Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, January 3

broga & the story

salam dan hai

alhamdulillah cuaca best sangat hari tu
walaupun agak lewat nak start mendaki
tapi cuaca memang bekerjasama ;)

so start la kitorang memanjat broga dengan senyuman
kot-kot la broga ni tak mencabar sangat kan
da la masing-masing tak streching langsung
bergambar pun penuh bergaya la
tak penat lagi kan? hahahah




akhirnya sampai la kat puncak broga

tengok muka aku tu, penat tak terkata

view dari puncak broga
tengok orang semua da turun
kita terhegeh-hegeh baru sampai

ni jalan nak tuju ke gunung tok wan
takpe la, kitorang surrender je
tak la sampai tok wan sana
broga je pun da cukup!



berehat kejap bersama-sama kitkat kat puncak
bukak bag, keluarkan semua benda yang ada
pastu melantak! hahahah
aku makan mee sesudu je, tak lalu tau?
macam nak mun***
rasa sandwich sikit, minum je banyak




ada la dekat sejam kitorang melepak kat atas tu
pastu get ready untuk turun pulak
posing dulu sedas dua, ye dak? :p






pastu bila da turun 1st stage, mr.k tanya aku
nak bergambar tak kat buai dr.sms?
harusla kan!
sebabnya entah naik lagi ke idak ke sini hihihi
buai laju-laju, aku nak kawen dengan anak rajaaaaaa
bila da sampai bawah, tibe-tibe mr.k
buat hal
korang nak tau dia buat hal apa?
jom kita terjah!





jeng jeng jeng




dia duk menoreh getah!! hahahaha
nasib la laki bini sama-sama half! :p

at last, baru la kitorang bergambar kat sign board ni
bila da turun, baru teruja sikit nak bergambar
sebab da sampai atas kan?


kesimpulannya, new year yang best! :D
disambut kat atas bukit, disambut dengan sakit&sengal badan!
we're enjoy our day very much!

10 comments:

Fazila said...

za, bestnyer... akak pun mcm brhajat nk naik atas with anak2....
next kalo nk g lagi.. ajak akak yer

axie said...

wah bestnya
muka za penat mmg tak boleh bla..hehe

azie dengar sapa ntah crita, orang naik broga pg2 buta nak tengok matahari naik..dalam pukul 10, 11 dah ramai yang turun..

~~zaa~~ said...

fazila,

best kak! even penat gila hahahah
ramai jugak yang bawak anak2 panjat broga masa tu, siap bawak anak baby pun ada!

~~zaa~~ said...

axie,

hahahah memang takleh blah lgsg! penat gile tau? hahahah

memang pun yang, orang naik pagi2..tapi kitorang ketiduran hahahah

~SHiLA~ said...

weh ktne bukit broga 2?
cantek view dr ats..nk nek lah!tinggal danish kt ko..haha

~~zaa~~ said...

shila,

dekat je wei..semenyih tu je
hahaha boleh la tinggal danish kat aku, aku bagi makan banyak2 :p

bunga_ros said...

Best nya..!! Ros dh lama bercadang nk p.. Semenyih sokmo je p.. Ade mak sedara kat Taman Tasik Semenyih..

~~zaa~~ said...

bunga_ros,

mmg best, ros! penat sikit takpe, enjoy!

MiSz eiN said...

biase org p bukit broga sebelum matahari terbit lah za. niey korang matahari da terpacak baru nk nek eh.hehe. apepon, congrats sbb dah daki! :)

~~zaa~~ said...

misz ein,

memang pun! aku ketiduran! hahaha tapi tetap daki tau :p