Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, June 7

lepaskan stress!

salam dan hai

jarang-jarang je muncul aku kat sini kan?
nak buat macam mana nak oi, workload dah overload dah ni
sampai satu tahap aku rasa macam dah tak boleh nak handle
lagi-lagi semalam
balik je kerja, terus kemas rumah sebab nak hilangkan stress
bila mr.k sampai je, terus menangis :(
panggil la aku cengeng ke ape ke, aku tak kisah
memang tak tahan dah menahan beban kerja yang maha banyak

ada certain orang cakap, ala PA je kott
tak payah la nak over stress ke apa
memang, aku memang PA je
memang kerja aku tak sama dengan kerja korang yang PTD tu
memang kerja aku tak buat paperwork macam korang
tak pergi meeting macam korang
tapi korang tak duduk kat tempat aku, korang takkan rasa
macam mana aku tak rasa beban kerja korang yang PTD tu
so, jangan cakap la kan? mind your own business
masing-masing buat kerja sendiri
aku punya kerja, aku yang rasa & aku yang tanggung
ok?

masa awal-awal datang sini hari tu pun dah ada yang sound baik punya kat aku
awak tu PA, dah naik pangkat jadi 27
jangan la malas-malas nak buat kerja
ini kerja yang boleh betulkan sikit pun, hantar kat kite jugak suruh buat
sentap aku!
cik kak kerani sayang,
kite PA ni bukan naik pangkat ye
kite naik gred sebab ikut kelayakan
cuba sekali cik kak kerani jaga kat sini ganti jadi PA sehari
nak jugak tengok macam mana sempatnya cik kak kerani boleh buat semua tu
eee...gream je nak jawab macam tu tau!
tapi aku malas nak panjang-panjang cerita, sebab orang tua kan?
lagi pulak aku baru lagi kat sini
taknak la tunjuk sangat perangai setan yang berbaki dalam diri ni hahahah

tapi tu la kan?
lain tempat, lain cara kerjanya
lain beban kerjanya
lain penerimaannya
harap-harap hari ni tak tension macam semalam la
harap-harap hari ni balik dengan senyum manis
harap-harap hari ni balik tak menangis lagi :D

14 comments:

-Sara- said...

same sara pon..ade skali baru ni teresak2 menangis kat yus cerite masalah kat opis nii..smpai bengkak2 mata bangun esok pagii :(

The Lady Chosen said...

byk kan bersabor..lain org lain ragam nyer... abaikan jep

aDieyZa said...

xmo la sampai nangis yer dear.. banyakkan bersabar.. kita buat jer keje kita, pedulikan la apa org nak kata.. yg pntg keje kita siap..

mrs.spicy said...

huhu..sabor my dear darling..xpo nak nangis pong. xdop ore nak kato. tok laki kito kansss..wak gapo nikos. hehe. be strong, stress sangat g bercuti. haha(senang la aku cakap kan)

sahida said...

sabar byk2 ya dear.. dugaan kerja mmg cmtu..take care

dakcik said...

ololo..xsempat nk dgr cerita za..6S punya pasal la nie..

sape?sape kerani tue? meh sini i tlg sound..dia xkenal lg dakcik nie kot! hahahaha

sabo yek za..nie namneya dugaan dalam mencari rezki..b strong yek =)bos kan ade..hehe

p/s : xsempat lg nk story2 kan ? emmmm ;(

misss u dear!

III bDkNaKaL III said...

sabar zaa...mmg dorg slalu jelak tgk PA cm kte nih..PHD terlampau!aku sokmo je nanegs..at least ko ade mr k.aku ngs sorg²...waaaa

~~zaa~~ said...

sara,

:( kesian kat kite kan? :( saba eh yang...SS kan kuat :D

~~zaa~~ said...

the lady chosen,

tu la kak..pk macam tu je baru lega sikit..tapi hati still rindukan BKPrians...

~~zaa~~ said...

adieyza,

lucky me sebab bos ok..harap2 bleh handle la...

~~zaa~~ said...

mrs.spicy,

hahahah tu la gunanya cik abe dok? bertahan je la skang ni...

cuti tu memang dalam plan dah :D

~~zaa~~ said...

sahida,

thanks dear...i mustbe strong..kadang2 orang tak paham kan?

~~zaa~~ said...

dakcik,

ada la makcik tu..kite selalu jumpa dia kat cafe..nasib die level lain! heheheh


tu la, kite sama2 sibuk, nanti khamis kan kite nak dating! u story byk2 sampai lebam tau! :p

i miss u too :(

~~zaa~~ said...

bdknakal,

thanks dear...tu la, memang wat bodo je! :p

ala..pasnih ko pun ada la bahu nak pelok! hahahaha