Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, April 12

oh so random!

salam dan hai

sekadar nak berkongsi ceriakan pagi selasa korang :D









situasi 1 : dua orang kawan dari negeri yang berlainan. sorang kelate, sorang selangor.

a (k) : b, jom teman aku pergi toilet
b (s) : boleh, tapi nak pergi sekarang ke?
a (k) : ye la, kite g selalu la (selalu means sekarang)
b (s) : la, buat apa nak g toilet selalu? sekali cukup la
a (k) : memang la nak g sekali tapi selalu la
b (s) : ?????








situasi 2 : anak buah menetap kat johor, pakciknya orang kelate. cubaan pakciknya nak bercakap luar.

pakcik : jom kita lukis keretapi
anak    : kejap-kejap. orang nak cari kertas
pakcik : amik kertas ayah su kat dalam beg tu
anak    : yang ni ke ayah su? (sambil tangan mengoyak kertas dalam buku)
pakcik : jangan la soyak buku yang tu!!! (soyak means soyok, soyok = koyak)
anak    : soyak?????




banyak lagi dialek-dialek bahasa perancis kelantan yang kelakar
nanti aku share lagi ok!

18 comments:

♥♥ KhamS ♥♥ said...

haha..
lawak2!

mrs.spicy said...

hahaha..soyak tu xtahan=p

~~zaa~~ said...

khams,

unik! hahahah

~~zaa~~ said...

mrs.spicy,

hahahah cite benar nih!

maya amir said...

heheh... msia ni unik kan..mcm2 bahasa kite leh dgr:)

-Sara- said...

haha, mmg kelakor!

dakcik said...

hahaha..kelokor wok !

tp yg 1st tue mcm situasi za & mr.k jek...hehehehe

axie said...

soyok + koyak = soyak??
hehehehe ;P

~~zaa~~ said...

maya amir,

tu la..kena berkawan dengan semua orang! :D


tq following my blog!

~~zaa~~ said...

sara,

kahkahkah!

~~zaa~~ said...

dakcik,

aip..tak pun! hahahah

~~zaa~~ said...

axie,

hahahha tu la pasal! konon nak cakap luar!

sahida said...

lawak, lawak.. huda dulu pn selalu misundestand dgn certain words mcm saing=kwn,jerit=nangis, tempik=tggikan suara..btul ke ni? ehehe...;)

~~zaa~~ said...

sahida,

hahahah tengok tu, huda pun pandai dah dialek kelate :p semuanya betul! hahaha

dianizan said...

hehehe..lawak2..tu la kekdahnya klu ayah ckp bhs lain ank ckp bhs lain..

~~zaa~~ said...

dianizan,

heheheh :p nak buat cemana, kahwen campur hahahah

are-za said...

gapo dio gak...ha2!!!


kena makang budu byk tuh!!

~~zaa~~ said...

are-za,

hahahah :p lagu mano laki aku nak make budu, aku pong tok make!! hahaha