Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, January 31

isteri yang baik ke tak?

salam dan hai

wah-wah-wah
seronok ye memasing bercuti kat kampung
heheheh papepun jangan lupa datang kerja nanti minggu depan ok!

aku ada something nak share dengan korang ni
benda ni rumusan dari Ustazah Nor Bahiyah, ala yang semanis kurma tu
Ustazah ni ok, tapi makin lama dia macam ter over sikit kan?
paling best masa Ramadhan dulu, kan dia ada bagi tips-tips
pastu cara dia sebut tagline dia tu yang buat aku dengan mr.k gelak sakan

"Anda buat, Anda dapat". tagline simple je
tapi dengarkan cara dia sebut, kihkihkihkih
siapa-siapa yang pernah tengok, tau la :p

ok, ok
back to topic
ni tips untuk wanita yang nak diri disayangi suami sentiasa
ni rumusan dari Ustazah tu ye, check it out!

1) Penyeri
2) Pelengkap
3) Penghibur
4) Pendamai
5) Penasihat
6) Pembantu setia
7) Pengasih dan penyayang

macam biasa je kan?
tapi cuba perhatikan semula
belek satu-satu dari semua tips tu
adakah kita ada semua ciri-ciri yang dia bagi?
kalau ada yang tak cukup, jom kita sama-sama penuhkan
jadi isteri yang solehah & penyejuk hati suami ni ganjaran sangat besar
insyaAllah...


source : google

9 comments:

sahida said...

Hehe, betul.. tgk mcm sng je semua ada ciri2 tu tp mampu ke nak jadi seperti semua tu kan? kita usaha semampu yg mampu je lah..;) yang penting istiqamah..

dakcik said...

cube jd isteri yg terbaik :)

p/s : oit xcuti kah?? hahaha

bunga_ros said...

seven pieces.. Nak kna mahir smua ni..

~~zaa~~ said...

sahida,

betul tu huda. yang penting kita cuba kan?

~~zaa~~ said...

dakcik,

yupp!! try our best!!

~~zaa~~ said...

bunga_ros,

kena cuba semua tu. baru ble jadi the best! :D

~~zaa~~ said...

dakcik,

p/s: cuti hehehe autopublish!

fatenton said...

ada.. semua tu faten ada.. ececehhhh :D

~~zaa~~ said...

fatenton,

hahahah bagus2 :D