Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, May 24

hikmah yang tersembunyi, kita tak tau kan?

salam dan hai

korang ingat tak lagi yang aku berteka-teki kat  sini?
yes...yang tu
actually aku memang terpaksa memilih jugak akhirnya
walaupun hati aku beart untuk melangkah
but i have to

bos aku sekarang dapat promotion & kena bertukar
still kat MOF but at new division
new division yang sangat-sangat sibuk
yang sangat-sangat berat tanggungjawabnya
nak-nak pulak dekat nak bajet ni kan
then he asked me either nak follow him or not
my answer is i dont know
coz kat division tu sangat sibuk & sunyi
semua officer & staff buat hal sendiri
masing-masing takde masa nak enjoy kot sebab teramat sibuk

me? tak kisah sibuk macam mana pun
asalkan bos baik & environment best
but yes, kita takkan dapat kedua-duanya sekali kan?
so i have to choose
accept his offer or not
since tomorrow, my answer is no
coz aku tak ready lagi nak keluar dari division sekarang
here was my first office
and after six years, aku belum rasa nak bertukar lagi

but then, after bercakap dengan dato', ex-head this division
i know i have to choose
the another dato' who came here replace my bos will bring along his PA
so i have to follow my bos as head of new division
i have to adapt with new environment, again
hence, takde sorang pun kat situ yang aku kenal
itu yang buat hati aku berat sangat-sangat

so today is my last day here
sayang sangat-sangat nak tinggalkan kawan-kawan kat sini
kawan-kawan yang berkongsi suka duka aku
kawan-kawan yang sama-sama memahami hati masing-masing
& tinggalkan kawan-kawan yang sangat banyak tolong aku

beratnya Ya Allah...
tapi aku redha, insyaAllah
aku harap akan ada hikmah disebalik semua ni

12 comments:

-Sara- said...

ur situation just really like mine.. so hard to face all these but i m try my best :(

dakcik said...

its true dear, kita xkan dpt kedua-dua sekalinya..

tp alaaaaaaaa za dh nk tgglkan BKP ker??nk tgglkan i ker?? uwaaaaa sedih..

III bDkNaKaL III said...

Dear,

Ko mampu!percayelah...its hard at first but percayelah HE knows the best for u!

WILAYAH C.T.M said...

zaa,bajet eh?nvm k,try ur best.tp mlm bajet standby smpai pg ok..heeee..ala,jgn risau sgt k..

sahida said...

all the best dear..

axie said...

nanti azie turun jenguk ek

~~zaa~~ said...

sara,

ye ke??ermm...try our best ok dear! be strong!

~~zaa~~ said...

dakcik,

kan???kena korbankan salah satu..
ermmmm...jangan lupa i tau! janjiiiii!!

~~zaa~~ said...

bdknakal,

i hope so dear...thanks aina!

~~zaa~~ said...

wilayah ctm,

yupp! :( harap2 tak la hahahah :p ctm kat mane???

~~zaa~~ said...

sahida,

thanks dear...harap2 boleh la update blog lagi :D

~~zaa~~ said...

axie,

ha! u dekat je kan dengan i! nanti kite g makan nasi goreng cili api, jangan bawak dakcik! hahahaha