Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, January 12

eee...please dong!

salam dan hai

elok-elok mood hari ni
tiba-tiba ada benda bikin gua panas je tau!
sakit betul hati aku ni ha!!
ni da kali kedua aku kena
sebab tu da tak tertahan saki hati ni

aku pergi toilet, biasa la before balik jam 5 kan?
& kebiasaannya aku akan masuk toilet ke-3, toilet duduk tu
firstly, ada tisu melekat kat selipar
pastu aku kuis-kuis la dengan kaki nak lepaskan tisu tu
sekali aku tengok tisu tu ada d*r*h p*r**d
goshhh!! sape la yang bengong ni

fine, aku pun nak tutup pintu
sekali tengok kat toilet duduk tu, banyak gile d*r*h!!!!
adoiiiiiii
nak kata tak cerdik, aku rasa semua belajar tinggi-tinggi
dah tu kenapa ada benda-benda macam tu???

sakitnya hati aku!!!!
da bukan kat situ je, lantai lagi!!
tolong la weh!
kita kan perempuan
tolong la jaga sikit, semua tu kan maruah kita!
tak kan pasal tu pun nak kena ajar?
tak kan la lepas ko tukar p*d tu ko tak cek ada kesan ke tak?
tak terpikir ke?
bukan ko sorang je la yang pakai toilet tu

wehh!! kementerian besar macam ni, kat bandar putrajaya ni
ada jugak orang yang takde sivik!!!
buat malu je la
ni bukannya tandas awam, cik kak oi!
even tandas awam pun kita diminta supaya jaga, inikan pulak kat opis
cuba bayangkan kalau ada orang luar yang guna tandas tu?
tak ke malu?
tak pun kalau cleaner lelaki yang cuci tandas tu nanti?
tak ke dia rasa perempuan ni b*ng*ng!

please la weh!!!
jangan jatuhkan air muka & martabat wanita
that thing is too personal la
ke ko memang nak tunjuk kat semua orang?
geli aku, tau??!!!

tolong la, kita sama-sama jaga la
sebab kan kita sama-sama guna
even bukan tugas kita bersihkan pun
pikir la macam mana cleaner nak buat kerja tu
benda tu kan kotor
tolong ye kawan-kawan, jaga kebersihan sama-sama



p dot s : puas hati aku dapat menjerit kat sini!

14 comments:

III bDkNaKaL III said...

Perghh..giler pengotor kot manusia keji tuh!haishhh..msh ade org xde kesedaran sivik ek?

dakcik said...

ain dh penah kene..semalam pun ader gok..tp kat lantai..eee..yarkkkk!!

Fazila said...

huhuhuhu x tau nk ckp mcm mana

~~zaa~~ said...

bdknakal,

tau tak pe..memang pengotor gila! aku tak tau la ada lagi orang macam ni!!

~~zaa~~ said...

dakcik,

ye ain, zaa da kena 2 kali da kat toilet tu! benciiiii!!

~~zaa~~ said...

fazila,

tu la kan, kan? masing-masing patut ada tanggungjawab sendiri!

goblogbyfarah said...

penah gak kena camtu, pengotor gila kottttt?!!!!!

-Sara- said...

perghh giler r! ape jenis pompuan tuu? darah sndri pn kite geli tgk, ni kn darah org lain punyee..ooh! plisss! :D

bunga_ros said...

iskh2.. tiada kemaluan betul la.. xrasa bersalah langsung yek org tu.. smg dia diberi petunjuk.. Kebersihan itu lambang keperibadian..

mrs.spicy said...

aishh..ade jgk stail ni kat ofid ek.ingat kat tandas awam jer

~~zaa~~ said...

goblogbyfarah,

eee..tak senonoh kan orang macam tu kak?takde rasa jijik ke??

~~zaa~~ said...

sara,

tau takpe yang..pengotor sangat!

~~zaa~~ said...

bunnga_ros,

kan? bersih kat luar je, kat dalam ya ampunnnnn!!!

~~zaa~~ said...

mrs.spicy,

ada farah..i da 2 kali kena macam ni! benci!