Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, February 18

kata hati

salam dan hai
salam hari jumaat buat semua

how's your day, dear?
sorry for my senyapness this week
still in blur and still trying to adapt at my new workplace
yeah..previous entry tu pasal ni la

effective on last wednesday
actually masih dalam ministry & bahagian yang sama
cuma bertukar tempat & bos je
so kat tempat baru ni kerja sama jugak as you know la kerja PA macam mana
yang lainnya cuma cabaran la kot
sebab jaga orang besar, yang banyak berurusan dengan orang lagi besar

aku tak kisah sebenarnya pertukaran ni
sebab aku sedar kalau tak sekarang, maybe one day aku akan bertukar jugak
yang buat aku sedihnya, cara aku ditukarkan
cara aku mengetahui berita pertukaran ni
tu yang buat hati aku tercalar
aku dianiaya oleh orang-orang yang mempunyai kuasa
oohh..mungkin kuasanya tu boleh bawa dia pergi syurga kot!

masalah berpunca dari bos&PA asal
tapi aku jadi mangsa keadaan
atas alasan untuk kepentingan bahagian
sedangkan aku tau ko memang da lama nak tukarkan aku kan?
atas alasan apa? tak de kerja?
tolong la PA kat malaysia, bagitau my ex-bos ni apa kerja PA
yang paling best, depan aku, ko memang sangat manis
tapi rupanya banyak dah cerita yang aku dengar
kaw-kaw punya mengata aku kat belakang kan?

tapi takpe
ye..aku memang redha dengan semua ketentuan ni
ada hikmah yang menunggu, mungkin
Tuhan nak bagi sesuatu, mesti Dia uji kita dulu kan?
semoga Tuhan mempermudahkan segala urusan aku
semoga Tuhan memperbanyakkan rezeki aku
Amin Ya Allah.....



p dot s : berpegang pada 1 ayat : what goes round comes around!


14 comments:

dakcik said...

betul tue za..what goes around comes around dear!! kite tggu la whats happen next..dh dia nak sgt kan? hamek!! (eh tetibe emo)eh, haruslah emo kan? sbb ape yg terjadi kt u tempias pun kene kat i tau?;P

p/s : dah le tersalah col td! hahahahaha

-Sara- said...

oo cmtu kesahnya, xpe yang.. mane tau tempat baru ni lg baik, pedulikn org yg aniaya kita sbb Dia ada dgn kita sentiasa, berserah jee.. mane2 tempat kt dunie ni mmg xpenah xde org dengki ngn kita..

enjoy ur new workplace ye! ;)

Anonymous said...

salam...

zaa, setiap apa yang berlaku dan ada hikmahnya, dan satu lagi orang(baru) tu suka cara zaa kerja....

akak rasa kan zaa.....zaa duduk ctu lagi berseri tempat tu...takder la macam hidup segan mati tau mau....hehe...

ingat zaa..setiap apa yang berlaku ada hikmahnya....

axie said...

za, takmo sedih2 k
harini kite kena
esok hari dia plak..
nanti azie turun sana, dpt jupe za dulu..hehe

sahida said...

betul la zaa, what they give they'll get back..sooner or later. dont worry too much, chaiyok3!;)

~~zaa~~ said...

dakcik,

:) thanks for supporting! takpe, bia Dia yang membalas...

buat malu je call kat tempat orang lain! :p

~~zaa~~ said...

sara,

tu la yang..takpe, i share feeling ni dengan u! :D tq!

~~zaa~~ said...

anon,

ye kak ida..za pun harap macam tu..hope hikmah yang akan datang dapat ceriakan kembali hidup za&kerol :D amin.... tq kak!

~~zaa~~ said...

axie,

yup..da kurang da sedih :D kan azie hiburkan zaa semalam! hahahah

tu la, dulu zaa paling last azie jumpa kalo datang cni, sekarang zaa paling awal! hahahah

~~zaa~~ said...

sahida,

thanks huda! love u lebih la! hehehe :p harap2 ada hikmah yang ditunggu2...

Anonymous said...

uit...tau pulak akak yg comment...hehe...

~~zaa~~ said...

anon,

hehehe mesti la..akak kat pembaca setia blog zaa :p

are-za said...

sabar je la yank..ada hikmah semua nie..

i pom nk dpt bos baru..xtau apa nasib lg..hu2..

~~zaa~~ said...

are-za,

yupp! tq dear..u pun nak dpt bos baru ke??gud luck! :D