Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, February 10

hujan bukan penghalang

salam dan hai

korang sihat tak hari ni?
mesti malas kan nak mulakan kerja bila cuti panjang?
tapi what to do, work come first
kena jugak jalankan yang wajib satu ni

ok, aku nak sambung cerita dari kisah ni
lepas je majlis bertandang, kitorang semua macam tak tau nak ke mana
nak berjalan pun tak best sebab hujan lebat
tapi kalau tak berjalan, lagi la tak best
tak kan balik terus kan?
at least, bawak mie & abah pusing kat bandar melaka
tapi masalahnya memang hujan sangat-sangat

di timbang-timbang, di tolak-campur, di fikir-fikir
keputusannya berjalan jugak ke bandar melaka even hujan tersangat lebat
berhenti solat kat R&R ayer keroh, pastu sampai melaka dalam pukul 6.30

berhenti satu tempat, snap-snap gambar dalam hujan then move
berhenti lagi, snap-snap lagi, move lagi
hehehehe memang tu je la yang mampu


kat muzium kapal

kat kincir air melaka
pastu pakcik aku bagi idea naik menara taming sari
mula-mula nak bawak budak-budak je yang naik
pastu mie & abah pun nak naik
jap lagi abe gee aku pun terasa nak naik jugak
last sekali, semua naik :D
experience? ok la, not bad
cuma kejap sangat dia kat atas, tak sesuai dengan harga tiket yang mahal!








tu last aktiviti kat melaka
masing-masing berbaju kurung sampai malam, tau?
hahahah sangat sopan ok!
gerak balik kl pun da pukul berapa tah
sampai kat sungai besi, pakcik aku decided pergi makan kat kepong
sampai rumah, 2.30 pagi ok?
apa lagi, terus tidurrrrrrr...zzzzz...ZZZZZ....zzzzzz.....

2 comments:

MiSz eiN said...

cantik za pakai shawl ngan inner skali. style baru.
:)

~~zaa~~ said...

misz ein,

ahaks! malu aku wehhh :p muke kembang pun nak pakai shawl bagai!