Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, February 25

cry me out

I got your emails
You just don’t get females
Now, do you?
What’s in my heart
Is not in your head
Anyway..

Mate, you’re too late
And your weren’t worth the wait
Now, were you?
It’s out of my hands
Since you blew your last chance
When you played me

You’ll have to cry me out
You’ll have to cry me out
The tears that'll fall
Mean nothing at all
It’s time to get over yourself

Baby, you ain’t all that
Baby, there’s no way back
You can keep talking
But baby, I’m walking away

When I found out
How you messed me about
I was broken (heartbroken)
Back then I believed you
Now, I don’t need you
No more

The pic on your phone
Proves you weren’t alone
She was with you, yeah
Now, I couldn’t care
About who, what or where
We’re through

You’ll have to cry me out
You’ll have to cry me out
The tears that'll fall
Mean nothing at all
It’s time to get over yourself

Baby, you ain’t all that
Baby, there’s no way back
You can keep talking
But baby, I’m walking away

Gonna have to cry me out
Gonna have to cry me out
Boy, there ain’t no doubt
Gonna have to cry me out

Won’t hurt a little bit
Boy, better get used to it
You can keep talking
But baby, I’m walking away

Listen, I got the emails
I got the text
The answer’s still the same
It’s the way it is
I got to go

You’ll have to cry me out
You’ll have to cry me out
The tears that'll fall
Mean nothing at all
It’s time to get over yourself

Baby, you ain’t all that
Baby, there’s no way back
You can keep talking
Baby, I’m walking away

pixie lott

......

life is not always like a fairytale right?

i'm hurt..

deeply..

with everyone around me..

Wednesday, February 24

bunga-bunga cinta

salam dan hai semua.

semalam aku berdating sekejap ngan MR.K.
memang sekejap sangat-sangat.
1 jam setengah je. :)
dia datang hantar barang untuk aku.
pastu kami keluar minum kat equine.
sembang-sembang, bincang-bincang, lepas rindu. ;)

tengok jam da 7.30 malam, dia pun nak beransur balik sebab da lewat.
dia hantar aku balik, sambil-sambil nak tumpang solat maghrib terus.
dia sembang-sembang kejap dengan abang aku, pastu mintak nak tumpang solat.
aku bawak dia naik atas, solat kat bilik aku then aku pun turun bawah.

da siap semua, dia minum-minum, sembang-sembang lagi dengan abang aku.
aku dengan kak ira duk perhati je gelagat bakal abang dan adik ipar tu bersembang.
lega tengok penerimaan abang aku, alhamdulillah :)

lepas MR.K balik, aku pun masuk bilik.
tiba-tiba aku terperasan ada something kat atas katil aku.





owhhhh...so cute dear. :*
a simple and small note but give me a big suprised!!
sempat lagi dia tinggalkan note tu.
walaupun sangat simple, tapi penuh makna bagi aku.
fyi, MR.K ni jarang sangat romantik macam ni.
selama 5tahun ni, aku boleh kira berapa kali heheheh
tapi itu la yang buat aku sayang dia.
accept him whoever he is.


Z

Tuesday, February 23

stop the time, please.......

salam dan hai.

aku letih sangat-sangat sebulan ni. sangat-sangat.
rasa macam tak terbawa da badan aku ni.
banyak betul yang kena di bereskan.

fuhhh..

nasib baik aku ikut idea fatenton.
supaya aku buat hantaran tu awal.
kalo tak memang aku akan menyesal la sebab memang tak cukup masa.
sekarang ni pun tak abis-abis lagi bab kad.

and..

hujung minggu ni adalah sangat pack!!
jumaat nak keluar pegi cari satu dua lagi barang hantaran.
ini kes terlepas pandang. :)
lepas tu nak pegi cari cat dan kalau sempat terus nak pegi cat rumah.
sebab sabtu nak cuci je. tak nak kacau ahad kang penat sangat.
kalau tak sempat jawabnya cat sabtu dan minggu depan lagi satu baru cuci.
dan isi barang-barang rumah sekali.

serius.
i need rest.....
i need rest.....
i need rest.....



Z

Friday, February 19

and my answer is..

last week, someone asked me:

"how do you feel when your besties/colleague can't make it/attend on your big day?"

hurm..termenung jugak aku nak jawab. memang soalan yang agak berat bagi aku. aku pun tak tau macam mana nak luahkan apa yang aku rasa. tapi aku jawab jugak.


even you came or not, aku tak boleh nak paksa sebab aku tau kampung aku sangat jauh. perlu pengorbanan masa dan jugak wang ringgit. aku redha dan aku paham. tapi ye la kan, tipu la kalau sang pengantin tak mengharapkan kehadiran tetamu yang istimewa masa hari besar dia kan? semua pengantin inginkan orang yang dia jemput untuk hadir dan sama-sama meraikan hari bahagia dia.


tapi kalau da memang ada aral yang melintang, tak boleh nak datang, what to say kan? tak semua yang kita nak, kita akan dapat. sebenarnya kehadiran tetamu istimewa such as besties sangat-sangat dinantikan. at lease dapat meredakan gelisah hati sang pengantin semasa majlis akad nikah or resepsi sebab ada insan yang dekat dengan dia kat sebelah.


so my answer is aku tak kesah kalau betul-betul tak boleh attend atas sebab-sebab tertentu. ada la sikit terkilan tapi kita hanya merancang, Tuhan yang mementukan segala-galanya.


coz for me, the most important is :

i) the solemnization smoothly
ii) the reception berjalan lancar
iii) the second reception berjalan lancar
iv) kehadiran tetamu-tetamu istimewa



it's just my opinion, no heart felling ok.


kenapa sekarang baru ko muncul???!!!

salam dan hai.


hati aku sangat sakit sekarang.
sangat-sangat sakit.
dia kata salah aku.
tapi aku tak pernah tau pun betul ke aku yang buat kesalahan tu.
ko tak pernah muncul face to face depan aku.
dari 2008 sampai 2009, clear.
tapi 2009 ke 2010 kenapa ada masalah pulak??
padahal dia kata ko dari 2008!!
macam mana boleh jadi macam ni???


ko tau aku sekarang tengah pening???
tau tak???
pening duk pikir mana aku nak cari duit nak bagi ko
supaya ko boleh berambus dari hidup aku.
da la aku pening nak kawen lagi.
lagi banyak nak guna duit.
ko suka-suka je nak mintak pampasan dari aku.
kalau aku sorang pening tak pe.
tapi ni melibatkan tunang kesayangan aku jugak!!
eeeee...sakitnya hati aku!!!!


hah!


sekarang ko da puas kan sebab ko da dapat duit dari aku???
aku harap sangat-sangat ko boleh berambus!!!
jangan datang lagi dalam hidup aku dengan MR.K.
wahai saman dari jpj yang sangat-sangat menyusahkan!!!!



dugaan betul la!!


Wednesday, February 17

back to normal

salam dan hai.


aahhhhh..malas betul nak mula kerja.
padahal da 4 hari cuti, langsung tak cukup!
rasa nak cuti sampai bila-bila. :)
best woo balik kampung.
kerja aku bangun tidur pukul 10, bersembang, makan.
rotate la setiap hari, itu je la kerja aku.
heaven gila ko!!



haih. apa nak jadi la wei.



tapi kerja yang tertangguh tu tetap siap ye kawan-kawan.
vendor pelamin-make up alhamdulillah.
cuma vendor khemah je tak sempat jumpa sebab dia sibuk sangat.
tak pe, yang penting da booking dengan dia kan.
cuma nak bagi dia setup untuk khemah dengan meja je.
tunggu la aku balik bulan depan.
sourvenir settle.
tapi bunga telor tak sempat beli sebab malas nak hadap jem stroberi kat rantau panjang tu.
mengalahkan jem stroberi kat kl gayanya!
beli kat jalan TAR je la.
kain persalinan untuk hantaran pun da beli.
baju-baju family semua da settle.
tinggal 1 je lagi. deejay. aku belum putuskan nak hire sapa.
nanti la akan di pk dan di timbang dulu.
overall yang berat-berat dan yang penting-penting semua da siap.
alhamdulillah.



ha!
ada perubahan pulak.
mie nak aku buat jugak hantaran untuk bagi kat MR.K tu.
so nak tak nak, memang kena buat dan bawak balik la nanti.
ehem2..
kak amie, i'm waiting for your tutorial ok. :)
whenever you free la. :)


ok, sepanjang 4minggu ni aku akan bertungkus-lumus untuk cat rumah.
bertungkus-lumus untuk cuci rumah.
bertungkus-lumus untuk beli barang rumah.
bertungkus-lumus untuk angkut barang dari rumah sekarang.
dan sebagainya. :)




ezah, ko jadi tak tido kat rumah aku nanti???? :)


*3ohari.titik.*

Friday, February 12

::: nak tulis tajuk apa pun tak tau :::

yang aku tau hari ni aku nak balik kampung!!!!
eee..tak sabarnya nak jejak kaki kat tanah kelate! :)
so aku akan menyepi dari hari ni sampai selasa ok.
tapi tengok la kalau aku rajin nak blogging kat rumah nanti.




eh..ok la.
ketua zon da panggil.
pagi ni ade gotong-royong 5s yang sangat membosankan.
bila tah nak habis 5s ni aku pun tak tau la.
yang best nya, 5s tak settle lagi datang pulak iso!
bosan!!
ok, got to go.



tata..titi..tutu..



Tuesday, February 9

::: meleleh :::

hari ni aku mc.
kurang sihat sikit.
tak sihat jiwa dan raga. :)
eh, bukan sikit, banyak. hahahah.
best rupanya duduk rumah waktu hari bekerja kan????
hari ni kat rumah mau blog-hopping sajo.
tak nak tinggal kan jejak kat mana-mana.
silent la konon!



arrggggg....nape doctor bagi sehari je mc???
puan doctor, nak dua hari boleh???



;)




Monday, February 8

::: give me 5 :::

it's turn to 5th today.
but no lunch date, no dinner date and no, no.
it's enough for me when you always be by my side.


Sayang,
Selamat menyambut ulangtahun yang ke-5.
terima kasih untuk segala-galanya.
dari kawan, kepada kekasih, kepada tunangan
dan insyaAllah akan menjadi suami in 30days away.
I really appreciate every second time we spend together.


kamu, kamu dan kamu semua.
doakan kami ya.


Sunday, February 7

::: three in one :::

assalamualaikum..


keadaan aku kurang stabil hari ni.
normal kan??? :)
hati aku ni pun da tak sabar nak tunggu jumaat ni.
cuti raya cina sampai hari selasa.
aku nak balik kampunggggg!!!!


ok la.
aku nak cite pasal hari jumaat lepas.
salah sorang opismate aku dapat bertukar balik ke terengganu.
alhamdulillah, dekat dengan suami dia.
da setahun berkahwin, akhirnya dapat jugak dia hidup sebumbung.
so kami kawan-kawan wat la jamuan kecik-kecik untuk dia.
tongtong sikit-sikit sorang, jadi la kan.
kak diana, jangan lupa kitorang kat sini tau!!





kad kawen aku da siap!! yyeeaaayyy!!!
walaupun aku tak custom made sendiri.
walaupun bukan hardcover.
walaupun murah.
tapi aku ngan MR.K puas hati.
sesuai la dengan bajet kami yang ciput ni. :)
so sekarang ni memang sibuk nak lipat-lipat-tulis nama-masuk sampul-dan-post!
kawan-kawan yang dekat aku nak byhand je, jimat! :p






and last but not least.
sabtu semalam division aku wat family day.
wat dekat desa water park jek! hahahaha gila sengkek!
tapi alhamdulillah, janji kelab ada la jugak inisiatif nak wat family day.
dari tahun lepas yang tak da langsung! heheheh
aktiviti agak best jugak la.
semua game dalam pool. syiioookkkk!!!
lepas kul 12, masing-masing wat aktiviti sendiri sehingga majlis penutup & hi-tea pukul 3.
tapi maaf la ye, aku tak da kesempatan nak bergambar.
sebab bergedik dalam air dengan ain, kak nini, kak zila, clement, kak ini, kak sue & en.ros!
kelab, tahun depan wat lagi tau!!
hasilnya, habis muka & tangan aku sunburn!!
teruk gile!!!
sib baik lg sebulan hari besar itu, sempat la ai putih semula!! hahahah :p





*esok 08/02/10 anniversary aku dengan MR.K yang ke-5!!*



Wednesday, February 3

::: what else? :::

salam.
ok, now tinggal lagi 43 hari untuk menuju hari besar itu.
alhamdulillah, progress positif. :)
almost 70% da lengkap.
aku da jumpa pengapit perempuan untuk majlis rumah aku nanti.
aku minta sepupu aku, amira.
nak suruh adik perempuan aku, kesian pulak kat dia lagipun dia kan tuan rumah.
baik aku suruh dia jadi pengurus untuk doorgift. ;)
nanti hari bertandang kat rawang, baru suruh dia jadi pengapit aku.
untuk pengapit lelaki pulak, MR.K yang uruskan.
dia minta kawan dia.
so we have to work on baju pengapit.
raya cina ni aku balik kampung untuk settle down semua benda yang tertangguh.
jumpa vendor pelamin, jumpa vendor khemah, jumpa kumpulan kompang & deejay.
beli bungan telur yang tak cukup lagi, settlekan sourvenir, banyak lagi la.
lagipun lepas raya cina ni, aku da tak balik da.
ok la tu, harap2 semua in control la.
mie aku plak mula2 nak ambil catering, tp tiba2 tuka pulak nak masak sendiri.
lagi jimat dan senang katanya.
aku tak kisah sangat asalkan mie tak penat sangat.
ok guys, nanti aku update lagi ye!