Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, December 28

tak dapek nak nolong...

salam dan hai

hari ni aku rasa masa lambat sangat-sangat
boring tak tau nak buat apa da
kerja semua da settle
da hilang punca da aku ni hihihihi :p

tapi memang aku tau kenapa aku jadi macam ni
sebabnya PC aku rosakkkkkk!!!!
arrggghhhh!!! tensionnya!!!!
actually dari semalam lagi dia buat hal
bila log-in je, kat skrin tu keluar ape-kebenda-ntah
biru je skrin tu
tapi semalam bila restart 2 3 kali, still boleh lagi
hari ni?
langsung tak nak, restart berpuluh kali pun keluar benda-alah tu jugak!
sakitnya hati aku!!!

lepas je report, terus technician datang
katanya window yang problem
dia re-install semula, tapi still macam tu jugak
at last, dia angkut CPU aku ke tingkat 7

pastu tadi dia call, tanya aku ada back-up tak semua benda dalam tu
sebabnya hard disk CPU tu kena formattttt!!
mati la aku, satu haram pun aku tak back-up!!!
@*$^$*!@()&!%^#$%$!!!!
blank kejap, tak tau nak fikir ape
semua kerja, semua benda personal ada dalam tu!!!
arggghhhhhh!!! macam mana ni?
kalo tak format, hard disk tu memang tak boleh guna langsung

pasrah!
semua rekod, bla bla bla & so on akan hilang!
:( tak boleh nak buat apa lagi :(

korang semua,
please..please..please..kamu jangan nakal
back-up your data ok
tak kisah la dalam thumbdrive ke, external hard disk ke
asalkan korang back-up semuanya
jangan jadi macam aku ok

ni pun aku menumpang kat PC orang
nasib baik tuannya cuti :p
menggigil sehari tak bukak blgo, tau?
hihihihihi



p dot s : lemah semangat hari ni.


8 comments:

-Sara- said...

isshh bia botull..ni mmg xdapet eden nk nolonglah! :D

~~zaa~~ said...

sara,

betul yang oi!! poning da kepalo ni ha!

III bDkNaKaL III said...

Ishhh...bl jd cmtu br teringat nk back up kn?takutttttt...tp zaa, aku rs msh blh dislamatkan..mtk tlg kt bdk IT..mst boleh nolong!

dakcik said...

laa..ptut la diam ajek kamu..hehe..sabo yek..i dh backup data tp personal jek la..keje xlangsung! hahaha

ciNDerella stRikEr said...

dia xbole buat backup dlu sblm format ke? adoi aii...kalo ilang smua mmg btul2 poniing laaa jadi nye

~~zaa~~ said...

bdknakal,

tau takpe..gerun ko! tu memang technician IT la yang baiki. hard disk tu langsung tak respon, keras!

~~zaa~~ said...

dakcik,

diam macam orang demam! hahahah :p
backup cepat2, kerja pun kene ma!

~~zaa~~ said...

cinderella striker,

dia nak tolong backup kan, nad. tapi hard disk corrupt, tak respon langsung! :(