Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, August 15

menu Ramadhan #12

salam dan hai

hari ni aku sangat kelesuan
kepenatan, kesakit perutan, kemengenatukan
semuanya la! siap flu & sakit kepala
pakej lengkap!
kononnya memang tak larat dah nak bangun pergi kerja pagi tadi
tapi aku gagahkan jugak
sekali mr.k yang tercuti!
amboi bang, syok eh tengah tidur kat rumah tu!

punca kepenatan & kelesuan?
weekend yang sangat hectic!
buat kuih raya, iftar dengan siblings, iftar dengan SS
penat ok! but it's really fun!
tapi semua cerita tu aku update kat entry lain yo!

ni cerita jumaat lepas
tak sempat nak online
so hari ni la kite update heheheh

ikan goreng garing-garing dengan bawang! sedap gile makan panas-panas :D

singgang ikan + sambal

ini menu yang paling penting
1st time buat ni hahahah
telur bungkus
perasaan nak rasa dicilok dari kak ina
then resepi dicilok dari blog resepi kak ina jugak hahahah
korang cuba la terjah blog resepi dia
macam-macam ada, & ada yang aku dah tested
memang sodap wa cakap lu

menjadi la jugak telur bungkus aku ni
konon nak tiru kak ina jugak potong-potong kat atas telur tu hahahaha
tapi telur ku tebal, fail! :p
yang penting, menjadi
& mr.k request nak suruh buat lagi!
tq kak ina shared resepi tu :D

telur bungkus inspired by inaachik :D

12 comments:

axie said...

erms sedapnya telur bungkus..nak buat jugok..

ZaNa aDieyZa said...

zana suka telur bungkus.. yummy2!!

nurul asyikin(kak chik) said...

semua nmpak sedap,,,siyes sgt lenyelerakan

-Sara- said...

sara ade gk tgk blog masakan kak ina tu..sume simple2 je kan :D

♥z@z@♥ said...

sye x reti nak buat telur bungkus tue...tolong buat dan hantar ke rumah saya boleh x?hahahaha

~~zaa~~ said...

axie,

cepat buat! senang je :D nak resepi, g blog cik kaki :D

~~zaa~~ said...

zana,

sadap kan zana? selalu makan kat kedai je..kali ni buat sendiri :D

~~zaa~~ said...

kak chik,

:D ala masak biasa2 je kak chik heheheh

~~zaa~~ said...

sara,

aah..simple tapi tiptop!

~~zaa~~ said...

zaza,

hahahah senang jah mektok wei! :D nanti dah abes puasa, kite potluck kat opis deh!

fatenton said...

cepatlah blog psl iftar ngan gedik tak sbr nak tgk kegedikan masing2!!

~~zaa~~ said...

fatenton,

hehehe tak sempat nak bergedik sangat macam kat rumah ikma! sebab sibok dik bergosip!! hahahah tunggu mek izah update sebab gambar semua dengan dia!