Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, July 15

nasi kaumok yang kawww!! :D

salam jumaat dan hai

Alhamdulillah semalam aku puasa
berjaya sampai berbuka walaupun kerja super banyak
& kepala super sakit!

berbuka dengan apa semalam?
kononya nak goreng ayam je, sebab mim lam sim :p
hahahah tapi macam tak berselera pulak
mr.k suggest beli daging merah je, tapi aku tak nak
at last, die cakap suruh masak nasi kaumok
aku pun ok je la, sebab senang je masaknya

actually nasi kaumok ni sebenarnya lebih kurang nasi beriani la
but originality nya coming all the way from thailand :D
tanah tumpah darahku :p ibu nenek moyang ku
nasi kaumok ni ada rempahnya yang tersendiri
tak boleh suka-suka hati pakai rempah kari ke, rempah kurma ke
lain rasanya nanti :p
pakejnya ayam yang dimasak sekali dengan rempah nasi
acar timun, sambal cili manis & salad

so dengan kepakaran yang ada hahahah :p
1st time aku buat sendiri
selalunya tau makan yang dah siap je
maka berbuka puasa dengan nasi kaumok la semalam
air, teh o laici :D mantop!!






burrrrpppp!! alhamdulillah :D
lepas berbuka, terus pergi rumah kak nani sebabnya mie & adik aku baru sampai :D
seronok!!
terus bagi mie rasa nasi kaumok, and keputusannya LULUS dengan cemerlang! hahahah



p dot s : ahad ni, laki bini pergi kursus! mr.k dekat sungai congkak, aku kat cherating!

2 comments:

axie said...

nampak best..!
knp duduk umahs sewa dulu za tak masak camni ek??? buat piza ke?? roti bom ke??? y? y? y?

~~zaa~~ said...

axie,

heheheh dulu takde hati nak masak! hahahaha :p