Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, October 26

tragedi oktober

salam dan hai

sebelum kejadian

hari sabtu masing-masing bangun pagi ok
semata-mata nak pergi breakfast kat kedai yang dakcik syorkan tu
fuhhh, jenuh cari akhirnya jumpa jugak!
kedai biasa je tapi makanan dia unik
nasi lemak berbungkus macam nasi goreng pataya
the taste was ok la, not bad
masakan orang kampung.


and qis, this is for u! :D
petang sabtu, semua in-laws datang, penuhkan rumah
then hari ahad masak banyak-banyak macam tak pernah jumpa makanan
heheheheh
aku pun panggil kak nani sefamily & a.gee sefamily jugak join
mak nak makan roti tempayan sebab tak puas makan hari tu
so aku buat la lagi sekali, 2kg. & licin!
ada kari ayam, asam pedas ikan, sambal belacan, ikan goreng & ulam-ulaman
semua orang makan sampai muntah!

bibik & husband! :D

selepas kejadian

mood sangat down sampai tak pergi kerja
mr.k pun ajak keluar, bagus-bagus!
pergi giant seri kembangan yang baru tu, test sikit best ke tak hihihi
tapi tak se best kinrara la! :p
mr.k pergi tukar duit, aku tunggu dalam kereta
bila die masuk, die letak ni kat dashboard
die cakap cd movie
aku bukak, ting!!!

:D senyum lebar sampai telinga!
tq sayang!
hilang rasa tension pikir pasal ofis!
then shoot to midvalley, cuci-cuci mata
lagipun da lama sangat tak pergi midvalley
pusing-pusing, cuci-cuci mata
berkenan satu handbag ni kat C&K, tingg!!!
dapat!! :D
pusing-pusing lagi, singgah makan
jalan-jalan, singgah booth banana peel
ada flip flop yang cun-melecun
mr.k suruh beli jugak, tingggg!!! dapat lagi. :D
lupa segala masalah yang melanda.

kesimpulannya, window shopping time tension sangat bagus
lagi best bila suami ikut sekali
semua nak, dapat


tapi..


peringatan, jangan ambil kesempatan atas kebaikan suami tau!
berdosa, & kena berjimat-jimat!


p dot s : i love u, bie!
p dot s : ini bukan entry berlagak@menunjuk-nunjuk, cuma untuk release kan tension di hati




18 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

waa, sedondon...

syioknya apa yg nak semua dapat... betul betul betul... jangan amik kesempatan atas kebaikan hubby. tapi kalau dia ikhlas macam kes zaa ni takpe la kan... hehe

siti said...

tp i suka mengambik kesempatan kat suami i hehe..kalo x xdpt lor..

dakcik said...

jgn tensi2 okeh..kite p mkn angin sok! hahahaha

-Sara- said...

eh takkk, sara xpenah ambk ksempatan kt suami sara tau! ahaha :P

eh, bgila resipi roti tempayan n kari zaa yg meletop tuh! :)

Khumaera Ismail said...

hehe..chomel nye kamu bdua ;)

axie said...

za, bila dpt rasa roti tempayan ni????

are-za said...

mkn smpai muntah!!!
biar naik berat badan ..ha3!!


sweet couple..moga kekal ke akhir hayat dear..

~~zaa~~ said...

lady salwa : tq! :D heheheh kebetulan je tu, kalo ikut hati memang nak semuanya! :p

~~zaa~~ said...

siti : ct xpela, heheheh

~~zaa~~ said...

dakcik : ok mama dania! :) kite p makan angin sampai kembong!

~~zaa~~ said...

sara : bagus2! :D

ooo..nak resepi ke??boleh2 nanti ai bagi!

~~zaa~~ said...

khumaera ismail : auuuwwww...segan!

~~zaa~~ said...

axie : insyaAllah, new year ok! :D *gile lambat*!

~~zaa~~ said...

are-za : hahahah tau takpe! aku ni da macam hapa da berat naik ni!!!


:) tq aza...u too, dear...

Madamme Anne said...

ai suke kat p dot s tu.. hehehehe
tgl tgk gmbr2 za n krol.. sweet n cute.. hehehe
jgn tension2 sgt... nnt hubby yg sdih tau..

-Sara- said...

ala cptlah resipinye! tgu za masak sedap2 jmput mkn umh zaa bileeeeeeee ntah? hehehe :P

~~zaa~~ said...

madamme anne : :D tq anne! :p tu la, aku sedih, die pun sedih yang...

~~zaa~~ said...

sara : tunggu!! tunggu!! hahahah :p