Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, June 7

anak angkat

salam dan hai

semalam lepas je memadu asmara mengadu+menangis kat mr.k
kak nani datang rumah
tapi sebenarnya awal-awal lagi dia dah call bagitau nak datang
tapi datang bersebab! hehehehe
dia nak pergi tengok wayang, cerita nur kasih
so aku jadi babysitter amar! :D syokkk!!!
amir, kak nani bawak sekali

tapi bila dah datang nak suruh jadi babysitter tu
mana boleh datang tangan kosong, ye tak? hahaha
dia belikan kfc! dah la aku & mr.k baru je tersebut dah lama tak makan kfc
rezeki mok!!

seronok duk main dengan amar, bergilir-gilir duk gomol budak tu dengan mr.k!
bila dah dekat maghrib tu, mandikan dia
buatkan susu, pastu terus tidur! ahahahah senang betul keje achik & ayah chik!
sekali masa kitorang tengah syok-syok duk tengok nora elena
amar tersedar & menangis kuat gila
sampai gigil-gigil suaranya!
panik sekejap! hahahahah macam ni la agaknya bila ada anak nanti, kan?

kejap mr.k pujuk dia, tak jadi
kejap aku pulak, tak jadi jugak
tukar bagi mr.k balik, tak jadi lagi
aku pulak lagi sekali
baru la dia diam
fuhhhh..lap peluh, tau? hahahah
bila dah lama-lama tepuk dia, baru la dia tidur balik
aku lupa sebenarnya budak tu tidur meniarap, aku telentangkan je
patut la dia tersedar
bila dia dah tidur kali kedua tu, terus meniarapkan dia

pukul 9.30 kak nani sampai rumah, amik amar & terus balik
tinggal la berdua semula dengan mr.k :D

budak mengantuk kuat nangis!

dah nak mamai dah ni

si pipi labuh
dah tidur pun tangan duk pegang orang lagi!
the babysitter :D

sayang kamu! :D

10 comments:

-Sara- said...

ehehe..tetibee jee jd bby sitter ek..okeylah tu pandai pujuk.. :)

comellah amar tu! :)

dakcik said...

wah kemain babysitter nie! ade bunga2 atas pale..hahahaha

sahida said...

waaahh, dh ada talent ni..ada rezeki, insyaallah babysit baby sndiri.. aminnn!

aDieyZa said...

insyaAllah nanti ada rezeki utk jaga anak sendiri kan dear.. sama2 kita doa yg terbaik k..

bunga2 kat kepala tu sgt sweet.. hihihi.. gurau jer, jgn marah yer dear!

axie said...

sama cam hafiy tido meniarap..
cantik munga2 tuuu

~~zaa~~ said...

sara,

babysitter terlampau! hahahaha :p

~~zaa~~ said...

dakcik,

u know what???tu kan bunga2 chenta hahahah

~~zaa~~ said...

sahida,

insyaAllah...harap dapat rezeki tu..

~~zaa~~ said...

adieyza,

insyaAllah....doa banyak2 :D

hahahha bungan tu tak layu tau? :p

~~zaa~~ said...

axie,

tidur meniarap bagus untuk otak! :D

bunga-bunga cinta tu..azie nak?? :p