Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, April 12

orang biru ke orang hijau?

salam dan hai

sibuk pulak aku petang-petang ni
nasib baik dah settle
boleh le jengah blog kejap before balik :D

lunch tadi aku makan buah betik je
tak tau nak makan apa la sekarang ni
tengok makanan kat cafe tu macam takde perasaan
at last, buah betik yang jadi pilihan
petang ni nak pergi pasar tani beli yong peng tau fu kot
dah dekat 2 minggu tak pergi pasar tani ni ;)

korang
aku nak tanya sikit
line henpon korang sekarang pakai company ape?
celcom ke maxis?
before this aku pakai line maxis, tapi aku rasa macam charge die mengarut-ngarut je
kalau tanya kat kedai diorang, memang jumlahnya macam tu je
so sekarang ni aku nak survey la
koranng-korang yang pakai bil celcom ni jimat tak?
ataupun maxis lagi jimat?

digi aku memang tak pernah try
tak tau kenapa, sebab macam pelik heheheh :p
sekarang ni nak buat pilihan la mana lagi berbaloi untuk wang! :D

16 comments:

-Sara- said...

celcom mmg berbaloi2 yang oii! btolll! xcaye ce try pakai lu, ce try, ce try! :D

*oitt mek, diet kah? hihi

sahida said...

zaa,
wpun agak pelik, tp i heard org kuning tu lebih berbaloi- baloi..;)
tp jgn tanya saya sbb sy masih setia dgn org hijau..maxis tu hijau kn?maxis pn ada org hijau eh? bkn digi je ke yg ada org- org? hehe..

III bDkNaKaL III said...

Zaa, aku pkai celcom dr prepaid ke postpaid..so far alhamdulillah dr segi perkiraan lebey murah klu nk banding ngn oog hijau sb br nih ej pkai postpaid org hijau...skali tgk bill..mak aiiii....gler byk!so jwapan aku ialah CELCOM!

zaza said...

celcom! :)

~~zaa~~ said...

sara,

sara memang peminat setia biru dari dulu!

p/s : takpon! tak lalu jek

~~zaa~~ said...

sahida,

ooo...orang kuning tu berbaloi ek??tu la, rasa macam pelik bila nak pakai orang kuning..heheheh

~~zaa~~ said...

bdknakal,

anothoer 1 for celcom! ha..kan??bil maxis melambung ko!

~~zaa~~ said...

zaza,

celcom jugak??? hahahah da terpengaruh da ni!

goblogbyfarah said...

maxis memang mengarut! pakai sikit bila bil sampai mencanak2 pulak naik..i pun nak tukar jugak. celcom ok kot?!

mrs.spicy said...

saye orang hijau. tapi saya dengar orang kuning lagi berbaloi-baloi. malahan orang kuning ni coverage dia meluas dah sekarang. even kat kelantan pon orang kuning ni dah ok. tapi saya tetap sayang hijau walaupon mahal lah jugak.

~~zaa~~ said...

goblogbyfarah,

memang kak! tak tertahan dah dengan bil maxis ni! jom tukar celcom! hahaha

~~zaa~~ said...

mrs.spicy,

i pun orang hijau jugak sekarang..tu la masalahnya..nak pakai orang kuning macam pelik je hehehe..tapi ramai pulak yang cakap orang biru bagus! cemana???hatiku terbagi dua!!!

Fazila said...

hehehe biru di hatiku selamanya

WILAYAH C.T.M said...

ai pun pakai PAS jugak..dulu2 pakai BN..tp no. still BN cuma convert ke PAS.tp mahal nak mam...haha.benci btul.tp nak tkar blk ke BN mcm berat hati je..tak tau kenapa..haih

~~zaa~~ said...

fazila,

u memang peminat setia biru!

~~zaa~~ said...

wilayah ctm,

tu la yang hati berbelah bagi tu...sayang PAS tapi BN menjimatkan!