Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, April 7

terbaik dari ladang katanya!

salam dan hai :D

setelah hampir seminggu bercuti
aku muncul kembali heheheh
actually semalam dah kerja tapi mood tak mari lagi
so hanya blogwalking je yang mampu
hari ni mood dah mari
kena la update cerita balik kampung kan? ;)

tapi kali ni aku malas nak berceloteh sangat
aku bagi gambar je biar korang tengok eh? :)
bak kata orang kelate
let's pictures do the story
heh.

jom nengok!





aktiviti pertama : makan satay terbaik dari ladang
dalam pasir mas memang ni la paling sedap!
memang kalah la satay haji samuri yang konon sedap tu!










ce bilang berapa aku makan?hahahah




aktiviti kedua : pulut pauh terbaik chef maznah!
hahahah memang terbaik dari ladang jugak
perut kenyang pun, sumbat jugak dengan pulut pauh ni

yummyyyy!!!


aktiviti ketiga : setiap hari bermula dari hari jejak kaki kat kampung
coconut shake ni adalah menu wajib
hari balik ke kl je tak sempat beli sebab gerak pagi
sorang dua gelas :D
benda alah ni memang wajib setiap kali balik kampung
tak kan jumpa coconut shake sesedap ni
available only at lemal, pasir mas, kelate :D





aktiviti keempat : laksa siam! pegghhhhh!!
mantop!!
ni menu permintaan aku! hahahah
3pinggan makan pun tak cukup tau!
terbaik dari ladang!!
to my aunty, "thanks ma! i love u lah!"





aktiviti kelima : the making of jeruk pauh!!
ini memang paling terbaik dari ladang
dari mula-mula aku hidup sampai sekarang
takkan jumpa sesedap selain dari yang mie buat!

banyak kan? nak bahagikan kat siblings kat kl!!


aktiviti keenam & terakhir : sup tulang!!
menu permintaan mr.k :D
yang ni memang takde yang boleh lawan la
sangat mabeles!!!

tapi sorry ye, gambar from google :D

ha!
tu la dia kalau balik kampung
tak mintak macam-macam nak mie masak memang tak sah!
puas makan!! hahahha
takpe, bila dah balik putrajaya
kita joging la balik heheheh :p

14 comments:

Ezzah said...

OITTT..APA KE HEL NIH? SEMUA AKTIVITI MENTERNAK LEMAK...EHEHEHEHEH

:)

WILAYAH C.T.M said...

kenapakah cerita pasal makan ni..bikin air liur meleleh.paling tak tahan pauh pulut ke mende tu..tak penah try la..camne rasa eh..hehehe

dakcik said...

perghhh! nie mcm rancangan jalan-jalan cari makan wokkkkk!!! hahahaha..

tp meleleh tgk laksa siam & jeruk pauh tue..xde ke kat org opis nie..hehehe

♥♥ KhamS ♥♥ said...

sume sedap2!
tp i tak tahu bila balik kelate lagi.

-Sara- said...

oiitt! tak teragak sumenye sesi make2! benciii! :(

lamo gilor x minum coconut shake! alamakkk!! tekak ni nak coconut shake laaa! mane nk cri kt kl niii? uuwaaa!!

*klo yus tanya, sara ckp sume salah zaa! :P

~~zaa~~ said...

ezzah,

hahahha ternak selagi boleh...bila dah balik putrajaya, kena kerah berjoging pulak!

axie said...

sedap2
za, nak jeruk pauh tu

~~zaa~~ said...

wilayah ctm,

heheheh lap air liur tu dulu hahahah :p
pulut pauh tu memang sedap sgt! manis2 lemak santan + masam2 mangga! fuhhhhh kecur liur!

~~zaa~~ said...

dakcik,

hahahah kalah jjcm pakwe yuna!! hahahaha

laksa siam memang terbaik wokkk! pedas menyengat!nnt minggu depan i bawak jeruk pauh ok!

~~zaa~~ said...

khams,

takpo che khams, asal sentuh kaki kat malaya je dulu. pahtu bilo2 pon buleh kelik kelate!

~~zaa~~ said...

sara,

:p hahahahah nok buat lagu mano. ambo kelik meme sebab nok make hahahah :p

ayakkk!!! suruh je si yus tu pusing kl cari coconut shake!!

aDieyZa said...

terliur zana sebab banyak gambar makanan.. adoi, tetiba rasa lapar & nak balik kg.. huhuhu

III bDkNaKaL III said...

zaa....aku bc ni smbil lap bibir sb air liur mleleh hokey!hahaha...

are-za said...

sedapnyer...
dh lame xkelik kg...
sob..sob..
meleleh air liur tgk jeruk pauh mung mek zaa oiii...

bak cnie ckit..