Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, January 17

sakit mata hati jiwa

salam dan hai

kenapa ek da 2 3 hari da aku tidur tak lena?
asyik tersedar, terjaga
sampai pening dibuatnya
sabtu lepas lagi la, pukul 4 pagi baru boleh tidur!
tolong la mata, jangan buat aku macam ni
kena set semula la time kalau macam ni

eh, u olls ke mana minggu lepas?
apa aktiviti best?
aku melepak je kat rumah, tak ke mana pun
sebabnya nak kerjakan rumah secara besar-besaran! hahahha

kerjakan apa?
HABUK & DEBU, tau?

tak tahan la
banyak sangat habuk kat rumah
ke memang standard rumah apartment macam ni?
padalah hari-bari bila balik kerja
batang penyapu yang aku sambar dulu
seminggu sekali mesti mop
kadang-kadang setiap hari lap semua barang dalam rumah
tapi tetap berhabuk & berdebu jugak

pintu & sliding bukan bukak pun
memang tertutup je
tingkap pun sama
sebab bila bukak pintu & sliding, lagi la berhabuk rumah!
ke da tak boleh pakai kipas?
tapi takkan la kat hall pun nak pakai aircond kan?
dalam bilik cukup la

rumah korang macam mana ye?
ada tak tips atau cara yang boleh, at least kurang kan habuk tu
kitorang da naik rimas kadang-kadang
lemas ku dalam dakapanmu rasanya berhabuk macam ni

share dengan aku ok!


p dot s : alaaa, mie tak sure lagi jadi datang kl ke tak.. :(



9 comments:

-Sara- said...

samelah umah i pon yang oii! byk sgt habuknyee! eeii geramlah! sara pn xtau tips ape bgos nk bg xberhabuk umh tuu :D

dakcik said...

rumah ain pun berabuk jgk..naik lemas & rimas..ainrase 1 jek jalan penyelesaiannya iaitu salut semenya dgn plastik!!! hahahaha..xpun pindah duk umah ats tanah bkn duk ats angin..kihkih

~~zaa~~ said...

sara,

kannn??? geram sangat! rasa macam bernafas tak pakai udara, tapi pakai habuk! :p cane nak wat erk????

~~zaa~~ said...

dakcik,

hahahah nak duk atas tanah tu la masalahnya! mau queue berapa ribu orang!

bunga_ros said...

Aah.. Ros pun prasan.. Klu umah atas tanah kurang skit habuk berbanding atas angin.. Tapi still ade gak..

~~zaa~~ said...

bunga_ros,

memang tak boleh nak elak kan dari berhabuk ni? :(

Fazila said...

tajuk x boleh blah hehhehehe
sama jer zaa, dok rumah bwh sama gak berabuk huhuuhuh

~~zaa~~ said...

fazila,

hahahah :D same ek kak?? cemane la nak buat ye...

QasehSuci said...

memang rasenya umah atas standard kot cepat berhabuk...dulu i duk kat terrace house takde punmasalah camni..