Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, May 31

melaka

salam dan hai :)

fuuhhhh...banyak habuk kat blog aku ni! heheheh
sorry dear, bukan sengaja mengabaikanmu :D

ermm...perasaan sekarang?
masih lagi merindui BKP
especially my beloved GBS :(
no word can describe my feeling
but we have to move on, right?
still dalam proses menyesuaikan diri kat tempat baru ni
so far, ok la

semalam aku tercuti :)
heheheh ikut mr.k & ude, adik mr.k ke melaka
bukan jalan-jalan tau!
tapi tolong tunjukkan jalan & carikan rumah sewa & ofis baru dia
before this dia kerja kat UKM, kontrak
pastu dapat permanent kat LKIM melaka
rabu ni baru report duty
so semalam kami meneman dia la cari rumah & ofis

gerak dari rumah aku pukul 8.15 pagi
jalan terus je tak berhenti sampai melaka
susah jugak ye jalan kat bandar melaka tu
macam berpusing-pusing sikit
maybe sebab kita tak biasa kot kan?
tapi series, berkali-kali jugak la lost jalan secara tiba-tiba hahahah
berapa kali duk pusing kat melaka raya tu
tak jumpa-jumpa ofisnya
sampai masing-masing dah naik fed up
tapi kena cari jugak sampai jumpa

bila dah jumpa ofis, proses nak cari rumah sewa pulak
ha..ni yang susah sikit ni
memang bertarung sampai mati titisan peluh terakhir heheheh
memang agak susah la nak cari rumah kat area bandar melaka tu
yang ada apartment pun semua sewakan sebiji je
adik aku ni bujang, dapat bilik sorang pun jadi la kan?
cari punya cari dapat la 2 3 buah

pastu stop kejap
pergi jusco, makan, solat & rehat
pukul 2 lebih baru start mencari semula
series memang penat gila! hahahah
bila dah jumpa rumah, test jalan pulak
dari tol ke rumah
dari rumah ke ofis berapa lama, lalu jalan mana
ude tu pulak tak pernah keluar dari selangor-kl
parah la sikit bagi dia

bila dah settle semua, pukul 7.30 baru gerak balik
pastu singgah RNR seremban, rehat, solat & makan :)
sampai rumah dalam pukul 10.30 malam
seharian dalam kereta memang memenatkan!
tapi puas sebab dapat tolong adik :)


p dot s : boringnya entry takde gambar! heheheh

4 comments:

-Sara- said...

aah laa, xde gambar..boring! hehe :D

aDieyZa said...

jalan kat melaka banyak 1 way.. zana 5 thn duduk melaka.. masa thn pertama tu, mmg tension jugak.. lama2 dah ok.. kalau dh biasa, mmg senang nak gie mana sbb melaka kan kecik jer..

hope u ok kat tmpt baru dear.. maybe perubahan ni akan bagi pengalaman yg berharga.. siapa tau kan??

~~zaa~~ said...

sara,

kan makyong!? hahahah i pon boring!

~~zaa~~ said...

adieyza,

tu la..melaka memang byk jalan one way..sekali tsilap terus sesat barat!


ermm..i hope so...sangat bz kat sini, u know...