Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, August 24

di satu petang Ramadhan ke #23

salam dan hai

tuuttuuut...tuuttuuutt.. (telefon berbunyi ring-ring-ring)
aku tengok kat skrin telefon, takde nama pemanggil
hanya appear no. je tapi panggilan dalam ofis

aku : hello, bahagian blablabla
dia : wehhhh mung poso ke dok? (nada berbisik)
aku : poso (dengan nada berbisik jugak) sapo nih?
dia : aku la
aku : sapo?
dia : aku la bengong. gilo mung nih tok chea soro aku (chea = cam)
aku : sapo nih?
dia : ........... ni mano ni?
aku : bahagian blablabla
dia : ......tuuuuuuuuttttt.....tuuuuuuuutttttt (letak call)
aku : tergelak sampai pecah perut!!!

dalam 2 minit, dia call lagi

aku : hello, bahagian blablabla
dia : hello, ni kat mana (orang yang sama, tapi dialek dah tukar dialek KL)
aku : bahagian blablabla
dia : sorry, silap nombor

ececece cover nampak! hahahahah
aku tak tau pun siapa pemanggil tu sebenarnya!!
tapi cara dia cakap dengan aku, macam dia tau aku siapa
siap cakap kelate lagi
aku memang melayan la, orang kampung kan?
sekali silap orang la! kesian dia
takpe, kite tak nampak muka awak pun, jangan malu ye ;)

10 comments:

~SHiLA~ said...

hahahha..dgn ko² pn ckp bisik jugak sbb dia bisik dulu

~~zaa~~ said...

shila,

tau takpe! aku terikut wehh hahahahha

♥z@z@♥ said...

hahaha..kelakarnye..ada jgk eh..seb baik x kuar nama..hihi..

~~zaa~~ said...

zaza,

hahaha tu la pasal..kesian dia!

-Sara- said...

haha, kelakar!

axie said...

haha :D
siap melayan cakap kelate, pastu siap bisik jugak dia!
ext berapa?? kol dia balik tanya tu kat mana..haha :D

dakcik said...

i pun ade org slh col td..
cari nama fatin..
ape la...hahahaha

~~zaa~~ said...

sara,

:p

~~zaa~~ said...

axie,

itu la pasal, sebab zaa igt die kenal zaa hahahah :p terbongok jugak aku terikut! :p

~~zaa~~ said...

dakcik,

u ok lagi, die cakap nama yang dia cari..i ni terus die terjah hahahah