Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, March 8

SS Gathering Part 1

salam dan hai

ok, kerja dah settle
boleh la aku mengupdate blog :D
besides, my bos takde. pergi umrah 2weeks!!

kite mula dengan plan untuk gathering ni dulu ye
actually memang dah banyak kali postponed
dari bulan 2 lagi
rasanya adala 3x tukar tarikh
yela, masing-masing pun ada hal sendiri kan?
at last, dapat la tarikh 06 Mac ni, kebetulan pulak sama dengan mr.k's birthday

aku pun kononnya planning la nak buat suprised bagai kat semua SS & mr.k
nak buat mr.k's birthday party sekali
tapi atas sebab-sebab yang tak boleh dielak, suprise tu terpaksa dibatalkan
ha, sara..tu la sebabnya takde suprised! heheheh

hari sabtu malam, kami memang dah sibuk-sibuk kemaskan rumah
aku kat dapur, macam biasa
sediakan bahan nak masak, tumis rempah kari siap-siap
uli roti tempayan, buat sambal belacan, masak air gula, perap ayam
mr.k pulak kat hall lap itu ini, pasangkan backdrop yang tak seberapa tu *thanks abang*
susun meja kerusi bagai sampai la pukul 2pagi sambil-sambil tengok tv
masing-masing memang risau tahap apa dah takut tak sedar pagi ahadnya
kunci jam pukul 6 macam biasa, tapi haram langsung tak dengar jam bunyi!
hahahahah
sedar-sedar dah pukul 8 pagi!!!!
kelam kabut la masing-masing, terjun katil hahahah

aku terus masuk dapur, masak kari sambil bakar roti tempayan
mr.k pulak mop lantai, sambil-sambil sidai kain
pastu dia pergi kedai beli ais & itu ini
aku pulak bila da siap bakar roti, terus goreng ayam pulak
memang bersilat cekak hanafi aku kat dapur tu!

bila dah settle semua kerja, baru la kemas-kemas kat meja makan tu
susun pinggan mangkuk cawan semua
pastu bersiap-siap la masing-masing
menunggu tetamu undangan sampai!

menu utama:
  • nasi putih
  • kari daging
  • ayam goreng berempah
  • sambal belacan
  • ulam timun
  • roti tempayan
pastu menu tambahan pulak:
  • laksa penang by ikma
  • ikan bakar air asam by farah
  • puding by sara
  • putu piring by ema

Deco yang tak seberapa

zoom sikit :D

tukar bunga lain pulak!

ayam goreng berempah chef zaa :D

ulam timun & sambal belacan

roti tempayan secret recipe chef zaa :p

itu je untuk part 1 :D
nantikan sambungan di part 2 ok! heheheh jangan marah!

10 comments:

~SHiLA~ said...

roti tempayan tu nmpk sedap..
mkn ngn ape zaa..mkn kosong ke ade kuah len

-Sara- said...

alahhh.. nyampah..nak part2 bagai plaks!! :P

zaa, nk resipi roti paye tuh! serius sedap gilerrr!

**btol ke zaa bakar lam tempayan btol? (^_^)"

axie said...

adeh ada sambungan plak dah...
za, nak roti tempayan..
nak! nak!

dakcik said...

roti tempayan tue sedappp! nak..nak..tggu gathering bebudak opes plak eh! haha

~~zaa~~ said...

shila,

makan dengan kuah kari boleh, kuzi pun boleh..tapi kalo mie aku buat, makan saja pun sodap! hahahha

~~zaa~~ said...

sara,

hahahah sabar separuh iman, nyah! :p

malu i! *blushing* ok, nanti i email u ye!


ermmm..sara rasa???heheheh tak la yang, bakar kat kuali roti canai tu jek

~~zaa~~ said...

axie,

:D haruslah!

ok2, sabar ye..nanti i open untuk officemate & ex-housemate ni :D

~~zaa~~ said...

dakcik,

nak jugak???hahahah opsss..jap nak pk nak ajak ain ke tak..








lariikkkkkksss!!!




hahahaha..tunggu ye untuk opismate plak!

mrs.spicy said...

roti payyeee???nok resepi~

~~zaa~~ said...

mrs.spicy,

:D bereh, no hal..bg email u, dear!