Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, January 21

aku beraya kat rumah jek :p

salam dan hai

lama aku tak buat entry masak-memasak kan?
heheheh macam terer nau aku ni ye?

ala, saja nak penuhkan blog aku ni
blog aku kan? ada aku kesah ke?
taknak baca, takyah la bukak kan?

semalam memang saja berlepaking kat rumah
tapi tak boleh bangun lewat jugak, sebab cousin aku nak datang rumah
8.30 da bangun, buat breakfast dulu
aku buat lempeng cicah dengan sardin
lepas tu pukul 10 mr.k pergi pasar kejap belikan barang sikit
aku kat rumah terus bersilat memasak
sebab cousin aku yang ni nak datang pukul 1.30

da siap masak, pukul 12 terus melepak depan tv
pastu cousin akuk dengan wife dia sampai
actually diorang sebenarnya memang tak pernah datang lagi
sebabnya before this wifenye mengajar kat mukah
so sekarang da dapat tukar kat ampang
baru la ada masa nak datang rumah aku

ni je yang aku sempat masak
nak buat puding caramel pun tak sempat sebab takde susu cair


kurma ayam

telur bistik
sayur goreng

lepas makan, borak-borak, lepak-lepak
dekat pukul 4 baru diorang balik
pastu aku pun sibuk la duk kemaskan dapur pulak
dalam pukul 6 tu, abe gee call bagitau dia kat dataran putra
bawak adam main basikal
pastu kitorang pun keluar la melepak sama-sama kat sana

bila da dekat maghrib, abe gee ikut balik rumah
mandikan anak-anak, solat maghrib
pastu makan nasi! hahahah
at last diorang yang habiskan nasi & lauk semua
licin heheheh alhamdulillah

tu orang tua-tua cakap
tetamu yang datang rumah ni sebenarnya bawak rezeki
cuma rezeki tu datang dalam pelbagai bentuk
tak semestinya wang ringgit kan? :D



p dot s : yess!!! mie & abah jadi datang ber"chinese new year" kat sini! :D

10 comments:

dakcik said...

rajin sungguh za memasak yek!! sudi2 la dtg hantar umah ain eh..dekat je tue..hahahaha..giler la xmalu kan!!!

azayani alim said...

wah....tgh2 hari ni lapaq perut tgk entry awak nih.hihi

-Sara- said...

za, bg resipi telor bistik tu! sara nk msak smpai sudah xde resipi, inbox me yek!


*sje je kn pdhal google jelah, melambak! haha

~~zaa~~ said...

dakcik,

hahahha ku memasak kerana ada orang datang rumahku. kalo tak ku malas! :p

~~zaa~~ said...

azayani alim,

heheheh lapaq perut kena la cari makanan cepat2 :D

~~zaa~~ said...

sara,

alasan! padahal semua kat ujung jari jek! :p


dah inbox u! :D

k.zie said...

rajin btol zaa nii...

~~zaa~~ said...

k.zie,

:D rajin ada makna!

axie said...

pandainya za masak!
jeles i :)

~~zaa~~ said...

axie,

ala yang senang i boleh la. ce bagi yang susah, nganga jugak hahahha