinggal lagi lebih kurang seminggu syawal menjengah
walaupun mood raya, tapi kita jangan lupa pulak 10 malam terakhir ni
10 malam terakhir yang penuh barakah

aku ber-blog-hoping sana sini
masing-masing cerita pasal persiapan raya
tapi aku dapat rasa raya tahun ni semua so-so je kan?
kenapa ek?
aku pun sama.
cuma yang ter-over excited sebab beraya bersama yang tersayang
alhamdulillah, lama menunggu saat ni muncul
akhirnya milik aku jugak!
terima kasih, Tuhan atas kurniaan nikmat ini.

tema raya aku tahun ni purple.
ikut tema family-in-law sebab tahun ni aku beraya di muar dulu.
sedih jugak sebab aku tak pernah merasa beraya tanpa keluarga
aku pun tak tau macam mana keadaan aku bila malam & pagi raya nanti
tapi adat la kan?
untuk dapatkan sesuatu, kita mesti korbankan sesuatu.
lumrah hidup.

ok2, tukar mood happy semula :D

so untuk tema purple, semua da settle.
then aku beli t-shirt mr.k dua helai.
lagi baju kurung ready-made dua pasang, 1 oren and another one is turquoise.
lagi satu baju yang mie jahitkan sepasang warna cream+hijau.
sepatutnya dua, tapi aku da tak tahan nak pakai dulu heheheh
so semuanya lengkap.

belanja untuk kuih raya pun boleh control tahun ni hehehe
ala kadar je.
ada 3 4 jenis kuih je aku beli.
tak beli langsung pun tak kena jugak kan?
macam biasa la tempah dengan cikgu sekolah bukit jalil.
dijamin rasanya tiptop! :D

eh, nak mintak korang share sikit boleh tak?
apa perasaan 1st time beraya bersama yang tersayang?
and apa perasaan 1st time tak beraya bersama keluarga?
boleh la aku buat pengeras untuk diri sendiri!
HAHA.



p dot s : hari ni aku baru turn on lagu raya!! yeayyy!!



16 comments:

Zaza said...

zaa,
za lagila sadis. 1st year beraye dgn suami (happy) tp dlm ms yg same berjauhan dgn family sb ms tu br je sebulan sampai nz. sob sob. setakat beraya dgn in law tu pd za dorang ttp family kite jugak. at least nanti zaa balik jugak raye dgn family kan? za ni da 4 kali raye kat sini.

dis year amat bermakna sb beraya dgn puteri kesayangan ;D n next year insyaallah dpt beraya semula bersama family ;))

AsSimpleAsMe said...

cik kak oi...aku lom ada yg 'tersayang' tu..cemane mau perasaan...perasan adaa...sob sob sob =(

fatenton said...

i pun purple jugak..
sibuk aje tiruuuu :D

perasaan beraya dgn suami, seronok gile!

perasaan beraya jauh dgn family, tak seronok gile!!!!

monamie said...

beraya bersama tersayang adalah super teruja sampai lupa nak salam!

beraya without mak abah adik ... adalah sangat sedih! kakmona nangih 2 hari sblom nak raya time kemas umah.. huhuhu ... malam raya lagi la aku meleleh.. seb baik mak mertua spoting! huhuhuhu

~~zaa~~ said...

zaza : lagi sedih! :( tak tau nak cakap apa..xpela, thn depan da back for good kan?? enjoy ok!

~~zaa~~ said...

assimpleasme : heheheh ko tunggu masa je dahlia!


xpe, yang penting ko dapat raya ngan family ko lagi

~~zaa~~ said...

fatenton : alahmak!! tertiru pulakkkk! :p


hmmm..tu la pasal, ada pro & con!

~~zaa~~ said...

monamie : sob..sob.. :( sedihnya...za rasa za macam kak mona... :( lagi teruk kot :(

Anonymous said...

sedih la wei.nangis smpai xleh nak bnafas bgn2 dgr takbir raya.umah dpn masjid kate.huh syahdu.mlm raya tepon mak,dgr suara terus mendayu2 nangis bjemaah.gud luck.huhu

~~zaa~~ said...

anon : harus syahdu tak terkata..ni belom raya pun da stat menangis, bila da raya tak tau la..tq anyway

mrs_yus said...

sara dh pat bygkn konfim zaa menanges xhengat mlm n pg rye tuu..ehehe..zaa kn rtu air mate..opss! :D

faten : aitt ckp kuning sme sara..dh purple pulak? sudah tukar ka? hehhe :D

~~zaa~~ said...

mrs_yus : huhuhu tau takpe..banjir la muar nanti! :p

faten semua tema soulsisters dia ada! ahahahah :p

~~*Lady Salwa*~~ said...

masa mula2 tu memang sedih la. malam & pagi raya tu konfirm nangis...

salwa dulu nangis gak, tapi cover2 je... hehe.

tapi tak rasa sangat masa tu sebab lepas kawin, raya 1st tu kat kpg sendiri, next raya baru kpg husband...

yang penting masa tu kata je dalam hati, tak pa, next year turn kita lak... hehe

semoga berjaya... :)

~~zaa~~ said...

lady salwa : tu la salwa...zaa risau ngan diri sendiri ni...da la kuat nangis! tak tau macam mana..

harap2 bleh control la nangis, kalo tak malu la

Xora said...

saya pun rasa raya tahun ni so-so. even kawan2 ramai teruja pasal kata ni raya last saya sbg bujang, tapi tetap rasa so-so.. ngapakah?? (tapi kuih raya tetap tak kalah beli ;p)

~~zaa~~ said...

xora : xora mesti tak pk sgt psl raya kan? ye la, mana nak pk psl majlis lagi! xpe, so-so pun ok asalkan meriah! tapi harus ada kenangan manis ok coz this year ur last celebrating raya as a single lady! :p



opss..bab kueh raya, no komen! hahahah