Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, December 8

Awal Muharram 1432H

salam dan hai

selamat tahun baru 1432H buat semua
bila tahun baru bermula, semua azam da kena revise ok
mana yang da capai, mana yang tak capai lagi
perbaiki kekurangan dalam diri, insyaAllah..

so semalam walaupun cuti
aku tetap tak duduk diam kat rumah
bangun pagi, kemas rumah, buat breakfast
then bersiap keluar
mane lagi kalo bukan puncak jalil :D
da janji dengan mie&abah nak bawa jalan putrajaya & solat kat masjid besi
plus, nak pick up adik aku 2 orang tu sebab diorang nak tidur kat rumah
kitorang melepak dulu kat rumah abe gee sampai lepas asar
pastu baru gerak ke putrajaya
last sekali abe gee pun ikut jugak heheheh

bawa diorang semua makan nasi ayam dulu kat masjid putra
layankan amir main kat tepi tasik sambil tengok ikan
pastu bila da dekat maghrib, gerak ke masjid besi
solat maghrib kat sana
subhanallah..cantik sangat masjid tu
aku yang duduk kat sini pun tak pernah jejak kaki lagi
selalu ke masjid putra je
view yang sangat cantik, nampak seluruh putrajaya
bangga jugak sebenarnya dapat kerja sini ;p
nanti ada masa, nak bawak mak&abah pulak kat masjid ni, insyaAllah..

so semalam memang tak pergi jalan manapun
tujuan asal hanya nak makan nasi ayam & solat kat masjid besi je
lagipun mie tak boleh lama-lama
kan kak nani sorang je kat rumah
lepas je solat, mie& abah terus balik dengan abe gee
aku, mr.k & adik-adik aku panjat alamanda kejap
nak beli stok makanan kat rumah :)

ni ada la sikit gambar semalam
tapi sorry sangat-sangat for low quality pics ok
belum mampu nak beli camera mahal, kan ain? ;)








p dot s : senang hati bila tengok orang tua kita senyum.




6 comments:

mrs.spicy said...

dari jambatan nampak kan masjid ni..memang nampak lawa. tapi xpernah singgah.huhu. sejak dok sini lame bebeno dah tak pergi putrajaya

~~zaa~~ said...

mrs.spicy,

aah..memang lawa sgt..bila masuk rasa macam kat tempat lain..

axie said...

lalu jek tak penah bhenti..
wadi penah pg, dia sembyg jumaat dengan ayah ein..
???

dakcik said...

hahaha..ain bru bace statement za tue.
aah..kene peramkan hajat dlu..:P

~~zaa~~ said...

axie,

cube benti sekali..cantik sgt yang..

arkkk..wadi ngan ayah ein??? hahahahah :p

~~zaa~~ said...

dakcik,

:p nanti mampu kite beli ye :D