Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, September 28

tragedi tak terduga

salam dan hai

kejadian yang meragut nyawa aku sekejap
sebab kecuaian sendiri

malam semalam lepas balik kerja
kami decide nak ke puncak jalil
nak pergi rumah kak nani & abe gee
ada urusan sikit
pastu dah alang-alang kat situ
terus panjangkan kaki ke giant kinrara, beli groceries
aku memang belanja kat situ, sebab barangnya super banyak&macam-macam

bila dah settle beli groceries, lebih kurang pukul 9.45 macam tu
terasa lapar pulak
kedai banyak yang dah tutup
at last, tanya KFC je & luckily diorang kata boleh makan lagi
ding-dong-ding-dong settle la makan
mulanya mr.k pergi cuci tangan dulu
pastu dia datang, aku pulak yang pergi cuci
lepas je cuci tangan, aku tengok mr.k dah tunggu kat depan dengan troli
so terus je la gerak ke parking

dah sampai kat kereta, masukkan barang semua
pastu kitorang pun masuk la dalam kereta
biasanya kalo masuk dalam kereta, kitorang terus je gerak
tapi malam tu tak, bersembang-sembang dulu kejap
pastu aku mencari henpon, tak jumpa
sekali teringat, bag tertinggal kat kerusi KFC!!!!
Ya Allah, tak dapat bayangkan macam mana laju jantung aku
terus keluar kereta, berlarri ke dalam semula
siap berpecah lagi dengan mr.k
kot-kot terserempak ada orang ambik ke kan

aku pun berlari tak ingat la
sekali sampai KFC, tengok bag dah takde kat kerusi :(
pandang mr.k kat depan, memang sedih gila time tu
dalam bag tu ada semua duit yang aku keluarkan
ada henpon, ada jam, ada macam-macam :(
tapi aku gagahkan jugak
pergi kat kaunter, tanya kat pekerja dia
kot-kot la diorang ternampak & simpankan
sekali ada :D
alhamdulillah Ya Allah
pastu budak tu bagitau, ada abang yang tengah order KFC tu jumpa
memang berterima kasih sangat-sangat la

moralnya,
tolong jangan cuai
tolong jangan letak bag kat tempat yang kita sendiri tak nampak
tolong pegang je / riba bag supaya kita tak terlupa

10 comments:

axie said...

isk camna boleh lupa..
kalo hilang satu handbag tu x ke payah..nak kena buat ic baru semua..


p/s : tak sabor nak g umah zaa ;P

dakcik said...

ish u nie..
jgn sesekali tau !
nti jd putih mata cm i aritue..
nanges menyesal pun xguna dah..:(

-Sara- said...

ishh saspen gile cite zaa! tulaa..sara klo mkn kat kedai xpenah letak beg kat kusi sebelah, mmg riba jee..takot jd cmtulah..biaselah kite ni kdg2 kalut ..dgn brg2 lain yg dipegang lagi..pasni beware tau :)

mrs.spicy said...

huh?kalo g kedai tak pernah..kalau pergi rumah orang selalu lah tinggal

♥z@z@♥ said...

lepas nie lebih hati² ye..bkn duit je ilang tp nanti mesti rase nyesal yg x sudah..carefull dear..

~~zaa~~ said...

axie,

tu la pasal...my mistake :( insyaAllah, tak cuai dah lepas ni

erk...apa la ada kat umah zaa tu hahahah

~~zaa~~ said...

dakcik,

tu la, i terus teringat kes u tau...menggigil i dalam kete, pegang bag kuat2...

~~zaa~~ said...

sara,

itu la yang...i cuai :( nasib baik mr.k tak marah i, die tenangkan i je

~~zaa~~ said...

mrs.spicy,

:( zaa jarang nak tinggal kat umah orang :p

~~zaa~~ said...

zaza,

itu la...memang extra carefull la lepas ni...