Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, May 4

mungkin terjadi

salam dan hai

kesian mr.k, dah 2 hari dah tak sihat
semalam cuti, hari nk dapat mc pulak :(
kesian... :(
cepat sembuh ye bang..rindu nak dengar abang gelak


blog sayang,
hari ni macam nak buat sesi luahan perasaan boleh tak?
boleh ye???

blog,
kan selalu i bagitau you, what goes round, comes around?
you ingat tak?
you tau, one day that man datang jumpa i
cerita kat i apa yang dia buat kat belakang i
kononnya dia nak defend diri dia
taknak bagi orang nampak kesilapan yang dia dah buat
tapi i tak bodoh, blog
i memang tak percaya cakap dia tu
sebab semua orang tau & kenal siapa dia sebenarnya!

tapi i tetap tadahkan jugak telinga ni
tanda hormat i kat dia
dengar setiap butir ayat yang keluar dari mulut dia
bila dia tanya i pasal "aniaya", i iya kan
betul-betul i iya kan
sebab itu yang i rasa
sebab itu yang i tanggung once i dapat berita tu

blog,
you tau tak dia burukkan budak tu
kononnya budak tu lepaskan geram kat dia
tapi bagi i, memang "serve you right!"
sebab memang dia memang aniaya budak tu!
apa yang dia ceritakan tu sebenarnya membuka pekung di dada dia sendiri
daripada i tak tau keburukan dia yang lagi teruk, menjadi tau
tapi i memang tak heran, sebab i dah lama dengan dia
i memang masak dengan perangai dia

blog sayang,
you nak tau lagi tak? dia cerita kat i apa yang dia buat dulu
siap janji dengan i nak tunjukkan bukti lagi
esoknya, pagi-pagi dia dah datang
kononnya bagi bukti tu, i akan lembut hati la
tapi sorry la, i pun ada tahap kesabaran i jugak
dia letak bukti tu atas meja i
siap dia pesan, jangan take serious bila baca bukti tu
what the fish!
i manusia biasa, blog
i memang emo la bila baca bukti tu!

tapi takpe blog,
sekarang memang dia dah termalu sendiri
i tak ambik tindakan ape-apepun
just ignore him!
dia memang tak senang duduk sekarang
asal datang je, ada yang nak ditanya
40 kali datang, akan tanya soalan yang sama
i pun dah naik muak dah nak jawab!
ikut kan hati jahat i, nak je jawab sesuatu yang akan menyakitkan hati dia
tapi tak guna kan?

i percaya, dugaan yang Tuhan bagi kat i ada hikmahnya
hikmah yang akan datang dalam pelbagai bentuk
i percaya Qada' & Qadar yang telah ditetapkan

now, i rasa lebih tenang
biar la masing-masing dengan perangai diorang
i nak jadi diri i je
yang bahagia dengan situasi baru, dengan suami & family tersayang

thanks blog for listening :D

8 comments:

axie said...

kenapa ni blog?????

The Lady Chosen said...

i taw sape itew blog...tp wat dono jep..yg penting kita happy dgn ape yg kita wat :)) OX

dakcik said...

besela..org tue mmg seme org tau perangai dia..juz ignore him !!

skg dh happy ckit kan..=)

-Sara- said...

itula gunanya blog..dpt gk utk luah perasaan terpendam kan! hikk.. :D

~~zaa~~ said...

axie,

hati tak tenteram

~~zaa~~ said...

the lady chosen,

yup! tapi selalu lalu depan mata, sakit nengok! hahahah

~~zaa~~ said...

dakcik,

ntah la ain...rasa la sebel sangat! hahahah

~~zaa~~ said...

sara,

yup dear! sebab tu i sayang blog i! :D