Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, December 27

akhirnya...

salam dan hai

selamat pagi! :D
apepun tahniah Malaysia menang semalam lawan Indonesia 3-0!
boleh tahan jugak game semalam

korang mesti nak tau kan rentetan cerita ni?
takpe kalau taknak tau pun, aku tetap cerita jugak! hahahaha

lepas solat jumaat tu, mr.k keluar cari bengkel
tapi semua bengkel takde spare kunci macam motor dia
kalau nak tukar jugak, kena tempah
nak dijadikan cerita, tak jadi la tukar kuncinya tu
keputusannya, hari ahad nak balik serendah ambil kunci spare

malamnya, kitorang pergi puncak jalil
balik rumah pun da dekat pukul 1 pagi
lepas parking kereta, kitorang jalan pergi kat motor
kot-kot la ada terselit kat mana-mana kuncinya, kan?
pastu tertengok 1 nota kat meter motor

"kunci motor ada pada saya. no.rumah bla bla bla bla"

fuuuhhhhhh! lap peluh kat dahi
lega yang teramat sangat!!
menjerit macam orang gila kat parking
nasib baik ada orang jumpa&tolong simpankan
& malam tu tidur lena sangat-sangat ;)

pagi sabtu, kitorang keluar pergi pasar
beli barang basah, lepas tu singgah baker cottage
belikan buah tangan sikit nak bagi kat orang yang jumpa kunci tu
syukur sangat-sangat, ada orang baik hati macam ni

korang nak tau mr.k tercicir kat mana kuncinya?
bukan tercicir pun sebenarnya
dia tak cabut dari motor!!
dia buka tempat duduk motor tu
pastu lupa nak cabut kunci

fuhh..nasib masih mennyebelahi kami :)
Alhamdulillah.

lepas kemas-kemas rumah & masak
kitorang keluar pergi puncak jalil
akak sulung aku datang
pergi jusco belikan barang budak sekolah
pastu pergi carrefour wangsa maju
last sekali pergi keramat la kan?menjamu perut!

kemudian hari ahad, kak na nak pergi kepong
kitorang melepak kat sana sampai petang
pastu kak na terus balik jb

weekend yang penuh dengan aktiviti adik-beradik :D



6 comments:

Fazila said...

fuh... nasib org baik yg jumpa...

Ezzah said...

ishhhkk....pelupa betul la si kerol nih! eheheheh... :D

~~zaa~~ said...

fazila,

tu la kak..lega sangat2!

~~zaa~~ said...

ezzah,

:D sebab dia asyik ingat aku je :D

-Sara- said...

isshh nasib baik ade lg umat manusia yg baik hati kt dunie ni kn! :D

~~zaa~~ said...

sara,

tu la..syukur sangat2 yang..