Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, October 19

7 purnama

salam dan hai

hari ni SUB baru da start bertugas
lelaki, 1st impression dia macam ok
so tadi ada perjumpaan ringkas dengan semua staf
biasa la, sesi pengenalan diri
hope everything will be fine.

ok, kita tinggal bab tu

sekarang nak cerita mengenai 7 purnama
apa tu 7 purnama?
takde papepun sebenarnya
it just aku macam tak percaya
7 purnama da aku jadi isteri mr.k!
and still counting till the end, insyaAllah
rasa macam baru lagi, punya la masa laju je kan?
aku tau banyak lagi dugaan yang kena kitorang tempuh
ni baru permulaan

sepanjang 7 bulan ni, macam-macam aku da belajar
peranan aku, tanggungjawab aku
kepentingan menjaga hati suami
yang paling penting, aku masih belajar mengenali mr.k dengan lagi dalam
even kita da bercintan-cintun bertahun-tahun pun
belum tentu kita kenal perangai pasangan yanng sebenarnya kan?
aku setuju sangat!
so ni la masanya untuk kita saling mengenali & memahami

juga,
mengenai zuriat
siapa dalam dunia ni yang berkahwin & tak inginkan zuriat?
aku yakin semua orang inginkan rezeki yang satu ni
perkara ni memang sangat sensitif, sangat terkesan di hati
cuma belum ada rezeki lagi
itu semua ketentuan Dia, kitorang redha
tapi kadang-kadang yang buat aku sedih ialah sebab orang lain
orang lain yang menuding jari kat kami seolah-olah kitorang taknak rezeki tu
asal jumpa je, mesti tanya

da ada ke, kenapa takde lagi, jangan merancang, eh da 7 bulan kawen pun belum ada lagi.

tau tak sedihnya hati bila orang menyalahkan kitorang?
tau tak apa perasaannya?
faham tak?
malas nak amik serious hal macam ni
sebab memang takkan ada yang paham apa yang kita rasa
melainkan orang tu merasainya juga
kitorang berpegang pada 1, rezeki semua Allah yang tentukan
berdoa dan berusaha tentu akan bawak kejayaan kan?

oh, jangan risau
aku tak emo pun
cuma nak meluahkan rasa hati saja :)

genap 7 purnama semalam
kitorang melepak je kat rumah tengok csi ny, sambung pulak dengan csi october
masing-masing memang minat tengok tv
nak buat macam mana kan?





halal untuk mu, sayang!




20 comments:

mrs.spicy said...

huhu..farah lepah gugur 7 bulan baru pregnant balik. kiranya masa tu dah setahun lebih. orang bukan tahu cerita kita. tahu nak wak conclusion sdiri jer. then nak menunding jari. sabor. turn zaa ade akan tiba.

dakcik said...

alala..comeinyeee romantik gitu..jeles i! hehehe
semoge kekal ke akher hayat kamu bedua :)

-Sara- said...

aduhh! mmg halal sudah yangg oii! hehe :D

eh, bab tuu jgn risaula yang, ade rezeki nti..relax n smooth jee ok? ;)

tp kn yg ckp cmtu xptt laa..sara klo org bru kwen mmg sara xpenah tnye psl anak..sbb tkot org tu mmg btol plan ke, ade mslh pape ke knn..mne kte tau..xpsal org tu kcit ati plak..cian tau..hehe

gud luck!

are-za said...

sabar dear...i'm tooo..hanya kite yg tau apa yg terbaik utk diri sendiri..


hepy annivesary ke-7 bulan..same la kite..hu2..

~~zaa~~ said...

mrs.spicy : tu la..memang sabar & doa je skang ni..kadang2 yang wat kita hilang sabar sebab orang lain!

~~zaa~~ said...

dakcik : :D malu ai! :p amin...tq dakcik!

~~zaa~~ said...

sara : halal sokmo! :p tu la, memang tak pikir sangat pun, sebab tau semua akan jadi secara semulajadi.. tapi sakit hati ngan orang2 yang mcm tu!

~~zaa~~ said...

are-za : yuppp!! praying, trying & hoping! :D

selamat 7 bulan utk kamu jgk!

♥♥ KhamS ♥♥ said...

mulut org mmg cam2. khams nie lg la, ntah apa dengki dorang tuh. kita dapat rezeki lebih dari dia sibuk duk cakap 'ingatkan bawak balik mesia sorang je, tup2 dah dua anak'.

lurve 4ever! (",)

~SHiLA~ said...

zaaaa..weh add aku kt blog ko ek ;)

~~zaa~~ said...

khams : pulak???ada rezeki lebih pun orang sibuk, tak de rezeki lagi la orang sibuk!!! isyyhhh..apa nak jadi la manusia ni...

abaikan!! yang penting kita happy!!

~~zaa~~ said...

shila : wehhh!! ko pun da ada blog ek???hahahah bagus2!! nanti aku add ko!

~~*Lady Salwa*~~ said...

betul tu, sekejap je masa berlalu...

tak pa, sabar.... memang org senang je nak cakap... kita yang merasa...

InsyaAllah, ada nanti rezeki tu... Gud luck, ok... Yg penting jgn stress2...

~~zaa~~ said...

lady salwa : betul tu salwa..sabar je la..tq dear...

axie said...

wah..romantiknya pic :)

~~zaa~~ said...

axie : ngehhh~~ :D

Iena said...

salam zaa...
cik kaki was here...
la, naper curik2 baca... x baik mencurik tau... hehehehee...
nice to know u & keep in touch... ;p

~~zaa~~ said...

iena : salam iena..heheh tq ye..pas ni bleh la kawan2 :p

Nani said...

org2 memang banyak songehnye...

SITUASI 1
(kalau belum dapat anak)
a: dah lama kawin...belum ada apa2 lg?
aku: tolang doakan ye...mungkin dlam banyak2 doa...doa awk yg Allah pilih untuk dimkbulkan.

Situasi 2
(dah dapat anak 1)
b: hi...satu je?? bila nak tambah lg???
aku: ingat anak tu boleh beli kt pasar ke?

Situasi 3
(anak 4 ...berderet2)
c: apalah...anak ramai...kecik2 pulak tu ...
aku: 'inilah resam kehidupan'

~~zaa~~ said...

nani : ermmm...memang takleh nak komen org mcm ni...yang penting aku redha....