Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, March 22

little celebration

salam dan hai

sori kawan, semalam memang sibuk sangat-sangat
tak menang tangan aku dibuatnya
hari ni lega :D
so boleh la update blog heheheh

korang ingat tak yang aku bagitau kat sini
yang mr.k sampai lenguh-lenguh tangan dibuatnya
ha!
aku nak reveal la ni heheheh

kami tak ke mana pun sambut 1st anniversary
kat rumah je, & ikut idea huda
make it sweet! :D
aku pun dengan bersungguhnya buat la our so called candle light not-so-dinner!
sebab apa not-so-dinner?
sebabnya memang bukan dinner pun, supper! hahahah
awal-awal lagi dah dinner melantak nasi bungkus kat pasar tani!!

apa yang aku & mr.k buat?
aku ni memang tangan kaku, tak pandai nak buat kek ke, biskut ke
memang sangat tak pandai, takde seni!
so ini memang percubaan pertama buat kek!













now, presenting to you "OUR not-so-OREO CHEESE CAKE"
lengkap dengan tulisan yang cakar ayam yang amattt!
hahahhaha takpe la, janji ikhlas & boleh dimakan!


our first homemade cake!

 
with the candle!

potong kek! cepat!!!

yummylicious! hahahah

close up sikit! oreo in the cake!

haa! tu la dia!
eventhough you can see the comotness, tapi tempting ok! hahahah
tapi yang bestnya, awal-awal lagi dah silap bancuh bahan!
hahahah sampai aku rasa down kejap, malas nak buat
tapi fikirkan barang  dah beli, takkan nak dibiarkan saja
silap pun sedap tau!!  :D
mr.k dah siap order lagi, nak suruh buat lagi ;)


credit goes to kak xea! thanks for the recipe!

22 comments:

aDieyZa said...

wah, rajinnya buat cake sendiri.. sila share resipi yer.. boleh yg lain mencuba.. nampak yummy2!!! sebab ada oreo!!

WILAYAH C.T.M said...

congrats to u zaa..ni u buat chilled aje or baked?klu chilled mcm sng skit kot..angan2 n resepi cheese cake ni dah byk kumpul tp haremm takde buat..sdapnye..air liur meleleh..opps

::Mamalyna:: said...

perghh... hebat2! pehni dah tak layan kek SR ler... coz kek cheese nie dibuat ngan penuh kasih sayang, heheh

-Sara- said...

fuyoo..home made tuuu.. nk cikittt!!

mrs.spicy said...

kek yang comotness la sedap! huhuhu..happy 1st anniversary to both of u~

dakcik said...

rasenya mmg mabelosss u ! boleh amek tempahan nie..hehehehe


psstt : tang lilin tue xtahan..hahahahahahaha

axie said...

wah romantika de amor gitu

syariza09 said...

hohoho...tahniah, sbb berjaya buat kek..kelassss lagi oreo kek

sahida said...

wahhh, it's sweeter bila zaa bt kek tu sndiri..!!

tq, ingt plak kat huda..;)

~~zaa~~ said...

adieyza,

hahaha buat-buat rajin je tu! ok, nanti zaa wat 1 entry resepi kek ni..

~~zaa~~ said...

wilayah ctm,

chilled je ctm, sonang koje den! hahahah jenuh nak baked bagai, masuk fridge, siap!

~~zaa~~ said...

mamalyna,

hahahah takde maknenye kak! kek SR harus jadi keutamaan! hahahaha ni sampingan je!

~~zaa~~ said...

sara,

hahahah jom datang sini! i bg free! hahahah

~~zaa~~ said...

mrs.spicy,

kan yang??? hahahaha

tq dear!!

~~zaa~~ said...

dakcik,

syhhh!!syhhhh!! hahahah nak mula la tu! hahahahah :p


oppsss!! lilin belum berganti! hahahahah diam2!!! :p

~~zaa~~ said...

axie,

amor la sangat! :p

~~zaa~~ said...

syariza09,

heheheh tq! ala, tu pun biase je sebab tak pernah buat!

Anonymous said...

tul tu dakcik tang lilin tu tak tahan hahahahahahahha

~~zaa~~ said...

sahida,

:D hehehe kononnye rajin! :p

harusla igt kat pesanan huda!

~~zaa~~ said...

anon,

kak nana!!!! ssyyyhhhhhh!! hahahaha

goblogbyfarah said...

alahai comelnya kek dia. cukup2 utk 2 org..haha


happy anniversary!

~~zaa~~ said...

goblogbyfarah,

hahaha tau takpe kak. kang buat banyak2, takde sape nak makan nanti!

:D tq kak farah!