Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, February 18

tips malam petang jumaat

salam dan hai

sepanjang seminggu aku menyepi
memang tak sihat je la
bukan luaran je, dalaman pun
demam, batuk, flu sampai hari ni
alhamdulillah, i'm getting better now

ok, masa luang tadi aku ada search sikit tips-tips yang berguna
yang aku rasa boleh dikongsi dengan korang semua
sekarang siapa tak kenal kan Prof. Dr. Muhaya Mohamad
agak famous jugak
aku suka sangat dengar cara dia bercakap
ye la, orang bijak pandai kan?
lemah-lembut, caring
dia & husband pun romantik je
tak nampak fake macam sesetengah orang

now, i share with u, Prof. Dr. Muhaya punya tips
simple & senang je
tapi apa yang nak disampaikan mendalam sangat

Semasa kita nak melakukan apa-apa saja kerja kerana Allah S.W.T
niat kan dalam hati masing-masing

1. semoga kita dimudahklan sakaratulmaut
2. semoga diberi pahala sedekah kepada kedua ibubapa

see? simple kan?
sambil-sambil buat kerja, rekod surat ke, fotostat ke, hantar surat ke
menaip ke, buka fail ke, buat minit mesyuarat ke
apa-apa je la
niatkan dalam hati dengan 2 niat tu
insyaAllah, Allah permudahkan

tapi make sure la kerja yang betul
kerja yang halal, ok!

7 comments:

Fazila said...

insyAllah za.... amin :)

~~zaa~~ said...

fazila,

:D kita sama2 ke arah kebaikan :D

-Sara- said...

gud info :)

~~zaa~~ said...

sara,

:D happy sharing!

az-ila said...

Insya Allah..thanks za 4 da info..sama2lah kita amalkan

~~zaa~~ said...

az-ila,

sama2 :D insyaAllah...

duNkbLog said...

hmmmmmmm......