Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, May 18

masakan ibu masakan terbaik di dunia

salam dan hai

hampir seminggu aku berdiam diri
ecehh..ecehh :)
bukan apa, malas pulak datang menjengah
plus blogspot kan ting-tong kejap hari tu
ni pun belum tentu rajin yang berpanjangan heheheh

weekend minggu lepas mie datang tidur kat rumah aku
hari jumaat tu pergi ambik mie kat rumah kak na
pastu sampai je rumah, bentang toto depan tv
dengan aku & mr.k sekali tidur luar dengan mie :D
lamanya tak tidur peluk mie heheheh
mr.k??
ehh..mesti la peluk jugak..dua-dua i peluk tau
tak lepas punya! hehehe :p

hari sabtu breakfast mie buatkan donatsssss
kenapa ada ssss?
sebab banyak!
siap buatkan yang frozen punya untuk anak-anak :)
ada lagi dalam fridge tu

donutsss yang banyak...


pukul 1 lebih, kak nani & abe gee sampai
anak-anak ni memang, kat mane mie hinggap, kat situ la berkumpul
ye la, bukan selalu mie datang kan?
kita pun jauh nak balik, kalau dekat-dekat takpe la
ni pun mie nak balik dah hari jumaat ni :(

ok,
jom kite jenguk apa la yang mie masakkan

ikan masak merah

solok ikan terbaik!!

ni nama dia gulai darat :D

sayur sawi+taugeh

sambal belacan :D

simple je, tapi terbaik lah!
jilat jari kaki tau?
lagi-lagi yang i request tu
solok ikan! pehhh...sedap yang teramat!
tak cukup je rasanya banyak tu!
tu pun aku dah curi-curi makan 2 3 ketul masa goreng heheheh

oklah, aku nak keluar
nak pergi beli tiket mie
tata.


p dot s : still thinking tarikh yang sesuai untuk next open house :D

10 comments:

sahida said...

totally agree!! masakan ibu mmg terbaa....ik! hehe..

~~*Lady Salwa*~~ said...

baca entri za nih terus teringat kat mak, rasa macam dah lama tak balik kampung...

betul tu, masakan mak la yang terbaik....

dakcik said...

ibu adalah chef terbaik di dunia! hehehe...masakan dia pergh! walaupun wat cengkodok kan ?

eh2 i nk jugak donut frozen tu boleh? hehehe (xmalu kan)

Ummi Rania Raffel said...

sedapnyaaaa, lama xmakan gulai darat. tauge pun sedap, sini takde taugee, rinduuuuu

~~zaa~~ said...

sahida,

:) kan??? hahahaha tiada tandingan!

~~zaa~~ said...

lady salwa,

ehh..sal kan baru je balik dr kg?? hehehe :p memang terbaik!

~~zaa~~ said...

dakcik,

masterchef ok! :)


ala2...esok i bawakkan utk u ok!

~~zaa~~ said...

ummi rania raffel,

alalala nanti bali mesia suruh ummi masak gulai darat deh! hehehehe

-Sara- said...

zaa solok ikan tu camane? mcm solok lada ke?

~~zaa~~ said...

sara,

aah..lebih kurang tapi pakai isi ikan yang...tapi bahan dia ada yang lain sikit...sedappppp :d